گفت‌وگو|

اهمیت تغذیه در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان/ غذای آخر شب نباید جایگزین سحری شود

8:30 - 23 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۷۰۳۷
اهمیت تغذیه در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان/ غذای آخر شب نباید جایگزین سحری شود
یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی به بیان توصیه‌هایی برای وعده‌های افطار و سحر در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان و حفظ قوای جسمانی در این روز‌ها پرداخت.

مریم عمادی در گفت‌وگو با میزان در خصوص ویژگی‌های وعده‌های افطار و سحر در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان برای حفظ قوای جسمانی در این روز‌ها گفت: معمولا افراد در وعده افطار تغذیه مناسبی دارند البته پرخوری، پشت سرهم خوری، روی هم خوری و استفاده از غذا‌های سنگین نظیر آش رشته می‌تواند سبب سوء هاضمه شود و یکی از دلایلی که موجب می‌شود افراد پس از افطار از خوردن مواد غذایی مورد نیاز دیگر اجتناب کنند، پرخوری هنگام افطار است و اگر افراد هنگام افطار از مواد غذایی سبک استفاده کنند و پرخوری نکنند، دچار دل درد و سنگینی نمی‌شوند و می‌توانند تا سحر مواد غذایی مورد نیاز دیگر را به تدریج دریافت کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه بهتر است در وعده افطار روزه با غذا‌های سبک و مایعات گرم باز شود تا معده آماده دریافت مواد غذایی شود، ادامه داد: البته پس از آن باید شام سبک هم مورد استفاده قرار گیرد و نباید تنها به یک افطار ساده بسنده شود.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ممکن است تعدادی از افراد در اواسط ماه مبارک رمضان برای وعده سحر از خواب بیدار نشوند و آخر شب این وعده را میل کنند، افزود: این اقدام سبب می‌شود فاصله بین دریافت مواد غذایی تا افطار روز بعد زیاد شود و روزه‌دار قوای جسمانی خود را از دست دهد و از این رو توصیه می‌شود روزه‌داران تا آخرین روز ماه مبارک رمضان هم به سبب انجام مسائل عبادی و هم برای خوردن وعده سحری از خواب بیدار شوند و این وعده را میل کنند.

عمادی با اشاره به اینکه چندان نمی‌توان توصیه‌ای در رابطه با مصرف مواد غذایی در وعده سحر داشت، اظهار کرد: عده‌ای از افراد عادت دارند در وعده سحر از مواد غذایی شبیه وعده صبحانه استفاده کنند و طی مدت زمانی متوجه شده اند که با وعده غذایی سبک‌تر راحت‌تر هستند و تعدادی از روزه‌داران هم عادت دارند در این وعده از مواد غذایی شبیه وعده ناهار استفاده کنند که این افراد باید توجه کنند این مواد غذایی نباید خیلی سنگین و چرب باشد.

وی گفت: ما هر ماده غذایی را مصرف کنیم تا ۸ ساعت بعد از بدن دفع می‌شود و دیگر در بدن وجود ندارد و از این رو چندان تفاوتی ندارد که در وعده سحر از مواد غذایی سبک استفاده کنیم یا حجیم در هر صورت ۸ ساعت بدن شروع به استفاده از ذخایر بدن می‌کند و اگر از مواد غذایی استفاده نکرده باشیم و بدن آمادگی لازم را نداشته باشد بدن شروع به از سوزاندن عضلات می‌کند و از این رو افراد به ویژه در روز‌های پایانی ماه رمضان دچار ضعف و بی حالی می‌شوند.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: روزه‌داری می‌تواند برای بدن بسیار مفید باشد و به کاهش وزن افرادی که دچار اضافه وزن هستند کمک کند، اما اگر نکات لازم رعایت نشود و تغذیه مناسب نباشد موجب ضعف و بی حالی و سوزاندان عضلات می‌شود و از این رو باید نکات تغذیه‌ای لازم را رعایت کنیم و همچنین باید به مصرف مایعات و خوای کافی توجه داشته باشیم.

انتهای پیام/

 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *