رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

استقرار دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

14:16 - 27 ارديبهشت 1402
کد خبر: ۴۷۱۳۱۰۸
استقرار دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد
مدیرکل بنیاد شهید خراسان‌رضوی گفت: با همکاری دیگر دستگاه‌ها مقرر شد دبیرخانه دائمی «جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار» برای سال‌های آتی در مشهد مستقر شود که این مسئله اتفاق بسیار مبارکی است.

خبرگزاری میزان- به گزارش امور ارتباطات رسانه‌ای و روابط عمومی نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار، دومین نشست خبری جشنواره صبح امروز بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه با حضورحجت‌الاسلام مهدی حسن‌زاده، مدیرکل بنیاد شهید خراسان‌رضوی؛ ناصر باکیده، دبیر اجرایی جشنواره؛ جواد حامدزاده، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید خراسان‌رضوی و مصطفی محمودی مدیر روابط‌عمومی و اطلاع رسانی جشنواره در سالن شهید هاشمی‌نژاد بنیاد شهید و امورایثارگران خراسان‌رضوی برگزار شد.

در ابتدای این نشست مدیرکل بنیاد شهید خراسان‌رضوی، جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار را اقدامی عملی در برابر جنگ فرهنگی و ترکیبی دانست و بیان کرد: مشهد پایتخت معنوی ایران است و باید جشنواره‌های بیشتری با این محتوا و در سطح بین‌الملل، در جوار امام تمدن‌ساز و عالم آل‌محمد شکل گرفته است.

وی افزود: اگر ما در طول تاریخ قیام سربداران، حمله مغول‌ها، فداییان اسلام به رهبری عالم مجاهد نواب صفوی، قیام گوهرشاد با ۶ هزار شهید و قیام ۹ دی را داشته‌ایم همه این‌ها از برکت همجواری با امام رئوف است. خراسان‌رضوی دورترین منطقه از مناطق عملیاتی و جنگ‌خیز است، اما ۱۸ هزار شهید دفاع مقدس، ۵۱ هزار جانباز و ۳۸۰ هزار خانواده معظم شهید و ایثارگر مبین آن است که شهدا، جانبازان و آزادگان ما در عرصه جهاد حضور پررنگی داشته‌اند.

وی خراسان رضوی را خواستگاه فاطمیون و مدافعان حرم دانست و افزود: این استان برای دفاع از حرم ۱۲ هزار شهید و جانباز داشته است، گروه‌های جهادی این استان در سیل و زلزله و مواکب اربعین همواره پیش قدم بوده است و تمام این‌ها به برکت سبک زندگی برگفته از زندگی، ولی نعمت‌مان امام رضا (ع) است.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده راهکار مقابله با تلاش‌های دشمن را جهاد فرهنگی دانست و تصریح کرد: ابزار هنر، فیلم و فیلمنامه بسیار مهم است رهبر بار‌ها فرمودند فیلم از صد یا هزار سخنرانی تاثیرش بیشتر است چراکه می‌تواند ملتی را به آینده امیدوار یا ناامید کند.

وی افزود: از همین رو، رویکرد بنیاد شهید این بوده که در کنار تکریم خانواده در حوزه فرهنگ هم تکالیف خود را اجرا کند، بنیاد شهید باید شهید پرور باشد. در طول ۹ ماه گذشته بنیاد شهید خراسان رضوی به مدد امام رضا (ع) و عنایت شهدا تنها استانی بوده که در سال ۱۴۰۱ سریال ساخت. سریال بچه زرنگ برگرفته از زندگی شهدای فاطمیون بود همچنین اینکه ما پنج هزار ثبت خاطرات والدین شهدا را داشتیم و اکنون به همت همکاران‌مان «نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار» را برگزار خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در خصوص موضوعات این جشنواره گفت: سبک زندگی اسلامی، شهید حاج قاسم سلیمانی و جبهه مقاومت، تلاش سازمان‎ها و نهاد‌های مردمی در معرفی فرهنگ ایثار و شهادت، ایثار و اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، ایثار و جنگ نرم در فضای مجازی، ایثار و امید به زندگی، ایثار اجتماعی نقش ایثارگران در فرهنگسازی جامعه و.. برخی از موضوعات این جشنواره بین‌المللی است.

مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی با بیان اینکه ۳۰ کشور در این جشنواره حضور دارند، عنوان کرد: ۱۲۷۰ اثر به این جشنواره رسیده است که ۱۱۵ اثر آن با موضوع عفاف و حجاب است.

وی افزود: با همکاری دیگر دستگاه‌ها مقرر شد دبیرخانه جشنواره دائمی فیلم و فیلمنامه ایثار برای سال‌های آتی در مشهد مستقر شود که این مسئله اتفاق بسیار مبارکی است.

مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی در خصوص دیگر برنامه‌های این بنیاد در حوزه فرهنگی خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مصمم به تلاش در حوزه فرهنگی و ساخت فیلم شهید نواب صفوی هستیم چراکه این شهید خواستگاه فعالیت‌هایش در مشهدمقدس بوده است و پیرو آن با محمدرضا ورزی و مسعود ده نمکی جلساتی را داشته‌ایم و مقرر شد که با مشارکت یکدیگر فیلمنامه را آماده کنند. همچنین اینکه پیگیر فیلم شهید کاوه نیز خواهیم بود تا انشالله در سال ۱۴۰۳ اکران شود، فیلمنامه مستند سینمایی شهید ابوحامد علیرضا توسلی نیز در دستور کار ما است.

در ادامه نشست دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار اظهار کرد: ایجاد یک فضای همدلی در قالب جشنواره یکی از مهم‌ترین اهداف ما بود، جشنواره‌ها محل ارزیابی و رقابتی توام با رفاقت هستند تا هنرمندان بتوانند در این حوزه قدم‌های بهتری بردارند و اینکه بتوانند تعاملی جدی با مخاطب داشته باشند.

ناصر باکیده ادامه داد: آثار از طریق فیلم‌های سینمایی، مستند، پویانمایی و نماهنگ در بخش ملی و بین‌الملل هستند که در مجموع ۱۲۷۰ عنوان اثر در قالب فیلم و فیلمنامه، در سه بخش فیلمنامه، سینمای ملی و سینمای بین‌الملل به دبیرخانه رسیده است و از طریق هیات‌های مختلف انتخاب، بررسی شدند.

وی افزود: در بخش فیلمنامه ۲۱۹ فیلمنامه به دبیرخانه رسید که هیات انتخاب ۴۰ عنوان را پذیرفت که این مسئله در نوع خود بی‌نظیر است و نشان از استقبال نویسندگان ما از بخش فیلمنامه است.

باکیده با بیان اینکه در بخش ملی ۶۴۴ اثر به دست ما رسید، افزود: بخش ملی شامل مسابقه اصلی و مسابقه ویژه است، در بخش بین‌الملل نیز از آنجا که فعالیت گسترده‌ای نسبت به اسلام و ایران‌هراسی وجود دارد، هدف رصدکردن جریان تولید آثار سینمایی در مجموعه سرزمین‌های اسلامی است. با توجه به این‌که جریان دیجیتال وارد سینما شده و امکان دراختیار قراردادن امکانات به فیلمسازان را سهل کرده است در این بخش از ۳۰ کشور جهان فیلم به ما رسید که در مجموع ۳۶۵ عنوان فیلم هستند.

وی افزود: در هیات انتخاب بین الملل که تلاش کردیم ترکیبی از هنرمندان داخلی و خارجی باشند، ۴۸ عنوان فیلم را از میان آثار بخش بین‌الملل پذیرفتند که این آثار از کشور‌هایی نظیر لبنان، یمن پاکستان، عراق، فرانسه، الجزیره، آذربایجان، ازبکستان، سوریه، مالزی، اسپانیا و ایران بودند.

ناصر باکیده بیان کرد: در مجموع ۱۵۹ عنوان فیلم در جشنواره نمایش داده خواهد شد. همچنین اینکه براساس مذاکراتی که از طریق بنیاد شهید با شهرداری شده دبیرخانه دائمی این جشنواره در مشهد با رویکرد ایجاد صندوق حمایت از تولیدات ایجاد خواهد شد.

خاطر نشان می‌شود نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد در چهار سالن پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد، از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۹ برگزار خواهد شد. مراسم آغازین جشنواده نیز در جوار شهدای گمنام کوه سنگی مشهد از ساعت ۱۷ روز ۲۹ اردیبهشت با حضور هنرمندان اهالی رسانه مقامات و نسولان کشوری استانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *