قمار بر روی آبروی رسانه جهانی؛ اعتبارزدایی از نام بزرگ به امید باور دروغ بزرگ

15:05 - 12 ارديبهشت 1403
کد خبر: ۴۷۷۱۰۴۴
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
قمار بر روی آبروی رسانه جهانی؛ اعتبارزدایی از نام بزرگ به امید باور دروغ بزرگ
رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به کشور‌های مختلف که در پاییز سال ۱۴۰۱ و در هماوردی تمام عیار، هست و نیست خود را برای التهاب ایران و استمرار آشوب‌ها به میدان آورده و شکست سختی را متحمل شده بودند، حالا در عملیات جدید نقش پشتیبانی‌کننده را بر عهده دارند.

خبرگزاری میزان – ابتدای پاییز ۱۴۰۱ و پس از فوت تاسف‌انگیز مهسا امینی، یکی از بزرگ‌ترین کارزارهای رسانه‌ای تاریخ برای ایجاد آشوب در ایران شکل گرفت.

این پروژه جهانی که با برنامه‌ریزی دقیق و به تعبیر رهبر انقلاب طراحی تحسین‌برانگیزی آغاز شد، بازیگران فارسی‌زبانی در صحنه داشت که در شبکه‌های ماهواره‌ای با قطع برنامه‌های روزمره عادی خود و در شبکه‌های اجتماعی با انتشار مطالبی هماهنگ با دستورالعملی واحد و البته نهایت استفاده از ظرفیت ربات‌ها و هوش مصنوعی، تا ماه‌ها به‌صورت شبانه‌روزی تلاش می‌کردند محتوایی با هدف شعله‌ور کردن آتش اعتراض‌ها در ایران منتشر کنند.

این تلاش شبانه‌روزی که با رویکرد‌هایی مانند در جریان بودن اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها در نقاط مختلف ایران و کشته‌سازی سریالی از معترض‌ها و روایت‌های ساختگی و جعلی از بازداشت و شکنجه برخی از چهره‌ها همراه بود، هربار با مطرح کردن یک نام یا یک اتفاق تلاش می‌کرد سوخت در حال تمام تحرکات نقطه‌ای و محدود خیابانی را تامین کند.

پروژه طراحی شده البته به علت همراهی نکردن عموم مردم با اغتشاش و آشوب و طرح‌های ضد ملی همچون تجزیه ایران، شکست سنگینی در کف میدان را تجربه کرد، اما کارفرمای اصلی که یک نبرد هیبریدی و ترکیبی را طراحی کرده بود عملیات در فضای رسانه و اذهان مردم را ادامه داد.

بر همین اساس پروژه‌های جدید بازپروری و بازسازی دروغین کلید خوردند تا پرونده‌های قدیمی با بیان روایتی جدید و البته جعلی، بتوانند موج خبری و بستر اعتراضی هرچند کمرنگ و محدودی را ابتدا در فضای مجازی و سپس دنیای واقعی ایجاد کنند.

پروژه جدید قاعدتا نمی‌بایست باز هم توسط پیاده نظامی که در امتحان جنگ ترکیبی بزرگ شکست خورده بودند، اجرا شود

رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به کشور‌های مختلف که در پاییز سال ۱۴۰۱ و در هماوردی تمام عیار، هست و نیست خود را برای التهاب ایران و استمرار آشوب‌ها به میدان آورده و شکست سختی را متحمل شده بودند، حالا در عملیات جدید صرفا نقش پشتیبانی‌کننده را بر عهده دارند.

پروژه تعریف شده باید به دست رسانه‌ای آغاز شود که همچنان دارای اعتباری در حوزه خبررسانی در میان مردم جهان و فضا‌های نخبگانی و سیاسی باشد.

به میدان آمدن سرویس جهانی بی‌بی‌سی (بی‌بی‌سی ورلد) بعد از حدود یک‌سال و شش ماه از آن روز‌ها و با عنوان گزارش تحقیقی، با هدف زنده کردن پروژه سوخته مرحوم نیکا شاکرمی که با ژست بی‌طرفی و انجام رسالت حرفه‌ای همراه شده، نمی‌تواند بدون برنامه‌ریزی و طراحی هدف خاص در درون ایران باشد، پروژه‌ای که اواسط ماه گذشته با دروغ زندانی بودن «شیرین سعیدی» -استاد دانشگاه ایرانی مقیم آمریکا- در زندان اوین آغاز شد.

چند هفته پیش بود که برخی افراد و گروه‌های ضدایرانی که خود را در قالب رسانه و نهاد حقوق بشری معرفی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها با تروریست‌هایی همچون منافقین در ارتباط هستند، پروژه شیرین سعیدی را آغاز کردند و البته در آن مقطع و پس از افشای حقیقت ماجرا توسط خبرگزاری میزان و رسوایی پیش آمده به‌صورت موقت متوقف شدند.

حالا بیان روایتی سراسر دروغ، تصویرسازی جدید و کاملا به روز شده و استفاده از اسناد مجعول را از آنچه بر سر نیکا آمده است، بی‌بی‌سی جهانی در عین ناباوری در حالی منتشر کرده که در همان ماه‌های اول پس از مطرح شدن نام نیکا شاکرمی، خبرگزاری میزان و دیگر رسانه‌های معتبر در گزارش‌های متعددی با استناد بر مدارک و شواهدی دقیق، ابعاد پرونده آن مرحومه را تشریح و هرگونه ارتباطی بین مرگ وی با آشوب‌های آن روز‌های کشور را رد کرده بودند.

با وجود خنثی شدن توطئه دشمنان برای ساخت روایتی دروغ از کشته‌شدن نیکا شاکرمی به‌دست ماموران امنیتی در آن روز‌ها و عدم توانایی شبکه‌های ماهواره‌ای برای تبدیل این سوژه به رمز فتنه‌ای برای استمرار موج آشوب‌های ایجاد شده، آخرین تیر در چله کمان این بار به‌دست رسانه‌ای با اعتبار جهانی داده شد تا شاید تکنیک «دروغ بزرگ از رسانه بزرگ» کمکی به تحقق اهداف طراحان اصلی کند.

در گزارش بی‌بی‌سی به نامه‌ای مبتدیانه استناد شده که فاقد حداقل استاندارد‌های موجود در نامه‌های اداری و رسمی است.

از میان نواقص متعدد این سند مجعول تنها می‌توان به این مورد اشاره کرد که در این نامه بدون تاریخ و خیلی محرمانه که در سربرگ آن عنوان «سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» به‌عنوان شعار سال ۱۴۰۱ نوشته شده، از نیروی انتظامی که از سال ۱۴۰۰ در همه مکاتبات رسمی فراجا نامیده می‌شود، با عنوان ناجا یاد شده است!

هرچند ادعای بی‌بی‌سی دارای ایرادات فراوانی است، اما سرمایه‌گذاری نام به‌اصطلاح بزرگی مانند بی‌بی‌سی جهانی بر این پروژه به حدی عجیب است که تنها با درک بزرگی اهمیت زنده نگه داشتن سناریوی کشته‌سازی، برای طراحان اصلی توجیه‌پذیر خواهد شد.

همزمانی اجرای این طرح ناکام با عملیات غرور آفرین وعده صادق و خیزش ضد صهیونیستی دامنه‌دار در دانشگاه‌های معتبر آمریکا و دیگر کشور‌ها نیز می‌تواند حقیقت قطعات دیگری از پازل طراحی شده دروغ گوبلزی را برای ناظران منصف و البته با دقت هویدا کند.

طراح اصلی پشت سر این ماجراها، البته قبلا نیز حیثیت و اعتبار جهانی رسانه‌های دیگری همچون سی‌ان‌ان، رویترز و نیویورک تایمز را در پای منافع و اهداف خود برای ایران، قربانی کرده بود و حالا بی‌بی‌سی جهانی نیز در ردیف همین قربانیان قرار گرفت.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *