اردشیر کامکار از حضور در خانواده ای هنرمند تا شاگردی شجریان + عکس
در گزارشی که به مناسبت سالروز تولد اردشیر کامکار تهیه کرده ایم، به رویدادهای زندگی او از حضور در خانواده ای هنرمند تا شاگردی محمدرضا شجریان، پرداخته ایم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، اردشیر کامکار نوازنده و مدرس برجسته ساز کمانچه و ویلن در بیست و هشتمین روز از دومین ماه فصل پائیز، در چهار باغ سنندج متولد شد.
اردشیر کامکار از دوران خردسالی نزد پدرش "حسن کامکار" به فراگیری تئوری موسیقی و ساز ویولن پرداخت و در همان اوان کودکی به عنوان نوازنده ویولن و کمانچه ،به عضویت ارکستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.
کامکار در سال 1359 در تهران همکاری اش را با گروه های شیدا و عارف آغاز نمود و همزمان نکات و ظرایف ردیف های سازی و آوازی موسیقی سنتی ایران را نزد اساتیدی چون محمد رضا لطفی ، پشنگ کامکار، داوود گنجه ای، محمد رضا شجریان و اصغر بهاری فرا گرفت.
به طور یقین تولد و حضور اردشیر کامکار در خانواده ای هنرمند و اهل موسیقی، بر روند رو به مثبت فعالیت های این نوازنده تاثیر بسزایی داشته است و به مرور زمان او توانست با اجراهایی مختلف، نظر بسیاری از استادان این عرصه را به خود جلب کند.
اردشیر کامکار همواره بر این اعتقاد بوده است که ساز کمانچه قابلیت های بسیاری در اجرای قطعات تکنیکی و پیچیده دارد و در همین راستا می توان به انتشار آلبوم "به یاد صبا" در سال 1365 که شامل گزیده ای از آثار" ابوالحسن صبا" با اجرای کمانچه است، اشاره کرد.
کامکار به منظور ارتقای سطح فنی نوازندگی ساز کمانچه، با مد نظر قرار دادن متد نوازندگی در مراکز آکادمیک موسیقی کشورهای آذربایجان و ارمنستان از یک سو و نیز شیوه های نوازندگی کمانچه در موسیقی مقامی ایران به ویژه خطه لرستان از سوی دیگر تلاش داشته است تا به این مهم دست پیدا کند.
اردشیر کامکار علاوه بر عضویت در گروه کامکارها ، از دیر باز در پی عملی ساختن پروژه هایی نظیر ایجاد ارکستر بزرگ کمانچه (آنسامبل) و نیز گروه آنسامبل موسیقی ملی بوده است.
در این زمینه می توان ضبط و اجرای آثاری با صدای همایون شجریان و اجراهایی در تهران و شهرستان ها در سال 93 با گروه اردشیر کامکار و خوانندگی وحید تاج و حشمت اله رجب زاده را نام برد.
اردشیر کامکار درباره محمدرضا شجریان، گفته است: "استاد شجریان یکی از ستون های استوار موسیقی ایرانی هستند که تاثیرشان نه تنها در آواز، بلکه در کل موسیقی ایران به طور کامل آشکار است".
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *