سومین سالروز جنگ اوکراین؛ مواجهه حامیان غربی کییف با چالشهای داخلی

روز دوشنبه، ۶ اسفند، سومین سالروز آغاز جنگ اوکراین است و تاکنون تلاشها برای پایان دادن به این جنگ نتیجهای در بر نداشته است.
۱۲ تن از سران اروپا و کانادا روز دوشنبه و همزمان با سالروز آغاز جنگ از پایتخت اوکراین بازدید کردند تا مراسم سومین سالگرد جنگ را برگزار کنند.
برخی از مهمترین حامیان اوکراین، از جمله اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، از جمله بازدیدکنندگانی هستند که مورد استقبال وزیر خارجه اوکراین و رئیسدفتر رئیسجمهور این کشور قرار گرفتند.
مقامهای اوکراینی و اروپایی از رویکرد صمیمانه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و سخنان تند او در قبال ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، متعجب شدهاند.
در مجموعهای از تحولات ناخوشایند برای کییف، ترامپ در روزهای اخیر زلنسکی را دیکتاتور خواند و گفت که اوکراین مقصر جنگ است و به انزوای دیپلماتیک مسکو پایان داد.
مقامهای آمریکا همچنین به اوکراین تصریح کردهاند که امیدهای این کشور برای پیوستن به ناتو بعید است محقق شود و احتمالا سرزمینی را که ارتش روسیه کنترل میکند، یعنی نزدیک به ۲۰ درصد از این کشور، بازگردانده نمیشود.
اکنون کشورهای غربی که به بهانه حمایت از کییف در مقابل روسیه صفآرایی کردند در داخل با مشکلات بسیاری روبهرو هستند.
دو کشور تأثیرگذار در اروپا -فرانسه و آلمان- ماهها در ناکارآمدی سیاسی گرفتار شدهاند و تحت تاثیر ظهور احزاب راست افراطی قرار گرفتهاند.
در آمریکا پیت گست، وزیر دفاع دولت ترامپ به سران ارشد دستور داده است که روند شناسایی کاهش عمده را در هزینههای نظامی آغاز کنند.
برخی از مقامهای ارشد جدید پنتاگون بر خروج قابلتوجه نیروهای آمریکایی از اروپا برای تمرکز بر حوزههای دیگر تاکید کرده و استدلال میکنند که اروپاییها میتوانند دفاع خود را انجام دهند.
در حال حاضر آمریکا در این جنگ به یک شکارچی معاملاتی برای منابع کییف تبدیل شده است و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اکنون باید با نسخه تجدیدنظر شده وقایع از طرف کاخ سفید مقابله کند.
سخنان پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در بروکسل درباره اینکه آمریکا دیگر ضامن امنیت اروپا نیست، هر چند تلنگر باشد، هنجارهای ۸۰ ساله را در این قاره زیر پا گذاشته است؛ شاید این یک بلوف برای افزایش هزینههای امنیتی اروپا باشد، اما نمیتوان در امنیت هستهای بلوف زد.
اروپا چندین دهه است که تضمینهای امنیتی آمریکا را بهعنوان یک امر اعطایی در نظر گرفته است و اکنون در تلاش است تا جهانی بدون آن را تصور کند، در حالی که قاطعانه در پشت اوکراین ظاهر شده و اصرار دارد هرگونه صلحی عادلانه باشد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: عضویت در ناتو قویترین و ارزانترین تضمین امنیتی است و کمک اوکراین خیریه نیست، بلکه سرمایهگذاری در امنیت ما است.
انتهای پیام/