
راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در بخش خانگی، کشاورزی و صنایع/ امکان هدر رفت روزانه ۲۰ لیتر آب با یک شیر خراب

امید سجادیان کارشناس محیط زیست در گفتوگو با میزان با بیان اینکه بر اساس آخرین دادهها هر فرد حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در شبانه روزمصرف آب دارد به بیان راهکارهایی برای کاهش این مقدار مصرف پرداخت و بیان کرد: تعمیر شیرآلات و لولههای فرسوده باید مورد توجه باشد. به طور متوسط یک شیر خراب تا ۲۰ لیتر در روز آب هدر میدهد. کاهش زمان دوش گرفتن و استفاده از سردوشهای کاهنده مصرف و استفاده از ماشین لباسشویی و ظرفشویی فقط با ظرفیت کامل میتوان در صرفه جوی و استفاده درست از آب نقشی به سزا داشته باشد.
سجادیان افزود: استفاده از سایهبان برای گیاهان به منظور کاهش نیاز به آبیاری روزانه و قطع جریان آب هنگام مسواک زدن نیز از جمله نکاتی اثر گذار بر مصرف آب محسوب میشود.
این کارشناس محیط زیست یکی دیگر از راهکارهای صرفه جویی در آب را مطرح و بیان کرد: بازیافت آب خاکستری، استفاده مجدد از آب شستوشوی میوه و سبزی یا آب حمام برای توالت و آبیاری فضای سبز، استفاده از فناوریهای کاهنده مصرف مانند نصب شیرهای هوشمند، سردوشهای کمفشار و استفاده از کنتور هوشمند آب برای پایش مصرف نکاتی مهم هستند.
وی لزوم تغییر الگوهای کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرفکننده آب را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: جایگزینی کشت گلخانهای به جای کشت فضای باز، استفاده از سیستمهای آبیاری نوین به شیوه قطرهای، زیرسطحی و هوشمند، کشت محصولات کمآببر، افزایش بازچرخانی آب در صنایعی مانند فولاد، پتروشیمی و نساجی و استفاده از پساب تصفیهشده به جای آب شیرین از جمله موارد کاربردی به حساب میآید.
سجادیان به اقدامات کلان در جهت مدیریت مناسب مصرف آب پرداخت و بیان کرد: تعیین تعرفه پلکانی آب همانند جریمه مصرف بالای سرانه، نوسازی شبکههای فرسوده آب و طرحهای جمعآوری آب باران در ساختمانها و مزارع و در قدم بعدی حفاظت از منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تقویت بازیافت آب یک نکته کلیدی و مهم است. سرمایهگذاری و توسعه زیرساختهای بازیافت آب و هدایت آن به سمت مصارف مورد نیاز ضروری است. ترویج فرهنگسازی و افزایش آگاهی عمومی در خصوص اهمیت صرفهجویی در مصرف آب و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش مصرف و از همه مهمتر تحقیق و پژوهش در جهت انجام تحقیقات جامع برای تعیین میزان مصرف آب در تولید محصولات مختلف و اولویتبندی کشت بر اساس میزان دسترسی به منابع آبی باید به اجرا گذاشته شود.
انتهای پیام/