تصویب روز نسل‌کشی سربرنیتسا در سازمان ملل

21:38 - 03 خرداد 1403
کد خبر: ۴۷۷۴۸۸۰
تصویب روز نسل‌کشی سربرنیتسا در سازمان ملل
روز ۱۱ جولای به‌عنوان روز نسل‌کشی سربرنیتسا تعیین شد.

خبرگزاری میزان - مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را با ۸۴ رای مثبت تصویب کرد که ۱۱ جولای هر سال را به‌عنوان روز بزرگداشت نسل‌کشی سال ۱۹۹۵ سربرنیتسا در بوسنی تعیین کرد.

هر سال در ۱۱ جولای، قربانیان این نسل‌کشی که به تازگی شناسایی شده‌اند، در یک گورستان یادبود در «پوتوکاری»، در شرق بوسنی به خاک سپرده می‌شوند و هزاران بازدید کننده از کشور‌های مختلف در این خدمات شرکت می‌کنند.

در جریان این نسل‌کشی بیش از ۸ هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی هنگام حمله نیرو‌های صرب بوسنی به شهر شرقی سربرنیتسا در جولای ۱۹۹۵، با وجود حضور نیرو‌های حافظ صلح هلند، کشته شدند.

نیرو‌های صرب در تلاش بودند تا سرزمینی را از دست مسلمانان بوسنیایی و کروات‌ها برای تشکیل یک کشور بگیرند. 

شورای امنیت سازمان ملل در بهار ۱۹۹۳ سربرنیتسا را «منطقه امن» اعلام کرده بود؛ با این حال، نیرو‌های تحت فرماندهی «راتکو ملادیچ»، که بعدها به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت و نسل کشی مجرم شناخته شد، منطقه تحت نظارت سازمان ملل را زیر پا گذاشتند.

حدود ۱۵ هزار نفر از ساکنان سربرنیتسا به کوه‌های اطراف گریختند، اما نیرو‌های صرب آن‌ها را پیدا کرده و هزاران نفر را قتل عام کردند.

اجساد قربانیان از ۵۷۰ نقطه در سراسر این کشور پیدا شده است.

در سال ۲۰۰۷، دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه رای داد که نسل‌کشی در سربرنیتسا انجام شده است.

در ۸ ژوئن ۲۰۲۱، قضات دادگاه سازمان ملل در یک دادگاه بدوی، حکمی را تأیید کردند که «ملادیچ» را به دلیل نسل‌کشی، آزار و اذیت، جنایات علیه بشریت، کشتار و سایر جنایات جنگی در بوسنی و هرزگوین به حبس ابد محکوم کرد.

تاکنون اجساد تقریبا ۶ هزار و ۶۰۰ قربانی نسل‌کشی سربرنیتسا نبش قبر، شناسایی و دفن شده‌اند؛ این اجساد، ۴۲۱ کودک قربانی از جمله یک نوزاد تازه متولد شده را شامل می‌شود و عملیات بازیابی و شناسایی حدود هزار جسد همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *