سخنرانیهای فراموش نشدنی ادوار مختلف مجمع عمومی سازمان ملل

خبرگزاری میزان - مجمع عمومی سازمان ملل (UNGA) از اولین اجلاس خود در سال ۱۹۴۶ بهعنوان تریبونی برای سران و دیپلماتهای جهان عمل کرده است تا اولویتهای کشورهای خود را مشخص کنند و ارزیابیهایی از مشکلات و نیازهای بشریت ارائه دهند.
جلسات مجمع عمومی سازمان ملل، بهویژه نشست عمومی، دشمنان قسم خورده را در یک محل گرد هم میآورد.
در حالی که مجمع برای جلسه سالانه خود آغاز بهکار کرده، در اینجا نگاهی به لحظات فراموش نشدنی و گاهی خندهدار مجمع عمومی سازمان ملل داریم.
سخنرانی ۱۰۰ دقیقهای قذافی
پس از بیش از چهار دهه قدرت، «معمر قذافی»، رئیس جمهور لیبی در سال ۲۰۰۹ به تریبون سازمان ملل راه یافت.
قذافی یک سخنرانی تند علیه قدرتهای جهانی ایراد کرد که نزدیک به ۱۰۰ دقیقه به طول انجامید.
قذافی که ۲ سال بعد در یک اقدام مورد حمایت ناتو سرنگون و متعاقبا کشته شد، در این سخنرانی حق وتوی پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل را محکوم کرد.
قذافی بخشهایی از منشور ملل متحد را با صدای بلند خواند تا آنچه را که به گفته او کاستیهای این نهاد بینالمللی و عدم اجرای قوانین است، برجسته کند.
قذافی همچنین خواستار تحقیق درباره حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شد. او این سوال را مطرح کرد که چرا مفاد منشور سازمان ملل علیه تجاوز در زمانی که عراق در سال ۱۹۹۰ به کویت حمله کرد، در جایگاه مقدسی قرار داشت، اما زمانی که خود این کشور مورد تهاجم قرار گرفت، «به سطل زباله انداخته شد».
نطق قذافی صرف نظر از محتوای سخنرانی، بیشتر به خاطر طولانی بودن آن به یاد مانده است.
به طور معمول زمان اختصاصیافته به هر سخنران ۱۵ دقیقه است.
هوگو چاوز، جورج بوش را شیطان خطاب کرد
در بحبوحه رویارویی فزاینده بین کاراکاس و واشنگتن در سال ۲۰۰۶، «هوگو چاوز»، رئیس جمهور ونزوئلا در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل «جورج بوش»، رئیس جمهور وقت آمریکا را «شیطان» خطاب کرد.
چاوز، گفت: دیروز شیطان به اینجا آمد؛ به همین جا. این جا هنوز بوی گوگرد میدهد.
او با اشاره به عملیات نظامی رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا در لبنان که چند هفته قبل به جان باختن بیش از هزار نفر منجر شده و بخشهای زیادی از زیرساختهای غیرنظامی کشور را نابود کرد، به سیاستهای بوش حمله کرد.
چاوز گفت: دولت آمریکا صلح نمیخواهد. واشنگتن میخواهد از طریق جنگ از سیستم استثمار، غارت، هژمونی خود بهرهبرداری کند.
سالها بعد، چاوز گفت که واژه شیطان در متن او نوشته نشده بود و در آن روز بوی گوگرد به مشامش رسید.
هوگو چاوز در سال ۲۰۱۳ درگذشت.
تهدید ترامپ به نابودی کامل کره شمالی
در حالی که سخنرانیهای مجمع عمومی سازمان ملل اغلب بر همکاریهای بینالمللی و چالشهای مشترک متمرکز است، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا در اولین حضور خود در این نهاد بینالمللی در سال ۲۰۱۷ حمله آتشینی به کره شمالی انجام داد.
وی با اشاره به «کیم جونگ اون»، رئیس کره شمالی، گفت: آمریکا قدرت و صبر زیادی دارد، اما اگر مجبور شود از خود یا متحدانش دفاع کند، چارهای جز نابودی کامل کره شمالی نخواهیم داشت.
ترامپ در ادامه با «مرد موشکی» خواندن کیم، اظهار کرد: مرد موشکی در یک ماموریت انتحاری برای خود و کشورش است.
به گفته ترامپ، آمریکا آماده، مایل و قادر است، اما امیدواریم که این امر ضروری نباشد.
کمتر از یک سال بعد، ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکا بود که با کیم در نشستی در سنگاپور دیدار کرد.
دونالد ترامپ سپس لحن خود را نسبت به رئیس کره شمالی ملایم کرد، اما نشست بعدی در هانوی در سال ۲۰۱۸ نتوانست توافقی برای حل بنبست بین واشنگتن و پیونگ یانگ ایجاد کند.
هشدار بوریس جانسون درباره خطرات هوش مصنوعی
«بوریس جانسون»، نخست وزیر وقت انگلیس که با یک بحران سیاسی در داخل کشورش مواجه بود، در سخنرانی خود در مجمع در سال ۲۰۱۹ نسبت به خطر بالقوه هوش مصنوعی (AI) هشدار داد.
جانسون تصاویر عجیب و غریبی از یک آینده دیستوپیایی (آیندهای همراه با رنج و ناراحتی) احتمالی ترسیم کرد که در آن پیشرفتهای فنآوری از بین میرود.
نخست وزیر وقت انگلیس این سوال را مطرح کرد که آیا هوش مصنوعی رباتهایی را برای کمک به افراد مسن تولید میکند یا به ایجاد نابودگرهایی منجر میشود که به دنبال نابودی نسل بشر هستند.
در حالی که این سخنرانی در آن زمان مورد تمسخر قرار گرفت، اما پیشرفتهای اخیر در هوش مصنوعی اکنون سوالاتی را درباره مسائل اخلاقی و کاربرد این ابزار ایجاد کرده و قانونگذاران در سراسر جهان را تشویق میکند تا مقرراتی را برای آن در نظر بگیرند.
سخنرانی چهار و نیم ساعته فیدل کاسترو
سخنرانی قذافی به شکستن رکورد طولانیترین سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل حتی نزدیک هم نبود.
«فیدل کاسترو»، رئیس جمهور کوبا در سال ۱۹۶۰، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به مدت چهار ساعتونیم سخنرانی کرد.
کاسترو در این سخنرانی از نابرابری جهانی به شدت انتقاد کرد.
طبق سوابق ثبت شده در سازمان ملل، او ۲۶۹ دقیقه سخنرانی کرد.
یک سال پس از آن سخنرانی، آمریکا تلاش کرد تا کاسترو را در حمله به «خلیج خوکها» سرنگون کند، اما شکست خورد.
انتهای پیام/