چهار توصیه طب سنتی به روزهداران ماه مبارک رمضان

رضا منتظر در گفتوگو با میزان در خصوص نحوه تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان ضمن اشاره به اینکه روزه تمرینی است برای نه گفتن به خواهشهای نفسانی و این نه گفتن باید هم در برابر گناهان باشد و هم در مقابل تمایلات غریزی مانند پرخوری، پرنوشی، پرخوابی و.. گفت: متاسّفانه در ماه مبارک، بیشتر میخوریم، بیشتر مینوشیم، بیشتر میخوابیم و اصول تغذیه را رعایت نمیکنیم و در نتیجه بعضا در پایان این ماه بیمارتر میشویم.
از گرسنگی و تشنگی واهمه نداشته باشید
این متخصص طب سنتیف افزود: در ماه رمضان از گرسنگی و تشنگی واهمه نداشته باشید چرا که یکی از فوائد مهم روزه داری پاکسازی بدن از مواد مضری است که موجب بیماری میشود و شاید به همین دلیل است که حضرت علی (ع) میفرمایند: «لتجوع انفع الدواء» یعنی «گرسنگی مفیدترین داروهاست» و «لایجتمع الجوع و المرض» یعنی «گرسنگی و بیماری یکجا جمع نمیشوند».
منتظر، توضیح داد: نکته مهم این است که روزه وقتی موجب سلامتی میشود که در مصرف غذا و آب زیاده روی نشود. اگر اصول صحیح تغذیه رعایت شود، باید وزن ما در پایان ماه مبارک رمضان، حداقل چند کیلو کاهش یابد و این در حالی است که متأسفانه در عمل چیز دیگری را شاهد هستیم و عده زیادی از روزه داران به دلیل ترس و واهمهای که از گرسنگی و تشنگی دارند در فاصله افطار تا سحر پرخوری کرده و در پایان ماه رمضان دچار اضافه وزن میشوند و بنابراین باید در قدم اول باید به اصلاح این ذهنیت که چند ساعت گرسنگی و تشنگی برای بدن بد است پرداخت.
متنوع، ولی در هر وعده ساده غذا بخورید
وی اظهار کرد: در این که بدن نیاز به مواد غذایی متنوع دارد شکی نیست، ولی نباید همه انواع غذاها را همزمان مصرف کرد چرا که برخی غذاها نظیر سوپ و زرده تخم مرغ زودهضم و برخی نظیرحلیم، کله پاچه، آبگوشت دیرهضم هستند و برخی غذاها مثل ماست و گوشت ناسازگارند و خوردن انواع مواد غذایی در یک وعده موجب سوءهاضمه و آسیب دیدن معده میشود و پس تنوع غذایی را در وعدههای مختلف اجرا کنید نه در یک وعده.
با معده پر نخوابید
منتظر، متذکر شد: خوابیدن با معده پر عوارض زیادی دارد و و بنابراین افراد در ماه مبارک رمضان از سحر تا طلوع آفتاب (بین الطلوعین) بهتر است که نخوابند.
غذاهای ناسازگار را با همدیگر نخورید
به گفته وی، اگر برخی مواد غذایی هم زمان با برخی غذاهای دیگر خورده شوند ضرر میرسانند، از جمله این مواد غذایی میتوان به خوردن همزمان ماست همراه گوشت یا پنیر یا ترشی یا باقلا، خوردن تخم مرغ همراه با ماهی و خوردن شیر همراه با ماهی، مرغ یا ترشی یاخربزه اشاره کرد.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه زیاده روی در مصرف چای و لبنیات موجب سنگ کلیه میشود، به پرهیز از زیاده روی در مصرف زولبیا و بامیه توصیه کرد و گفت: مصرف سه وعده غذا در شبانه روز برای سلامت جسم و جان مضر است و ۲ وعده برای افراد سالم که فعالیت بدنی سنگین ندارند کافیست، لذا بهتر است خوردن ناهار ترک شود و بهترین زمان ترک این عادت انتهای ماه رمضان است که یک ماه ناهار نخورده ایم.
انتهای پیام/