نکات تغذیه‌ای برای روزهای کرونایی

13:17 - 16 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۹۸۱۱
تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین‌ها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ویروس کرونا دارد و از این رو در شرایط عادی و اضطرار لازم است در این مورد دقت نظر شود.

نکات تغذیه‌ای برای روزهای کروناییبه گزارش گروه فضای مجازی ، کمبود دریافت‌های غذایی و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش می‌دهد. گزیده‌ای از صحبت‌های مینا رضوی متخصص تغذیه درخصوص باید و نباید‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از کرونا را در ادامه می‌خوانید.

مصرف ۶ تا هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می‌شود و نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند، افراد در صورتی که علائم سرماخوردگی دارند، از غذا‌هایی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنند.

از جوانه‌ها گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده شود، از انواع میوه‌ها مثل انار، پرتقال، گریپ فروت، لیموشیرین، لیمو ترش، نارنگی، نارنج، سیب و ... استفاده کنید، میوه‌ها را کامل بشویید، ضدعفونی کرده و بدون پوست مصرف کنید.

مصرف جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت توصیه می‌شود و از هویج، کدوحلوایی، شلغم و لبو در غذا‌های روزانه استفاده شود.

غذا‌هایی که حاوی مقدار زیادی چربی و نمک است می‌تواند منجر به ایجاد التهاب در مجاری تنفسی و مسیر‌های هوایی شوند. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین پرهیز شود و استفاده از منابع پروتئین مثل انواع گوشت‌ها مانند مرغ و ماهی، حبوبات یا تخم مرغ کاملا پخته مهم است.

ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده، پرهیز و از ظروف، قاشق چنگال شخصی استفاده شود.

امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته‌های مواد غذایی وجود دارد، توصیه می‌شود قبل از مصرف بسته‌ها نیز شسته شوند، از خرید مواد غذایی فله یا باز خودداری و در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آن‌ها حتما دست‌های خود و بیمار ضد عفونی شود.

سیر، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگر چه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می‌توانند در مقابله با عفونت‌های باکتریایی و ویروسی مفید باشند، اما شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *