دلیل نیمی از مرگهای کشور روغنهای بیکیفیت، شکر و نمک است
: وزیر بهداشت با بیان اینکه نیمی از مرگهای کشور به دلیل روغنهای بیکیفیت، شکر و نمک است، گفت: این وزارتخانه تنها به میزان 20 درصد میتواند در تامین سلامت مردم نقش داشته باشد، به طور حتم بخش عمده تامین سلامت در گرو همکاری سایر بخشها و فرهنگسازی میان مردم است.
به گزارش ، سیدحسن هاشمی در سفر به استان یزد و در جمع مدیران صنایع غذایی با بیان اینکه چاره اصلی حل مشکلات سلامت به ویژه در حوزه غذا، در گرو همدلی و همکاری است، امیدواری کرد: همانطور که استان یزد در حوزه امنیت غذایی پیشقدم شده، استانهای دیگر نیز با همکاری استانداران و با تشکیل جلسات مشابه، نسبت به تامین سلامت مردم قدمهای موثری بردارند.
وی ادامه داد: هرچند سلامت ابعاد مختلفی دارد، اما سلامت غذا از اهمیت بسیاری برخوردار است که متاسفانه در طول دهههای گذشته آنطور که باید نسبت به آن حساسیت وجود نداشته است.
وزیر بعداشت افزود: باید در مسیر توجه به سلامت غذا، به دور از غوغاسالاری و تشویش اذهان مردم، به درستی عمل کنیم و مردم نسبت به سلامت ماده غذایی که مصرف میکنند، اطمینان حاصل کنند.
به گفته هاشمی استان یزد از جمله استانهایی است که به آداب و سنن ایرانی اهمیت ویژهای میدهد، اما متاسفانه نسل جوان ما که ثروتهای آینده محسوب میشوند، با مفهوم غذای ایرانی به درستی آشنا نیستند و در اثر تغییر ذائقه، از غذاهای آماده استقبال بیشتری می کنند. این وضعیت باعث افزایش انواع بیماریها از جمله دیابت، اضافه وزن و چاقی در کشور شده است.
وی با بیان اینکه اکنون حدود 50 درصد مردم یزد اضافه وزن دارند، ادامه داد: همچنین نیمی از این افراد دچار دیابت و یا در معرض ابتلا به دیابت هستند. ضروری است مصرف مواد جایگزین شکر را که قند و کالری کمتری دارند، در برنامههای غذایی مردم این استان گنجانده شود.
وزیر بهداشت همچنین با تاکید بر اینکه میتوان با بهرهگیری از آداب و سنن مردم ایران بر بخشی از مشکل اضافه وزن و چاقی غلبه کرد، ادامه داد: متاسفانه طی 20سال گذشته شیوع دیابت در استان یزد از 12درصد به 25 درصد رسیده و این نشان میدهد صاحبان صنایع باید بکوشند ذائقه مردم را به تدریج به مصرف غذای سالم تغییر دهند.
وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: ما موظف به حمایت از تولید و مکلف به حمایت از مردم هستیم. البته مردم نیز باید اطمینان داشته باشند که دولت از سلامت آنها غافل نیست.
هاشمی با بیان اینکه البته نباید از نظارت و بازرسی در امر تولید غافل شد، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از نیمی از مرگ و میرها، ناشی از مصرف روغنهای بیکیفیت، شکر و نمک است. بنابراین باید در تهیه محصول غذایی دقت کرده و مردم را به خودمراقبتی، کنترل فشار خون، قند خون و سایر عوامل خطر بیماریها تشویق کنیم.