رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

منظور از جرم عقیم در قانون چیست؟

8:10 - 19 فروردين 1396
کد خبر: ۲۹۶۲۴۹
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
جرم عقیم وقتی است كه مجرم به واسط عدم مهارت یا بی‌كفایتی یا بی‌فكری خود یا یك علت اتفاقی غیرقابل پیش بینی، نتیجه‌ای از عمل خود نمی‌گیرد.
جرم عقیم چیست؟به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ؛ جرم عقیم و جرم محال (اقدامات مجرمانۀ بی‌بهره) اقداماتی است كه فاعل بر خلاف مورد شروع به جرم كه در نیمۀ راه متوقف می‌شود، مسیر مجرمانه را به طور كامل طی می‌کند اما نتیجه‌ای از عملیات عاید او نمی‌شود و بزهكار علیرغم پایان كلیۀ عملیات، به موفقیت نهایی نمی‌رسد كه نتیجۀ این امر وقوع جرائم عقیم و محال است.

جرم عقیم وقتی است كه مجرم به واسطۀ عدم مهارت یا بی كفایتی یا بی فكری خود یا یك علت اتفاقی غیرقابل پیش بینی نتیجه‌ای از عمل خویش نمی‌گیرد. 

در این مورد مقتضیاتی كه به وجود آمده‌اند مستقل از ارادۀ فاعل هستند. مثلاً بزهكار تیری به قصد كشتن دیگری رها كرده ولی تیر به دلیل عدم مهارت یا بی كفایتی یا علت اتفاقی غیر قابل پیش بینی به خطا رفته و به هدف اصابت نكرده است در اینجا فرد مجرم با وجود تهیۀ مقدمات و تیراندازی و انجام كلیۀ عملیات در مسیر مجرمانه نتوانسته به نتیجۀ نهائی كه همان كشتن فرد منظور است، دست یابد به این عمل جرم عقیم گویند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *