واکنش کشورهای منطقه به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا چه بود؟

آمریکا و ایران در روز شنبه، ۲۳ فروردین دور نخست مذاکرات غیرمستقیم را آغاز کردند که درپی تبادل پیامهای با واسطه تهران و واشنگتن در هفتههای گذشته انجام شد.
طرفین در این مذاکرات غیرمستقیم توافق کردند که دور دوم مذاکرات روز شنبه آینده، ۳۰ فروردین برگزار شود.
برگزاری دور نخست این مذاکرات و نتایج آن واکنشهایی را در سطح منطقه به همراه داشته است.
عربستان
وزارت خارجه عربستان طی بیانیهای گفت: ما از میزبانی مذاکرات عمان بین ایران و آمریکا استقبال میکنیم و حمایت خود را از این تلاشها تأیید میکنیم و به منظور پایان دادن به اختلافات منطقهای و بینالمللی از مذاکرات حمایت میکنیم.
شورای همکاری خلیج فارس
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با سازنده خواندن مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات سازنده نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
وی اعلام کرد: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همیشه از طریق روابط نزدیک و مستحکم خود با دیگر کشورها بهدنبال یافتن راهحلهای مسالمتآمیز برای درگیریها و ارائه ابتکاراتی هستند که در خدمت منافع مردم منطقه و جهان باشد.
عراق
وزارت خارجه عراق ضمن استقبال از نشانههای مثبت بهدستآمده از دور نخست گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، مسیر مذاکره را بهترین راه برای حل اختلافها و تقویت ثبات در سطح منطقهای و بینالمللی دانست.
قطر
وزارت خارجه قطر در بیانیه خود با اشاره به فضای مثبت مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، از نقش میانجیگرانه و سازنده عمان تقدیر و بر اهمیت ادامه این روند برای کاهش تنشهای منطقهای تاکید کرد.
مصر
وزارت خارجه مصر در بیانیه خود آورده است: مصر رویکرد همکاریجویانه ۲ طرف آمریکایی و ایرانی برای رسیدن به راهحلی سیاسی از راه گفتوگو و مذاکره را ارزشمند میداند؛ این مسیر میتواند به راهحلهایی میانه بینجامد و به کاهش سطح تنشها در منطقه کمک کند.
- بیشتر بخوانید:
- کاخ سفید: گفتوگوها با ایران بسیار مثبت بود
- ویتکاف: ما یک گفتوگو بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم
کویت
وزارت خارجه کویت در بیانیهای از میزبانی مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و ایران در عمان استقبال کرد.
وزارت خارجه کویت ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات به تقویت صلح، امنیت و ثبات در منطقه منجر شود. کویت ضمن تحسین این گام مثبت، بر حمایت و اعتقاد به روند گفتوگو و راهحلهای دیپلماتیک برای حل اختلافها و درگیریها در سطح منطقهای و بینالمللی تاکید کرد.
انتهای پیام/