رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

دلنوشته دبیر «تئاتر فجر» برای هنرمندانی که دیگر در بین ما نیستند/اعلام برنامه‌های پنجمین روز جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت»

14:44 - 29 آذر 1399
کد خبر: ۶۸۵۲۳۸
پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویداد‌های مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند، اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
 - پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویداد‌های مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند، اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
 
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.  

پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی برای درگذشت ناصر ایزدفر

پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی برای درگذشت ناصر ایزدفر

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی درگذشت ناصر ایزدفر هنرمند عرصه سینما و تئاتر و معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین را تسلیت گفت.

در پیام تسلیت قادر آشنا برای درگذشت ناصر ایزدفر چنین آمده است:

«نام ناصر ایزدفر با راستی و درستی در عرصه مدیریت هنرهای نمایشی پیوندی غیرقابل انکار دارد. او هر کجا که بود جز گماردن همه توش و توان خود برای خدمت به اهل هنر دلمشغولی دیگری نداشت.

 موسس گروه تئاتر هامون خود هنرمندی از هنرمندان تئاتر بود و از این‌رو آن‌گاه که در جایگاهی مدیریتی قرار می‌گرفت دغدغه‌های اهل این هنر را نیک می‌دانست. دریغ و افسوس که بزرگ‌مردی از تئاتر استان قزوین و از تئاتر ایران به جهان دیگر کوچ کرد.

 از پروردگار عزوجل برای بازماندگان این عزیز از دست‌رفته آرزوی صبر و بردباری بر این داغ و برای روح آن تازه درگذشته طلب مغفرت دارم.»

 ناصر ایزدفر از هنرمندان به‌نام عرصه سینما و تئاتر استان قزوین و معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح شنبه ۲۹ آذرماه ۱۳۹۹ بر اثر بیماری کرونا درگذشت.

دلنوشته دبیر «تئاتر فجر» برای هنرمندانی که دیگر در بین ما نیستند

دلنوشته دبیر «تئاتر فجر» برای هنرمندانی که دیگر در بین ما نیستند

حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر برای هنرمندان فقید تئاتر که به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتند یا به دلیل شیوع کرونا فرصت عزاداری درخور برایشان فراهم نشد، یادداشتی را با عنوان «یلدای دوری» نوشته است.

در دلنوشته مسافرآستانه آمده است:

«زمستان آمد ...

در شب، در این طولانی‌ترین شب و در پشت پنجره‌های بخار گرفته این شهر همچنان دل‌ها گرم است و بساط نَقل و سِحر کلام حافظ و سرخی دانه‌های انار برپاست.

اما این مهمان نامراد و ناجوانمرد که به جبر واژه «دوری» را مدام در جان و روح ما تکرار کرد، امسال قبل از این شبِ طولانی، غمی به زمان، بلندتر از سیاهی این شب در دل ما باقی گذارده است که کاش نبود این ویروس تا آنها که نام‌هایی به بلندای این فرهنگِ کهن دارند، در چنین شبی کنار ما بودند.

پرویز پورحسینی، کریم اکبرمبارکه، محمدعلی کشاورز، عباس جوانمرد، ماه‌چهره خلیلی، صدیقه کیانفر، گلزار محمدی، رضا لنکرانی، قدرت‌الله صالحی، اسفندیار ملایری، ناصر ایزدفر، میلاد حاجی‌زاده و همه هنرمندانی که کرونا حضورشان را در عرصه نمایش از ما دریغ کرد. تمام بزرگ‌مردان و گرامی‌زنانی که در این روزگار آلوده به ویروس از میان ما رفتند.

زمستان آمد و دل زمستانی ما در «یلدای دوری» به یاد هنرمندان فقید، غمی دارد که تنها با شادی خانواده‌های این عزیزان آرام می‌گیرد. یادشان گرامی و جایگاهشان در مأمن امن الهی محفوظ باد.»

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.

اعلام برنامه‌های پنجمین روز جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت»

اعلام برنامه‌های پنجمین روز جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت»

برنامه‌های پخش آنلاین پنجمین روز جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» در بخش‌های مختلف به همراه کارگاه آموزشی و نشست‌های تحلیل و بررسی نمایش‌های شرکت‌کننده اعلام شد.

هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» پنجمین روز خود را امروز شنبه ۲۹ آذرماه با پخش آنلاین نمایش‌ها در بخش‌های صحنه‌ای، دانشجویی، کودک و نوجوان، مهمان و خیابانی به همراه برپایی کارگاه آموزشی و نشست‌های تحلیل و بررسی نمایش‌های شرکت‌کننده برگزار می‌کند.

در بخش صحنه‌ای پنجمین روز از برنامه‌های هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت»، نمایش‌های «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه‌کرم از تهران، «ایستاده چون سرو به تماشای خورشید» به نویسندگی هاشم پورمحمدی و کارگردانی مرتضی اسدی‌مرام از کرمانشاه، «آنجا که آب ما را می‌برد» به نویسندگی فرهاد ارشاد و کارگردانی محمدصادق علی‌پور از فارس و نمایش «نامه‌هایی به دخترم سهراب» به نویسندگی مشترک طیبه نیک‌آزاد و علی حیدری به کارگردانی علی حیدری از آبادان از سایت تیوال پخش می‌شوند.

همچنین در بخش دانشجویی امروز، نمایش‌ «پارک شیرین» به نویسندگی و کارگردانی علی زیستی از دانشگاه صدا و سیمای تهران به صورت آنلاین پخش می‌شوند.

در ادامه برنامه‌های پنجمین روز هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» نیز نمایش «رگ» به نویسندگی و کارگردانی ایوب آقاخانی از تهران در بخش مهمان پخش خواهد شد. نمایش‌های «آرزوهای یک موش کور» به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر از تهران و نمایش «رکاب بزن مرد» به نویسندگی هیام احمدی و فرامرز غلامیان و به کارگردانی هیام احمدی از اصفهان هم در بخش کودک و نوجوان پخش می شوند.

علاقه‌مندان برای تماشای آثار بخش‌های صحنه‌ای ، دانشجویی، مهمان و کودک و نوجوان می‌توانند از ساعت ۱۲ تا ۲۴ هر روز در روزهای برگزاری جشنواره به سایت تیوال مراجعه کنند.

بخش خیابانی این دوره از جشنواره هم در دومین روز اجراهای خود امروز شنبه ۲۹ آذرماه با پخش آنلاین نمایش‌های «قهرمان» به نویسندگی اصغر گروسی و و کارگردانی مشترک علیرضا داننده‌فرد و اصغر گروسی از کرج ساعت ۱۴:۳۰، نمایش «بیست شماره آخر را من نشمردم» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی از ایلام ساعت ۱۵، نمایش «حباب زیر آب» به نویسندگی جلال حسنوند و کارگردانی علیرضا شمسی‌پور و جلال حسنوند از اصفهان ساعت ۱۵:۳۰، نمایش «علی سوت بلبلی» به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی و کارگردانی مریم دوستی‌ایرانی از اصفهان ساعت ۱۶:۳۰ و نمایش «دوران عاشقی» به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی از لاهیجان ساعت ۱۷:۱۵ از سایت تیوال پخش می‌شوند.

پنجمین جلسه از نشست‌های تحلیل و بررسی نمایش‌های شرکت‌کننده در هفدهمین جشنواره تئاتر «مقاومت» نیز به‌صورت آنلاین (برخط) در روزهای برگزاری جشنواره، از ساعت ۲۱ تا ۲۳ با حضور منتقدان و کارشناسان تئاتر کشور برگزار می‌شود.

هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» با دبیری حمید نیلی و به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح از ۲۵ آذر تا دوم دی‌ماه در حال برگزاری است.

تازه‌ترین جزییات از نحوه برگزاری بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر

تازه‌ترین جزییات از نحوه برگزاری بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر

امین رهبر (مدیر بخش رادیو تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر) با اشاره به پایان مهلت ارسال آثار به این بخش بیان کرد: در فراخوان، آخرین مهلت ارسال آثار تا ۱۰ آذر ماه اعلام شده بود که با توجه به تعطیلی‌های اخیر به خاطر شیوع کرونا تا ۲۵ آذر ماه تمدید شد که این موضوع بر مبنای درخواست هنرمندان متقاضی بود.

وی درباره میزان استقبال از این بخش در شرایط کرونا افزود: به هر حال کرونا بر کمیت کارها تاثیر گذاشته است. زیرا آثار طبق فراخوان جدا از لزوم پخش رادیویی، حضورشان در جشنواره منوط به اجرای صحنه‌ای نیز بوده است که تعطیلی‌های تئاتر و نبود شرایط این امکان را فراهم نمی‌کرد. ما نیز در رادیو نمایش تابع تصمیمات ستاد مقابله با کرونا عمل کردیم و ضبط نمایش‌های رادیویی نیز مطابق با پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شد تا این شکل نمایشی به فعالیت خود ادامه دهد.

مدیر بخش رادیوتئاتر جشنواره با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته برای اجرای آثار این بخش در جشنواره عنوان کرد: همه چیز بستگی به شرایط دارد اما رویکرد محتمل‌تر این است که اجرای آثار برای مخاطبان در فضای آنلاین خواهد بود و داوران نیز در سالن و هنگام اجرای زنده گروه رادیوتئاتر حضور خواهند داشت.

رهبر درباره اهمیت حضور بخش رادیوتئاتر در سال‌های اخیر در جشنواره تئاتر فجر و شیوه‌های مهم اجرایی‌اش گفت: رادیوتئاتر بخش مهمی هم برای رادیو و هم جشنواره تئاتر فجر است و ما همچنان در حال معرفی یک مدیوم جدید به این واسطه هستیم. رادیو تئاتر، صرفاً نمایش رادیویی نیست و در واقع اجرای یک گونه از درام است و ضرورت بودنش در جشنواره این‌طور تعریف می‌شود. از سوی دیگر به جهت سهولت دسترسی به رادیو در دورافتاده‌ترین نقاط کشور نمایش‌های رادیویی می‌توانند مخاطبان را به صحنه تئاتر هم نزدیک کنند. بنابراین لازم است همواره جایی برای رادیوتئاتر در جشنواره تئاتر فجر در نظر گرفته شود.

وی درباره دو رویکرد اصلی به نحوه اجرای آثار رادیوتئاتر ادامه داد: دو رویکرد اصلی معمولاً به اجرای این آثار وجود دارد. نخست اینکه نمایش‌های رادیویی باید روی صحنه صرفاً به عنوان نمایش رادیویی اجرا شوند؛ بدون میزانسن باشند و اصالت رادیویی‌شان را حفظ کنند. دوم اینکه از المان‌های بصری بهره برده شود و هر دوی این رویکردها به نظرم درست است اما این تعریف میزانسن برای نمایش رادیویی نباید در حدی باشد که آن را به یک نمایش صحنه‌ای تبدیل کند. بلکه وزن رادیویی اثر باید بیشتر باشد و بازیگر نیز علاوه بر المان‌های صحنه و میزانسن درگیر استفاده از بدن خود در ایفای نقش نشود.

وی افزود: این گونه از دوره سی و سوم به جشنواره تئاتر فجر اضافه شد و در چند سال اخیر نادر برهانی‌مرند که خود از مبدعان آن بود به شیوه درست آن توجه ویژه‌ای داشت.

مدیر بخش رادیو تئاتر با مرور موضوعات بخش‌های اصلی و ویژه رادیوتئاتر خاطر نشان کرد: موضوعات بخش «اصلی» شامل جهش تولید ملی، مدافعان سلامت، بحران ناشی از کرونا، صلح جهانی و اخلاق ایرانی است. همچنین موضوعات بخش «ویژه» شامل گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس و معرفی زندگی شهدای دفاع مقدس و مقاومت، به ویژه شهید سردار سلیمانی می‌شود.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *