مشاور وزیر اقتصاد: قانون توثیق الکترونیکی به‌زودی ابلاغ می‌شود

16:40 - 16 دی 1402
کد خبر: ۴۷۵۳۲۵۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
مشاور وزیر اقتصاد: قانون توثیق الکترونیکی به‌زودی ابلاغ می‌شود
مشاور وزیر اقتصاد در دومین کنفرانس ملی «تحول دیجیتال؛ بانک و بیمه» با تاکید بر اینکه قانون توثیق الکترونیکی به‌زودی ابلاغ می‌شود، گفت: زیرساختی تعبیه شده تا در سه سطح این امکان فراهم شود.

خبرگزاری میزان _ دومین کنفرانس ملی «تحول دیجیتال؛ بانک و بیمه» با رویکرد هوش مصنوعی صبح امروز ۱۶ دی ۱۴۰۲ در مرکز همایش‌های صداوسیما افتتاح شد.

در دومین پنل تخصصی این کنفرانس که با عنوان تبیین راهکار‌های چابک‌سازی نظام بانک و بیمه در مواجهه با تحول دیجیتال برگزار شد، شاهین نوروزی، عضو هیئت‌مدیره انجمن افتا گفت: در حوزه امنیت دیجیتال تغییر نگاه اتفاق نیفتاده و یک دهه از دنیا عقب هستیم. در حوزه امنیت هزاران مقاله و محصول داریم و در سازمان‌های زیادی از محصولات داخلی و خارجی استفاده می‌شود، اما باز در بخش خصوصی و دولتی اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد.

وی در ادامه افزود: در بسیاری از موارد خدماتی ارائه می‌کنیم که امنیت شبکه ندارد. حوزه امنیت یک هدف کلی دارد و آن اعتماد است و مخاطب باید به یک سامانه اعتماد کند. تحول دیجیتال بدون اعتماد دیجیتال امکان‌پذیر نیست و هر سیستمی که بالا می‌آید باید به فکر امنیت آن باشیم. ممکن است یک سیستم امن باشد، ولی قابل اعتماد نباشد و بلعکس.

نوروزی اظهار کرد: ناامن‌ترین شبکه دنیا، اینترنت است، اما ما روی آن سرویس‌های مختلف ارائه می‌کنیم و آن را امن و قابل اعتماد کردیم. حکمرانی بدون اعتماد امکان‌پذیر نیست و این ۲ بهم گره خورده‌اند. با توجه به اعتماد دیجیتال، حکمرانان جدید مثل شبکه‌های اجتماعی به وجود آمده است. اگر حرف از حکمرانی دیجیتال می‌زنیم و نتوانیم اعتماد دیجیتال ایجاد کنیم، بدون شک حکمرانی دیجیتال بدست نیاورده و حکمرانی فعلی را نیز از دست می‌دهیم.

در ادامه این کنفرانس رضا سمیع‌زاده، استاد دانشگاه الزهرا، مدیرعامل هلدینگ فاخر و عضو کمیته علمی کنفرانس بیان کرد: در تحول دیجیتال و عصر دیجیتال، سیستم فشاری به سیستم کششی تبدیل می‌شود. اتفاقی که در تحول دیجیتال می‌افتد این است که افراد از همه پلتفرم‌ها استفاده کنند. مفهوم تحول دیجیتال بین پلتفرمی است و در این میان ما درباره قرارداد‌های هوشمند کاری نکردیم.

باید تعریف تحول دیجیتال تغییر کند

سپس هادی سپانلو معاون برنامه‌ریزی و تحول بانک ملت اظهار کرد. باید تعریف تحول دیجیتال را روشن کنیم و به فکر چابک‌سازی باشیم. در جامعه، قوانین مانع داشتیم و رفع این قوانین از جمله اقدامات چابک‌سازی است. ما کسب و کار هستیم و باید سرویس خوب بدهیم.

وی افزود: تحول دیجیتال یعنی بدانیم از کدام عنصر چه وقتی استفاده کنیم. فین تیک‌ها موتور محرک خوبی برای بانک‌ها هستند و قوانین، خلاقیت این بخش را خیلی شکوفا نمی‌کند.

در ادامه محمدمهدی تقی‌پور مدیرعامل به‌پرداخت بانک ملت گفت:چابک‌سازی بانک، بیمه و بورس در مواجهه با تحول دیجیتال را باید ارزیابی کنیم. در این نگاه حرکت باید از پایین سازمان‌ها اتفاق بیفتد. بحث هوش مصنوعی در چابک‌سازی فرآیند دیجیتال کمک می‌کند.

همچنین عباس راد معاون مدیرعامل بیمه البرز بیان کرد: صنعت بیمه ارزش چند میلیارد دلاری در دنیا دارد و در توسعه اقتصادی کشور‌ها موثر است. این صنعت از رویکرد وظیفه محوری، فرایند محور شده است. برای بهبود فرایند‌ها چالش‌هایی را با مشتریان داریم و آن‌ها دوست دارند خسارت بیمه را به صورت حداکثری دریافت کنند.

وی با اشاره به فرایند‌های سازمانی یادآور شد: باید مدل فرایند را کشف و نظارت و کنترل داشته باشیم.

زیرساخت‌های توثیق الکترونیکی فراهم شده است

در سومین پنل تخصصی این کنفرانس که با عنوان تعیین راهبردهای آینده‌نگرانه نظام بانک و بیمه در مواجهه با تحول دیجیتال برگزار شد، محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد اظهار کرد: طرحی در وزارت اقتصاد در حال برنامه‌ریزی است و سال گذشته فاز آزمایشی آن رونمایی شد. به‌صورت مسئله توثیق الکترونیکی رسیدیم و به‌زودی این قانون ابلاغ می‌شود. زیرساختی تعبیه شده تا در سه سطح نهایی توثیق الکترونیکی فراهم شود. در این نگاه دارایی‌های خرد را می‌توانید توثیق کنید و عملیات توثیق نیز بدون درنگ خواهد بود.

وی در ادامه افزود: در سطح نهادی این راهکار، سهام و اوراق بهادار را داریم و بیش از ۴۰ میلیون کد سجام، امکان توثیق پیدا کردند. دارایی بعدی بیمه‌های عمر بود که امکان توثیق دارد. سپرده ریالی و سیم کارت، سپرده کالایی و نظایر این دارایی‌ها در دستور کار وزارتخانه است که عملیات توثیق در آن انجام شود. در این معماری نهادهای میزبان دارایی مردم را خواهیم داشت.

به گفته مشاور وزیر اقتصاد، سطح دوم سوئیچ سامانه توثیق هوشمند است که با نهادهای امین دارایی ارتباط برقرار می‌شود و بازوی اجرایی توثیق هوشمند می‌شوند. در حال برنامه‌ریزی برای نهادهای امین دیگر هستیم. در این زیرساخت بنا داریم نوآوری نهادی جدید را پایه‌ریزی کنیم. دنیای توثیق الکترونیکی گسترده است و این زیرساخت باعث کاهش هزینه‌ها و تامین مالی بدون نقدینگی می‌شود.

در ادامه حمیدرضا نورعلی‌زاده، عضو هیئت‌مدیره بیمه سامان نیز درباره ترفندها و وقایع، کنترل‌گری به عنوان جایگزین نیروی انسانی، توانمندسازی انسان‌ها، تولید کسب‌وکارهای جدید و بهبود رفاه در صنعت بیمه توضیحاتی ارائه کرد.

همچنین سهیل یحیی‌زاده، رئیس کمیته فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس اظهار کرد: فراکسیون راهبردی از فعال‌ترین فراکسیون‌ها در هوش مصنوعی و مباحث این چنینی بوده است. در ۲ سال اخیر در بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در حوزه تحول دیجیتال رد پای خود را گذاشتیم.  

وی با اشاره به بحث شهرهای خردمند توضیح داد: مدیران ما با صنعت دیجیتال احساس آشنایی دارند و صنعت بانک و بیمه در این بخش پیشرو بوده است.

یحیی‌زاده با تاکید بر اینکه باید بخش خصوصی را پای کار آورد، گفت: همچنین شورای راهبردی هوش مصنوعی توسط رئیس‌جمهور راه‌اندازی شده و نیازمند آن هستیم نقطه نظرات را به دور از جزیره‌ای شدن و کلان برای افراد تصمیم گیرنده و قانون‌گذاران اعلام کنیم.آزاد لطیفی‌نژاد عضو هیات مدیره ساویز عنوان کرد: هوش مصنوعی و هرچه استفاده می‌کنیم ابزار کسب درآمد و ارائه خدمات است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *