شکنجه نظاممند اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی

وضعیت جسمی و روحی اسیران فلسطینی آزادشده در دور هفتم توافقنامه تبادل زندانیها میان رژیم صهیونیستی و حماس در نوار غزه تکاندهنده است.
آزادی صدها اسیر فلسطینی که بهتازگی با وضعیت جسمانی بسیار وخیم وارد نوار غزه شدهاند، نشاندهنده استفاده مداوم رژیم صهیونیستی از شکنجه برای ایجاد وحشت و آزار و اذیت اسیران و شکستن اراده آنها تا پایان بازداشت است.
تاثیرهای شکنجه بهوضوح مشهود بود، بدنهای نحیف افراد آزادشده نشاندهنده شدت جنایتهای نظاممند و رفتارهای غیرانسانی بود که فراتر از تمام محدودیتهای قانونی و اخلاقی است.
آزادی اسیران از زندانهای رژیم صهیونیستی با شرایط وخیم نشان میدهد که شکنجههای شنیع و بیتوجهی عمدی پزشکی که آنها متحمل میشوند به سطوح وحشتناکی رسیده است.
ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) خاطرنشان میکند که جنایتهای رخ داده در این زندانها یکی از بدترین موارد نقضی است که سازمانهای حقوق بشری در سراسر جهان ثبت کردهاند.
با نقض آشکار قواعد اجباری حقوق بینالملل (که شکنجه را در همه اشکال و تحت هر شرایطی بدون استثنا ممنوع کرده و ارتکاب آن را یک جنایت بینالمللی میداند) صدها اسیر آزادشده با وضعیت جسمانی بسیار بدی وارد نوار غزه شدند.
پس از انتقال آنها به بیمارستان اروپایی غزه در بخش جنوبی نوار مشخص شد که دهها نفر از آنها به مراقبتهای فوری پزشکی نیاز دارند؛ بدن این افراد نشانههایی از شکنجه و رفتار غیرانسانی، ازجمله محرومیت از مراقبتهای پزشکی و درمان لازم را نشان میدهد.
گروه تحقیقاتی یورو-مد مانیتور جراحتهای شدید، ازجمله قطع عضو و تورم شدید ناشی از شکنجه را در میان اسیران مستند کرده است. برخی از این افراد بدون کمک قادر به راه رفتن نیستند و برخی دیگر به مراقبت فوری پزشکی نیاز داشتند و این درحالی است که وضعیت سلامتی آنها بهسرعت رو به وخامت بود.
با وجود اینکه بیشتر اسیران به هیچ جرم خاصی متهم نشده بودند، بسیاری از آنها گفتند که تا آخرین لحظه پیش از آزادی مورد ضربوشتم، بدرفتاری و تهدید قرار گرفتهاند. اسیران از زمان بازداشتشدن در نوار غزه در مقاطع مختلف پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) شکنجه شدند و تحت رفتار تحقیرآمیز بهعنوان بخشی از یک سیاست نظاممند طراحیشده برای ایجاد آسیبهای جسمی و روانی شدید قرار گرفتند. این سیاست بخشی از جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی است که هدف آن تضعیف پایههای بقای مردم فلسطین و سوق دادن آنها بهسمت تسلیم یا انقراض، نابودی کامل یا جزئی مردم فلسطین است.
علاوه بر این، گروه یورو-مد مانیتور استفاده مداوم رژیم صهیونیستی از شکنجه روانی و تحقیر علیه اسیران تازه آزادشده را از طریق اجرای قوانینی که بهطور مستقیم به خشونت و نسلکشی دامن میزند، مستند کرده است. این اقدامهای نظاممند، ابزار اساسی سیاستهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها، بهویژه در نوار غزه است.
مجبور کردن اسیران به پوشیدن لباسهایی با الفاظ و شعارهای صهیونیستی و ضدفلسطینی یکی از نمونههای شکنجه روانی اسیران است.
اقدامهای رژیم صهیونیستی با سلب انسانیت از فلسطینیان و تلقی آنها بهعنوان یک هدف مشروع برای کشتار و هدف قرار دادن، فراتر از جنگ روانی است و گسترش خطرناک سخنان تنفرآمیز نهادی و تحکیم قصد ارتکاب نسلکشی را نشان میدهد.
نقضهایی که اسیران فلسطینی چه در زمان بازداشت و چه در زمان آزادی تجربه میکنند، بهشدت ناقض قوانین بینالمللی بوده و بیانگر بیاعتنایی آشکار به قوانین بینالمللی آن است که شکنجه و رفتار ظالمانه یا غیرانسانی را بدون استثنا ممنوع میکند.
کنوانسیونهای سوم و چهارم ژنو از زندانیان و بازداشتشدگان حمایت کامل میکنند؛ براساس این قوانین شکنجه، تحقیر یا انتقام منع شده است.
رژیم صهیونیستی همچنان به ارتکاب جنایت ناپدید کردن اجباری صدها اسیر فلسطینی، عدم افشای محل نگهداری یا وضعیت پزشکی آنها برای عزیزانشان ادامه میدهد؛ این موضوع نگرانیهای جدی را درمورد امنیت و جان اسیران بهوجود میآورد. با وجود شواهد موثق مبنی بر شهادت دهها اسیر دیگر در داخل زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی، اشغالگران همچنان هرگونه اطلاعات مربوط به آنها را از مطبوعات پنهان میکنند.
جنایتهای ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی و سایر نیروهای امنیتی این رژیم علیه اسیران فلسطینی علاوه بر جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی تمامعیار، بهعنوان نسلکشی علیه مردم فلسطین در نوار غزه نیز بهشمار میرود، زیرا بهصورت نظاممند و وحشیانه انجام میشود.
انتهای پیام/