«رویاشهر»؛ رویایی که در کاشان متولد شد

شهر کاشان در آستانه تحولی بزرگ در صنعت انیمیشن ایران قرار گرفته است. افتتاحیه انیمیشن سینمایی «رویاشهر» که یکشنبه ۳۱ فروردینماه در سینما بهمن کاشان برگزار شد، نقطه عطفی در این مسیر بود. «رویاشهر»، محصول مشترک مرکز انیمیشن سوره، مرکز پویانمایی مهوا، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و استودیو آیندهنگار، حاصل تلاش نزدیک به ۲۰۰ هنرمند کاشانی است؛ پروژهای که با عشق و پشتکار در مدت نزدیک به چهار سال ساخته شد.
این اثر، دومین محصول سینمایی استودیو آیندهنگار پس از انیمیشن موفق «بنیامین» است که در سال ۱۳۹۷ با استقبال چشمگیر بیش از ۶۰۰ هزار تماشاگر، جایگاه ویژهای در تاریخ انیمیشن ایران به دست آورد.
«رویاشهر» که از سوم اردیبهشتماه، به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال و با پخش موسسه بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور اکران شده، توانسته با جذب بیش از ۹۰ هزار مخاطب در مرز فروش ۶ میلیارد قرار بگیرد. امید است این انیمیشن نقطه آغازی تازه برای شکوفایی هرچه بیشتر انیمیشن در شهرهای غیرمرکزی کشور باشد.
در پی اکران این انیمیشن، با محسن عنایتی، کارگردان «رویاشهر»، درباره اهمیت شکلگیری این پروژه در کاشان و چشماندازهای آینده گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید.
وقتی دیگر مرکزیت معنا ندارد
محسن عنایتی درباره تصمیم به آغاز پروژهای بزرگ در شهری غیرمرکزی چون کاشان گفت: فکر میکنم دیگر صحبت از مرکز و مرکزیت موضوعیت ندارد. در زمانهای که میتوان در یک روستای کوچک نشست و با اینترنت به همه دنیا متصل شد و برای یک شرکت هالیوودی مثل دیزنی کار کرد، محدودیت جغرافیایی معنایی ندارد. هرچند که قبول دارم دسترسی به یکسری امکانات و مجوزات و ارتباطات هنوز به تهران وابسته است. اما امثال «بنیامین»، «رویاشهر»، «لوپتو» و چند فیلم دیگر نشان میدهد با تلاش و پیگیریهای زیاد میتوان کارهای بزرگ انجام داد.
چالشها و مزایای ساخت در کاشان
ساخت یک پروژه سینمایی در شهری غیرمرکزی مانند کاشان طبیعتاً با چالشها و مزایای خاصی همراه است. عنایتی در اینباره توضیح داد: چالشها بیشتر در حوزه تهیه کار و تامین مالی است، ولی نیروهای دلسوز و پای کار از ویژگیهای اصلی کار در شهرستان به شمار میروند.
ظرفیتهای پنهان شهرهای کوچک در صنعت انیمیشن
از دیدگاه محسن عنایتی، شهرهایی مثل کاشان ظرفیتهای بینظیری برای رشد انیمیشن دارند. او درباره این موضوع گفت: افراد خلاق فراوانی در این شهرها حضور دارند که هرکدامشان میتوانند انیمیشنی در سطوح بالا تولید کنند و در آینده حتماً شاهد این اتفاق خواهیم بود.
آغاز راه برای ساخت اکوسیستم انیمیشن
وی در ادامه درباره برنامههای آینده برای تربیت نیروهای انیمیشن در کاشان تصریح کرد: برای ساخت یک اکوسیستم هنوز در مراحل ابتدایی کار هستیم. اما شناخت مشکلات در گلوگاههای تولید و مرتفع کردن آنها، سرعت رسیدن ما به نتیجهای مطلوب را تسریع خواهد کرد.
تثبیت کاشان به عنوان قطب انیمیشن
یکی از مهمترین گامها برای تثبیت موفقیتهای مقطعی در حوزه انیمیشن، ایجاد یک اکوسیستم پویا و پایدار است؛ اکوسیستمی که هم بتواند نیروهای خلاق را تربیت کند و هم چرخه تولید را به صورت مستمر فعال نگه دارد. درباره برنامههای آتی در این مسیر، محسن عنایتی توضیح داد: برای ساخت یک اکوسیستم پایدار هنوز در مراحل اولیه کار هستیم، اما خوشبختانه با شناخت دقیق مشکلات در گلوگاههای تولید و تلاش برای رفع این موانع، میتوانیم مسیر رشد را هموارتر کنیم و خیلی سریعتر از آنچه تصور میشود به نتایج مطلوب برسیم.
پیامی برای جوانان خلاق خارج از پایتخت
عنایتی در پایان ضمن توصیهای صمیمانه به هنرمندان استانی که میخواهند پروژههای بزرگ را خارج از تهران راهاندازی اظهار کرد: شجاعت و نترسیدن در وهله اول و اقدام و عملیاتی کردن ایدهها و تصوراتشان در مرحله دوم، حتماً باعث شکلگیری هستههای اولیه تولید خواهد شد.
انتهای پیام/