ایران به روایت سارا؛ دختر عربستانی درباره ما چه نظری دارد؟

16:57 - 25 مهر 1394
کد خبر: ۸۸۶۵۵
خبرگزاری میزان - احساسات ضد عرب به خصوص ضد عربستان در ایران موضوعی است که شاید برای کسی پوشیده نباشد. ساده‌ترین نشانه آن شعارهای عرب ستیزانه ای است که در مسابقات فوتبال بین ایران و عربستان داده می‌شود.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از هفت صبح؛ از سوی دیگر نیز فتوای حلال بودن خون شیعیان توسط برخی از مفتی‌های عربستان و برخوردهای ایرانی ستیزانه توسط اعراب نیز وجه دیگر روابط تلخ دو جامعه دو سوی خلیج فارس است.

اما حالا یک دختر سعودی به تنهایی تصمیم گرفته است این مشکل تاریخی را به قدر توان خود حل کند.

سارا یک دختر اهل عربستان سعودی است و حدود ده ماه است که در رشته "مطالعات ایران”در تهران مشغول به تحصیل است.

او به تازگی وبلاگی راه انداخته است به نام "یک سعودی در ایران” و از تجربه زندگی یک دختر اهل عربستان سعودی در ایران در آنجا به زبان انگلیسی می‌نویسد.

سارا در گفتگو با ناظران درباره تجربه زندگی ۱۰ ماهه یک "سعودی”در ایران می‌گوید: من اینجا بسیار مسافرت می‌کنم. شهرهای زیبای زیادی را دیده‌ام با مردمشان آشنا شده‌ام و دوستان خیلی خوبی پیدا کرده‌ام. درس خواندن نیز تجربه خوبی است و پیشرفت خوبی در درس و زبان فارسی کرده‌ام. واقعیت این است که مردم اینجا اصلاً توجهی به اینکه من سعودی هستم ندارند. گاهی که می‌فهمند من سعودی هستم تعجب می‌کنند چرا که اکثراً آنها هیچ‌گاه یک سعودی در زندگی‌شان ندیده‌اند و سپس سؤال‌ها آغاز می‌شوند که اینجا چه کار می‌کنی؟ و ایران چه طور است، واقعاً باید بگویم هیچ تجربه منفی‌ای نداشته‌ام. اما تجربه مثبت خیلی…

مثلاً یک بار کیف پولم را با مقدار زیادی پول و تمام مدارکم مانند گواهینامه انگلیس و کارت شناسایی عربستان گم کردم. تمام دوستان و حتی پلیس گفتند که پیدا شدنش تقریباً غیرممکن است اما بعد از چند روز یک خانم با من تماس گرفت و گفت کیفت را نمی‌خواهی؟ او همسر راننده تاکسی بود که من کیفم را در آن جا گذاشته بودم. چند روز طول کشیده بود که بتواند با استفاده از کارت‌های در داخل کیفم ردی از من گیر بیاورد.

مسلماً افراد نژادپرست همه جا وجود دارند اما من با آنها رو به رو نشده‌ام. من می‌دانم که در ایران نیز مانند همه جا این افراد وجود دارند، مسلماً در جریان مشکلات بین ایرانیان و اعراب از گذشته تاکنون هستم و گاهی با دوستان ایرانیم در این رابطه با هم گفتگو می‌کنیم، اما من به شخصه اینجا مشکلی نداشته‌ام.

تنها مسئله، نکته‌ای است که برای همه خارجی‌ها امکان دارد رخ دهد. مسئله دیوار زبانی که در ابتدای ورود به ایران برای گرفتن تاکسی و خرید و … دچار مشکل می‌شویم. تنها نکته‌ای که شاید باید بگویم این است که به مدت ۳ ماه کامپیوتر اپل من خراب بود و چون نمایندگی اپل در ایران وجود ندارد برای تعمیر آن با مشکل مواجه بودم.

حتی بعد از اتفاقات منا هم من تجربه منفی‌ای نداشته‌ام. گاهی مردم وقتی متوجه می‌شوند من عربستانی هستم از من می‌پرسند که واقعاً چه اتفاقی افتاده که خوب من اطلاعی ندارم اما هیچ‌گاه هیچ ایرانی‌ای در این مدت کوچک‌ترین مشکلی برای من ایجاد نکرده و یا نامهربانی‌ای نکرده است.

پس از اتفاقات حج، یک بار در غذاخوری دانشگاه من می‌خواستم دوغ بخرم، یکی از دوستانم به شوخی به فرد فروشنده گفت که این عربستانی است به او چیزی نفروش. خب او منظوری غیر از شوخی نداشت. پس از آنکه آن دوستم رفت. یک خانم به مدت ۵ دقیقه تمام از من به خاطر شوخی دوستم عذرخواهی می‌کرد. من برای او توضیح دادم که آن آقا دوست من است اما آن خانم معتقد بود حتی چنین شوخی‌ای هم نباید صورت بگیرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *