رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

ویتامین D و ویروس مرموز کرونا

14:20 - 20 اسفند 1398
کد خبر: ۶۰۴۵۷۹
ویتامین D یا ویتامین آفتاب، یکی از ویتامین‌های ضروری برای بدن است که با بالابردن سیستم ایمنی، سدی برای مقابله با ویروس‌ها ایجاد می‌کند، اما مصرف بی‌رویه این ویتامین خطرناک است.

ویتامین D و ویروس مرموز کرونابه گزارش گروه فضای مجازی ، کروناویروس سه هفته‌ای است که ایران را در تب و تاب فرو برده و هر روز در مورد این ویروس و این بیماری نوظهور بمباران خبری می‌شویم. حالا در جدیدترین اخبار به مردم هشدار می‌دهند که پایین بودن سطح ویتامین دی بدن، عاملی برای ابتلا به این ویروس مرموز است، اما افراد ممکن است بدون مطالعه و با مصرف خودسرانه و بی‌رویه این ویتامین به بدن خوب آسیب بزنند.

در ادامه گزارشی در خصوص پایین بودن سطح ویتامین دی بدن به نقل از خبرگزاری ایسنا را می‌خوانید:

تحقیقات نشان می‌دهد، ممکن است این ویتامین در تنظیم سیستم ایمنی نیز نقش مهمی داشته باشد، میزان انسولین خون را تنظیم می‌کند و موجب کنترل دیابت می‌شود، عملکرد ریه‌ها و سلامت قلبی و عروقی را حمایت می‌کند و بر روی ژن‌هایی که در رشد سرطان نقش دارند، اثر می‌گذارد.

حالا سازمان بهداشت جهانی در یافته‌های خود هشدار می‌دهد که کمبود این ویتامین ممکن است خطر عفونت کرونا ویروس جدید را افزایش دهد، اما از سویی دیگر از مردم می‌خواهد از مصرف خودسرانه این ویتامین بپرهیزند.

مطالعات مشاهده‌ای گذشته و اخیر، رابطه بین عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند برونشیت یا سرماخوردگی و کمبود ویتامین D را نشان داده است. ویتامین D گذشته از سالم و قوی نگه داشتن استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن را نیز برعهده دارد. یک سیستم ایمنی قوی می‌تواند با اثر بخشی بیشتر با باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری زا مبارزه کند.

مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین D به طور مستقیم با سلول‌های مسئول مبارزه با عفونت در تعامل است. به همین دلیل محققان نتیجه می‌گیرند که کمبود ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به عفونت ویروس را افزایش دهد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی هشدار می‌دهد که مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین D در مدت طولانی می‌تواند باعث تجمع کلسیم در بدن و منجر به هیپرکلسمی شود، شرایطی که می‌تواند استخوان‌ها را تضعیف کند و به قلب و کلیه‌ها آسیب برساند.

سیدمرتضی صفوی- متخصص تغذیه و علوم غذایی در این بار می‌گوید: اصل ویتامین دی در اثر قرارگرفتن در معرض نور خورشید توسط بدن ساخته می‌شود و در خوراکی‌های دریایی مانند ماهی و میگو به وفور و برخی سبزیجات و لبنیات به میزان اندک یافت می‌شود.

وی افزود: به دلیل اینکه میزان دریافت این ویتامین از طریق خوراکی‌هایی مانند ماهی و میگو که مملو از ویتامین دی هستند کم است، بنابراین به صورت مکمل برای کسانی که دچار کمبودند، استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این مکمل در دوز‌های مختلف تجویز می‌شود که امروزه به صورت یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی بنا به تشخیص پزشک، به صورت هفتگی، دوهفته یکبار و یا ماهی یکبار تجویز می‌شود.

وی بیان کرد: قرص و آمپول این مکمل تفاوتی ندارند و تنها میزان جذب از طریق تزریق سریعتر است و برای کسانی که از کمبود شدید این ویتامین رنج می‌برند توصیه می‌شود، درحالیکه تاثیر هر دو نمونه دارو یکسان است.

صفوی با اشاره به تحقیقات پزشکی اظهار کرد: کمبود ویتامین دی ایمنی بدن را پایین می‌آورد و تحقیقات نشان داده اغلب کسانی که به دلیل کرونا فوت شده اند، میزان ویتامین دی پایین تری داشته و این نشان دهنده این است که کمبود ویتامین دی امکان بالقوه ابتلا به کروناویروس را تشدید می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *