مستند «وداع با اسلحه»؛ نگاهی متفاوت به مبارزات فلسطین با رژیم صهیونیستی
امیرحسین کاربخش کارگردان فیلم مستند «وداع با اسلحه» در گفتوگو با خبرگزاری میزان درباره این مستند گفت: فیلم مستند «وداع با اسلحه» روایتی متفاوت از رویدادهای سرزمینهای اشغالی و فلسطین است، به همین دلیل با روایت از سوی دو طرف درگیری تلاش شده تا از کلیشهسازی جلوگیری کرده و نکاتی جدید را برای مخاطب مطرح کنیم. در این میان روایتی نیز از زمان یاسر عرفات موسس و رهبر جنبش فتح و رئیس دولت خودگردان فلسطین بیان شده است.
وی ادامه داد: یک سال پژوهش برای دستیابی به اطلاعات و محتوای با کیفیت انجام شد. از سوی دیگر زاویه نگاه را به سمت صلحهایی که در منطقه اشغالی و فلسطین شکل گرفته بود قرار دادیم، چون جامعه جوان و نوجوان اطلاعاتی در این زمینه نداشتند. مخاطبان خود را رده سنی نوجوانان و جوانان در نظر گرفتیم. منابعی که مورد استفاده قرار گرفت، کتابهای متعدد بودند که تعداد آنها به ۲۰ جلد میرسید. کتابهایی که توسط یهودیان نوشته شده بود و کتابهای دیگر همانند روزنوشت محمود عباس با عنوان «طریق اوسلو» بود که از زبان عربی به فارس ترجمه کردیم تا بتوانیم اطلاعات خوبی را کسب کنیم و محتواهای کاربردی را از داخل این کتاب بیرون بکشیم.
کاربخش ویژگیهای فیلم مستند «وداع با اسلحه» را مورد بررسی قرار داد و افزود: این مستند با استفاده از تصاویر و آرشیوهای دیده نشده تکمیل شد، روایتی ناگفته از ماجرای اسرائیل و فلسطین ارائه و همچنین به ماجرای صلح فلسطین و اسرائیل بعد از ۴۵ سال مبارزه و درگیری و خونریزی پرداخته است. در بخش تصویر نیز از شبکههای داخلی و خارجی مانند شبکه المنار لبنان تصاویری را تهیه کردیم.
وی افزود: بررسی این نکته که صلحهای انجامشده چه نتایجی را برای مردم فلسطین به همراه داشتهاند از جمله نکاتی بود که در فیلم مستند «وداع با اسلحه» مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین کلیشهزدایی نیز نکته ویژهای بود که در نظر گرفتیم تا مخاطبان در همان ابتدا برنامه را پس نزنند. در عین حال ماجرای دو طرف را از وقایع نقل کردیم تا نکاتی جذاب را برای مخاطبان روایت کرده باشیم و روایت مستند تکراری نباشد.
این مستندساز درباره دشواریهای ساخت فیلم مستند «وداع با اسلحه» گفت: ساخت این مستند پژوهشهای طولانی و عمیق دشواری را برای تولید به همراه داشت، اما چون تصاویر آرشیوی بودند هزینه زیادی را در بر نداشت. در فیلم مستند «وداع با اسلحه» تلاش شده تا یکطرفه به قاضی نرویم و سخنان را از سوی دو طرف مطرح کنیم و مخاطب را به قضاوت دعوت کنیم.
وی در مورد ارائه این مستند برای جوانان تاکید کرد: چون در همان ابتدا رده سنی مخاطب را برای مستند تعریف کردیم، به همین دلیل توانستیم اثر را در بسیاری از دانشگاهها ارائه کنیم. حتی در برخی از مدارس نیز فیلم مستند «وداع با اسلحه» به نمایش گذاشته شد و با تخفیف ویژه به فروش رسید. رسانه ملی نیز این اثر را از چند شبکه در معرض دید مخاطبان قرار داد. در کشورهای دیگر مانند لبنان نیز این اثر پخش شد و به زودی در مساجد و مدارس نیز به نمایش گذاشته میشود.
انتهای پیام/