وزیر ارشاد: شور و اشتیاق مداحان ما را با مسیر اهل‌بیت آشنا کرد

21:28 - 28 آبان 1402
کد خبر: ۴۷۴۵۲۹۲
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
وزیر ارشاد: شور و اشتیاق مداحان ما را با مسیر اهل‌بیت آشنا کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مداحان در جامعه ایمانی ما نقش بالایی دارند و ما از کودکی و همان روز‌های نخست با شور و اشتیاق مداحان با مسیر اهل بیت آشنا شدیم.

خبرگزاری میزان -  نخستین جایزه کتاب مداحان مولف و شب شعر حماسه مظلومیت و اقتدار با هدف تجلیل از برگزیدگان این جایزه، یکشنبه شب، ۲۸ آبان‌ ۱۴۰۲ به همت خانه مداحان، سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، خانه کتاب و ادبیات، صندوق اعتباری هنر در خانه کتاب برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی‌اکبر حائری، مداح اهل بیت (ع) به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) به مدح‌خوانی پرداخت.

جایزه کتاب مداحان مولف هرسال برگزار می‌شود 

مرتضی طاهری، رئیس هیئت مدیره خانه مداحان در این مراسم، گفت: اتفاق مبارکی رقم خورد به پیشنهاد مسیولان باغ کتاب و جلساتی برگزار شد و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان هیئت و تشکل‌های دینی و کنفرانس بین‌المللی حمایت از فلسطین ما را در برگزاری این جایزه حمایت کردند.

وی افزود: این همایش اول است و بناست سالانه این همایش برگزار شود. مهمترین هدف این جریان، اطلاع‌رسانی به مردم است تا بدانند مداحان جماعتی فرهیخته و باسواد هستند.

طاهری، گفت: اگر زمانی در رسانه‌ها اعلام می‌شود، دکتر سعید حدادیان، استاد فلان دانشگاه شد افراد مغرض شبهه‌پراکنی می‌کنند، زیرا ما سطح فرهیختگی مداحان را تشریح نکردیم. درحالی که مداحان پزشک و روانشناس و ... داریم که در این همایش آثار تالیفی خود را ارسال کردند.

اعلام آمادگی باغ کتاب برای انتشار کتاب‌های مداحان

مجید صادقیان، قائم‌مقام باغ کتاب تهران در این مراسم در این مراسم، اظهار کرد: آماده هستیم تا برای همکاری و ادامه این جایزه کمک دهیم. پیشنهاد می‌دهم که کتاب‌های برگزیده این مسابقه و کتاب‌های مدنظر خانه مداحان با حمایت ما چاپ شود و برای تبلیغ و فروش این آثار هم کمک می‌دهیم.

در بخش بعدی این مراسم حجت‌الاسلام جواد محمدزمانی از اعضای هیئت علمی خانه مداحان در این مراسم به شعرخوانی پرداخت.

در ادامه مراسم گروه سرود ابناءالزهرا (س) سرود تولید شده سازمان هیئت و تشکل‌های دینی سروده محمد رسولی برای کودکان غزه را خواندند.

در بخش بعدی مراسم محمدرضا طهماسبی، احمد بابایی، حمید هنرجو، امیررضا رشیدی، مرتضی حیدری آل‌کثیر شاعران آیینی و محمد رسولی، شاعر آیینی و نوحه‌سرا به شعرخوانی پرداخت.

شعرخوانی علی انسانی درباره جنایات رژیم صهیونسیتی

سپس استاد علی انسانی شاعر آیینی و مداح اهل بیت (ع) به شعرخوانی پرداخت.

او این شعر را خواند:

زبان آبستن موساست می‌آید عصا برکف
نزول آیه فتح است و از بحرین جبریلش
دم نصر من اللهی قریب است و یرید الله
ببین بلعد دو صد فرعون را یک موج از نیلش
مرا این جاده پر گرد گوید مرد در راه است
سواری که رخش سازد پیاده شاه با فیلش
قیامت می‌کند گر قامت افرازد که می‌بیند 
سراسر سرو‌ها استاده برپا بحر تجلیلش
چه کس دارد نصیبی از حضور حضرت غایب
جهان گوش است تا کی بشنود تکبیر و تحریرش
و، اما عدو اصحاب فیل است، فلسطین کعبه امروز
خدا پیدا شده‌ای ابرهه، طیرا ابابیلش

سپس استاد غلامرضا سازگار، شاعر آیینی دو بیت کوتاه در مدح امیرالمومنین (ع) خواند.

باباخانی: این همایش نشان‌دهنده ظرفیت بالای مداحان و هیأت‌هاست

حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در این مراسم، گفت: حاح مرتضی طاهری مسیر مرحوم آهی را ادامه می‌دهد و بار‌های زمین مانده را بلند کرده است. اتفاق رقم‌خورده ظرفیت‌های هیئت و مداحی را نشان می‌دهد که می‌تواند بار‌های زمین مانده را بردارد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی این مراسم با اشاره به حوادث این روز‌های غزه، گفت: این میزان جنایت و قساوت و نسل‌کشی از یک رژیم کودک‌کش موجب جابجایی مرز‌های وقاحت و بی‌حرمتی شده است. آن‌ها هزاران کودک را به شهادت رساندند و ده‌ها هزار بمب بر سر مردم مظلوم ریخته است.

وی با اشاره به اینکه غزه ۴۲ کیلومتر طول و ۱۰ کیلومتر عرض دارد که پر تراکم‌ترین نقطه دنیا از منظر جمعیت است، گفت: جامعه مداح و ستایشگر ما از روز نخست پای کار اتفاقات فلسطین بودند که جای تشکر دارد. مداحان در جامعه ایمانی ما نقش بالایی دارند. خودم و اطرافیانم و دیگر مردم کشور از کودکی و همان روز‌های نخست با شور و اشتیاق مداحان با مسیر اهل بیت آشنا شدیم.

اسماعیلی، گفت: از دعبل خزاعی تا شخصیت‌های بسیار در طول تاریخ، فهم بسیار مهمی در شکل‌گیری جامعه ایمانی ما و نهضت انقلاب اسلامی دارند. انقلاب و نهضت ما فاطمی الحدوث و حسینی البقا است. نام حسین بن علی، این نهضت را اینچنین خروشان نگه داشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هرچه داریم در همین مجالس روضه و سینه‌زنی به دست آوردیم، تصریح کرد: با اشعار استاد سازگار دم گرفتیم و گریه گرفتیم. آن شعری که برای شب غسل حضرت زهراست: «بریز آب روان اسماء...» یا استاد انسانی که من هرهفته به جلسه ایشان در آبسردار می‌رفتم. روح و جان ما با این مداحان طراوت گرفته است.

وی با بیان اینکه ما نسبت به این مداحان بدهکار هستیم، تصریح کرد: در حوزه اداری ما نتوانستیم حق آنان را ادا کنیم. ان‌شاء‌الله بتوانیم در این دولت مردمی که افتخار رئیس آن، روضه‌داری اهل بیت است. دولت خود را خادم همه مردم به خصوص جامعه دینی و ستایشگران می‌داند.

در این مراسم از مداحان مولف برگزیده به انتخاب هیئت داوران به شرح زیر تقدیر شد:

۱. حاج غلامرضا سازگار 
۲. حاج علی انسانی
۳. حاج یدالله بهتاش با تألیف ۷۰ جلد کتاب
۴. حاج محسن حافظی با تألیف ۱۷۰ جلد کتاب 
۵. حاج حسین شمسایی
۶. حاج قاسم رضایی با تألیف ۶۲ جلد کتاب
۷. حاج مهدی آصفی با تألیف ۲۵ جلد کتاب 
۸. حسین محمدی‌فام با تألیف ۲ جلد کتاب
۹. حمیدرضا رضوانی‌پور با تألیف ۳ جلد کتاب
۱۰. علی اکبر حائری 
۱۱. حاج محمود تاری
۱۲. عباس دلجویی با تألیف ۲ جلد کتاب 
۱۳. زین‌العابدین غلام با تألیف ۱۵ جلد کتاب 
۱۴. خانم محدثه سادات حسینی 
۱۵. محمد فراهانی
۱۶. ابراهیم شایان

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *