محقق: اخلاق مداری ویژگی فیلم «دِرب» است

رضا محقق تهیهکننده فیلم «درب» در گفتوگو با میزان در مورد مضمون این فیلم گفت: فیلم «درب» روایتی از یک کارمند اداره برق است که طی یک تماس تلفنی مبنی بر قطع شدن برق منطقهای دورافتاده، عازم محل شده و با حضور در آنجا با خانوادهای آشنا میشود که یک پدر و فرزند بیبهره از نعمت بینایی هستند. آشنایی او با آنها سبب میشود تا به دنبال کمک به آنها در جهت حل مشکلات زندگی این خانواده برآید و در ادامه رخدادی شکل میگیرد که او را درگیر مسائلی میکند.
وی به نام فیلم «دِرب» اشاره و اظهار کرد: نام فیلم به معنی زمین سفت است و نام بینالمللی آن «بوی باد» در نظر گرفته شده است. این فیلم محصول سال ۱۴۰۰ بوده که در استان کهگیلویه و بویراحمد و در روستاهای اطراف شهر سوق فیلمبرداری شده است.
محقق درباره حضور فیلم «دِرب» در جشنواره شانگهای بیان کرد: فیلم «دِرب» برای حضور در بخش پانورامای جشنواره شانگهای پذیرفته شده و در بیست و پنجمین دوره جشنواره شانگهای حضور پیدا کرده و از ۱۹ تا ۲۸ ژوئن در این جشنواره الف جهانی به نمایش گذاشته خواهد شد. فیلم سینمایی «دِرب» در حال حاضر در بیش از ۶۰ سینما در شهرهای مختلف فرانسه روی پرده رفته و مورد استقبال تماشاگران فرانسوی قرار گرفته است.
وی به حضور فیلم «دِرب» در جشنوارههای مختلف اشاره و افزود: فیلم «دِرب» ابتدا در جشنواره چهلم فیلم فجر شرکت کرد و توانست، دیپلم افتخار جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کند، بعد از آن در اولین حضور جهانی خود، در بیستوهفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم بوسان به عنوان فیلم افتتاحیه حضور یافت و توانست برنده جایزه اصلی بخش رقابتی جیسئوک جشنواره شود. این فیلم در دومین حضور جهانی خود در نهمین دوره جشنواره فیلم کاتولیک (کاف) که ماه اکتبر در شهر سئول کره جنوبی برگزار شد، نیز حضور داشت. در چهل و چهارمین جشنواره بینالمللی سه قاره نانت فرانسه سومین حضور جهانی خود را تجربه کرد و برنده جایزه بالون نقرهای این فستیوال شد.
تهیهکننده فیلم «آه سرد» به اکران فیلم «درب» اشاره و اظهار کرد: فیلم «درب» مورد اقبال فرانسویها قرار گرفت، از این رو رایزنیهایی برای اکران سراسری آن در فرانسه انجام شد؛ بدین ترتیب به مدت یک ماه در فرانسه اکران میشود. این فیلم در روز نخست اکران خود ۱۴۰۰ نفر مخاطب داشته است. تداوم استقبال قطعا باعث تمدید زمان اکران فیلم «دِرب» خواهد شد.
شاخصهای جشنوارهای بین المللی
محقق بیان کرد: نوع نگاه جشنوارههای بینالمللی ویژه است، آنها به اسم و رسم سازندگان فیلم توجهی ندارند، بلکه پیام فیلم است که توجهشان را به خود جلب میکند. نگاه انسانی و اخلاقی فیلم از جمله شاخصهای مهمی است که در جشنوارههای بینالمللی مورد توجه و اهمیت قرار دارد. از این رو نظرات منتقدان و علاقهمندان نیز قابل توجه و ارزشمند است.
وی افزود: هنگامی که تهیهکننده روی برخی از فیلمها همانند فیلم «دِرب» سرمایهگذاری میکند، به خوبی میداند که این سرمایهگذاری برگشت چندانی برای او به دنبال ندارد، اما با این همه به دلیل عشق و علاقه خود اقدام به سرمایهگذاری میکند. البته فیلم «دِرب» در نیمههای راه نیز توانست سرمایهگذار دیگری را نیز جذب کند.
این تهیهکننده درباره دشواریهای ساخت فیلم «دِرب» گفت: بُعد جغرافیایی دشواریهای خاصی را در برداشت و روزهای نخست کار را برای ما کمی دشوار کرده بود، در عین حال تنها ۶ نفر در این فیلم ایفای نقش میکردند که در نهایت هادی محقق که کارگردان نیز بود، نقش نخست را بر عهده گرفت، زیرا من معتقد بودم که بازیگران چهره به فیلم آسیب میزنند. از سوی دیگر دشواریهای فنی که در مسیر ساخت نیز بر مشکلات تولید این اثر افزوده بود. زمانی که برادرم در نقش یک کارمند اداره برق از تیر برق بالا میرفت، خطرات فراوانی او را تهدید میکرد، اما در این زمینه خداوند کمک کرد و توانستیم اثر خوبی را تولید کنیم.
وی اهمیت استفاده از پتانسیلهای جوان را مهم خواند و خاطرنشان کرد: توجه به پتانسیلهای جوان و بالفعل کردن توانمندیهای جوانان یک نکته مهم و ارزشمند در عرصه هنر است؛ به همین دلیل باید توجهی ویژه نسبت به آنان داشت.
انتهای پیام/