ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت ١٠ قلم کالای نفت روی غلتک افتاد

14:36 - 02 ارديبهشت 1394
کد خبر: ۴۷۱۴۶
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: مسیر ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت کالا روی غلتک افتاده و از این به بعد در خریدهای صنعت نفت با شناخت و آگاهی بیشتر اقدام می کنیم.

: معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: مسیر ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت کالا روی غلتک افتاده و از این به بعد در خریدهای صنعت نفت با شناخت و آگاهی بیشتر اقدام می کنیم.

به گزارش میزان، محمدرضا مقدم، با بیان این که در دو سال اخیر زیر ساختهای مهمی برای تولید کالا و تجهیزات با بلوغ و ساخت فناورانه داخلی انجام دادیم، گفت: صنعت نفت تا کنون برای خرید و فروش کالا روشها و ساختارهای مناسب نداشته است تا نوع محصول و استانداردها و کاربردهای تجهیزات و کالا را به خوبی تشخیص دهد. برای اولین بار است که در قالب مناقصه ساخت ده قلم کالای استراتژیک صنعت نفت، ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت شکل گرفته و اسناد مناقصه در ارزیابی داو طلبان ساخت داخل انجام می گیرد.

وی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در دو سال اخیر برای تولید داخل ١٠ گروه خانواده کالاهای استراتژیک صنعت نفت و به نتیجه رسیدن این تلاشها، گفت: در حال حاضر یکی از این ده گروه کالایی، یعنی خانواده مته های حفاری را به شکل پایلوت اجرا و به سرانجام رساندیم و بقیه این اقلام را با همین روند و الگو پیش می بریم.

وی با تاکید بر این که در این سالها برای خرید در صنعت نفت، روشها و ساختارهای مناسبی به دست آمده تا بتوانیم محصول خوب را تشخیص دهیم، اظهار کرد: این بدان معناست که باید بتوانیم از طریق تطبیق استانداردها و کاربردشان، محصولات را به خوبی تشخیص دهیم. اما مسئله این است که تاکنون ورود متودولوژیک و روشمند در تشخیص فرآیند تولید محصول از نظر بلوغ فناوری و ساخت نداشته ایم و این موضوع را در خریدهای خود هم لحاظ نمی کردیم.

ابتکار برای ارزیابی بلوغ فناوری
مقدم با بیان این که برای اولین بار مدل ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت را در فرآیند تولید محصول به شکل اسناد مناقصه در ارزیابی داوطلبان ساخت داخل قرار دادیم، اظهار کرد: بر همین اساس بسته ای با حدود ٦٦٠ سوال تهیه شد و در عین حال کارگروه های فنی - بازرگانی که عهده دار ممیزی این مرحله از کار بودند، از داخل صنعت نفت انتخاب شدند.

وی با تاکید بر این که مسیر ارزیابی بلوغ فناوری و ساخت کالا روی غلتک افتاده است، گفت: پژوهشکده مدیریت و سیاستگذاری فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف این مدل را طراحی و در کلیه کارگروه های ارزیابی برای تضمین کیفیت کار حضور داشتند. در حال حاضر هم مناقصه این گروه کالایی برگزار و قرارداد این شرکتها به مبلغ ٥٠ میلیون دلار برای چهار شرکت انجام شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با اعلام این که اسناد مناقصه چند قلم کالای اساسی دیگر هم در روزهای پایانی سال ٩٣ آماده شد، افزود: این اقلام شامل تجهیزات درون چاهی و سرچاهی، پیک هوشمند و سایر اقلام است که در زمانبندی تعیین شده انجام می دهیم و امیدواریم در آینده نزدیک اسناد مناقصه سایر اقلام را هم نهایی و تحویل متقاضی دهیم.

وی با بیان این که هم اکنون زیرساختها مشخص شده و از این به بعد تفاوتها در نوع کالا و شرکت خواهد بود، افزود: تا قبل از پایان سال ٩٤ بخشی از این اقلام تعیین شده که تا قبل از پایان سال تحویل خواهیم گرفت و مته های حفاری هم حتما باید در ٦ ماه دوم سال ٩٤ آماده و تحویل داده شوند. البته مسئله نظارت و کنترل این محصولات برای آن که درصد ساخت داخل آن در حد مورد نظر ما باشد، به طور جدی پیگیری می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *