رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

سرانه مصرف شیر در ایران ۲۸۰ کیلو کمتر از اروپا!

14:00 - 15 خرداد 1400
کد خبر: ۷۳۰۳۸۴
رییس انجمن تغذیه ایران در رابطه با دلایل نرخ پایین مصرف شیر در ایران توضیحاتی ارائه کرده است.
_ مهر نوشت: جلال الدین میرزای رزاز، با اشاره به وضعیت نگران کننده مصرف شیر و لبنیات در کشور، گفت: روند اصلاحی سرانه مصرف شیر که در سال‌های گذشته شروع شده و به حدود ۹۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در سال رسیده بود، متأسفانه در دو سال گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت شیر، روند نزولی پیدا کرد. به طوری که در حال حاضر به حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلو در سال رسیده، در حالی که سرانه مصرف شیر در کشور‌های توسعه یافته حدود ۳۵۰ کیلوگرم است.
 
رییس انجمن تغذیه ایران خاطرنشان کرد: در کنار مشکلات اساسی کشور در شرایط پیچیده و دشوار اقتصادی و تحریم مداخلات افراد ناآگاه و سودجو در امر سلامت و تشویق مردم به منع مصرف شیر به این مصیبت دامن می‌زند، برخی از افراد با دسترسی آزاد به تریبون‌های سراسری و ملی این مطالب عوام فریبانه که فاقد مستندات و پایه‌های علمی بوده توانسته اند در خصوص مصرف شیر در جامعه تردید و دوگانگی ایجاد کرده و زحمات چندین ساله حوزه‌های مختلف علمی و اجرایی کشور در خصوص ترویج فرهنگ مصرف شیر را کم اثر یا بی اثر کنند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: هرگونه نظریه و تئوری علمی در هر زمینه‌ای باید مورد پژوهش‌های علمی و آکادمیک قرار گیرد تا بتوان به نتایج آن استناد کرد و لزوم تصویب قوانین بازدارنده توسط وزارت بهداشت و سازمان‌های ذی ربط در برخورد با این افراد ضروری به نظر می‌رسد.
 
به گفته میرزای رزاز، یکی دیگر از عوامل مخرب در ترویج مصرف شیر حملات و هجمه‌هایی است که از خارج و داخل کشور به صنایع غدایی ایران می‌شود، پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه صنایع غذایی کشور به خصوص در دهه‌های گذشته توانسته کشور را به عنوان یکی از صاحبان این صنعت به خصوص در حوزه شیر و لبنیات در منطقه و دنیا مطرح کند.
 
وی با اشاره به راهکار‌های عملی برای اصلاح مصرف شیر در ایران، افزود: سیاست گذاران حوزه غذا و تغذیه برای جلوگیری از آسیب‌های جدی به سلامت جامعه باید وارد شوند و گنجاندن شیر در سبد‌های حمایتی غذایی برای اقشار آسیب پذیر ضروری است.

برچسب ها: شیر لبنیات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *