شهرداری اختیار پلمب ساختمان در حال بهره برداری را ندارد

13:01 - 08 بهمن 1395
کد خبر: ۲۷۲۴۷۱
معاون شهردار تهران گفت: طبق قانون، شهرداری به هیچ عنوان برای آنکه مجتمعی مانند پلاسکو را به دلیل عدم رعایت مسائل ایمنی پلمب کرده و ببندد، اختیاری نداشته است.
به گزارش گروه جامعه ، ناصر امانی درباره اختیارات قانونی شهرداری در حوزه پیشگیری از وقوع حوادث در ساختمان های نا ایمن گفت: قانون شهرداری ها در ماده 55 دو تبصره مهم دارد به طوری که در تبصره 14 و تبصره 24 تکلیف را مشخص کرده است. 

وی افزود: در تبصره 24 به شهرداری ها اجازه داده شده است که اگر ملکی به تعبیر قانون تغییر کاربری پیدا کرد و از مسکونی به اداری یا تجاری تبدیل شد در کمیسیونی که تحت عنوان تبصره ماده 100 قانون و با حضور یک نماینده از شورای شهر، نماینده وزارت کشور و نماینده قوه قضائیه تشکیل جلسه می دهند و درخواست تغییر کاربری را بررسی می کنند.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهر شهرداری تهران ادامه داد: بدین ترتیب پس از بررسی های کمیسیون ماده 100 ، دستور داده می شود نسبت به برگرداندن تغییر کاربری و یا تخریب ملک اقدام شود و شهرداری به استناد رای کمیسیون ماده 100 که به نوعی رای قضایی محسوب می شود، با مالک برخورد می کند و در صورت ضرورت، ملک را تخریب می کند، مانع فیزیکی مقابل ملک قرار می دهد و یا ملک را پلمب می کند.

امانی تاکید کرد: آنجا که شهرداری اجازه دارد برخورد کند، مانع فیزیکی بگذارد و پلمب کند جایی است که شهرداری رای کمیسیون ماده 100 را دارد و در واقع حکم قضایی برای ساختمانی صادر شده است و این در حالی است که در ساختمان پلاسکو اصلا مشکل بنا وجود نداشته و بحث تغییر کاربری هم نبوده است و اخطارهایی که شهرداری به مالکین ساختمان پلاسکو داده است رعایت دستورالعمل ایمنی است که توسط سازمان آتش نشانی شهرداری تهران صادر شده است.

معاون شهردار تهران در ادامه افزود: تبصره 14 ماده 55 قانون شهرداری ها در خصوص حفظ ایمنی شهروندان در فضاهای عمومی شهر است و در آنجا نیز رفع خطر از بناها که ایجاد خطر و یا مزاحمت برای مردم در فضاهای عمومی شهر را می نماید مدنظر قانونگذار بوده است.
معاون برنامه ریزی شهرداری تهران تاکید کرد: هیچ کدام از این دو تبصره در حوزه ساختمان پلاسکو مصداق نداشته است و در ساختمان پلاسکو تنها بحث موضوع ایمنی بوده است و در حوزه ایمنی، شهرداری تنها می توانسته اخطار بدهد.

معاون شهردار تهران افزود: در خصوص ساختمان پلاسکو به فرموده مقام معظم رهبری باید صبر کرد و به یکدیگر اتهام وارد نکرد تا در زمان مناسب نتیجه کارشناسی دقیق کارگروههای تشکیل شده به سمع و نظر مردم شریف ایران برسد. 

وی ادامه داد: متاسفانه روز گذشته سخنگوی محترم دولت فرمودند: قانون به صورت صریح شهرداری را مسئول می داند، بنده در این باره فقط قوانین موجود در این حوزه را عینا مطرح می کنم و که کاملا برعکس نظر ایشان قانون شهرداری ها در این خصوص اصلا صراحت ندارد و قوانین موجود در خصوص وظایف دولت کاملا صریح است.

معاون شهردار تهران گفت: بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها مبنی بر این است که اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه ها و اماکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاهها و چاله های واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکنها و ایوانهای مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودانها و دودکشهای ساختمان که باعث زحمت و خسارات ساکنین شهرها باشد.

وی در تفسیر این قانون گفت: منظور قانون گذار رفع خطر از فضاهای عمومی شهر که مردم در آن تردد دارند بوده که باید ایمن گردد. یعنی به عنوان مثال اگر در موردی خطر بنا یا امکان سقوط پنجره یا شی زائدی را داشته باشد شهرداری حق ورود دارد یعنی اگر ماموران شهرداری در حین حرکت و کنترل دیدند که پنجره ای از ساختمانی آویزان است و این پنجره می تواند جان شهروندان را به خطر بیندازد و یا یک بالکن به گونه ای ساخته شده که ممکن است سقوط کند و با افتادن در پیاده رو جان شهروندان را به خطر بیندازد، در اینجا شهرداری اخطار می دهد و پس از اخطار هم در صورت رعایت نکردن مالک موظف است به محل برود و رفع خطر از بنا صورت گیرد.

انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *