برچسبدار کردن مواد غذایی با هدف کاهش مصرف نمک در سبد غذایی ایرانیان
: معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: برچسبدار کردن مواد غذایی تولید شده از نظر میزان نمک مصرفی از سوی تولیدکنندگان موادغذایی، پایش میزان نمک مصرف شده در ماده غذایی تولیدی و همچنین پایش میزان نمک مصرفی در سبد غذایی مردم از برنامههای بسیج ملی کاهش مصرف نمک است.
به گزارش ، علیاکبر سیاری اظهار کرد: متاسفانه بیش از 50 درصد نمک مصرفی از طریق مصرف نان، پنیر، رب گوجه، سس و انواع فست فودهاست و این در حالیست که باید روزانه 5 گرم نمک مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک باعث افزایش فشارخون میشود، افزود: حدود 10 میلیون نفر از افراد 15 تا 64 سال در کشور فشار خون بالا دارند و سالانه تعداد زیادی از افراد در اثر فشار خون بالا جان خود را از دست میدهند.
به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت کاهش مصرف نمک باعث کاهش فشار خون و به دنبال آن کاهش سکتههای مغزی، قلبی و نارساییهای کلیوی و قلبی میشود.
سیاری در ادامه، بر ضرورت فرهنگسازی در کاهش استفاده از نمک از سوی مردم و تولیدکنندگان موادغذایی تاکید کرد و گفت: جلب همکاری صنایع غذایی به منظور تولید محصولات کم نمک، برچسبدار کردن مواد غذایی تولید شده از نظر میزان نمک مصرفی از سوی تولیدکنندگان موادغذایی، پایش میزان نمک مصرف شده در ماده غذایی تولیدی و همچنین پایش میزان نمک مصرفی در سبد غذایی مردم از برنامههای بسیج ملی کاهش مصرف نمک است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان نمک مصرفی در کشور حدود 10 تا 12 گرم است، افزود: باید میزان نمک مصرفی در افراد زیر 50 سال 5 گرم در روز و در افراد بالای 50 سال و همچنین بیماران قلبی حدود 3 گرم در روز یعنی نصف قاشق مرباخوری باشد.
به گفته معاون بهداشت، کاهش مصرف 6 گرم نمک در روز باعث کاهش 24 درصدی سکتههای مغزی و کاهش 18 درصدی سکتههای قلبی میشود که در نهایت موجب پیشگیری از 2.5 میلیون مرگ میشود.
وی در در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک، با اشاره به این که بیشترین مصرف نمک افراد از طریق نان است، افزود: اگر بتوانیم میزان نمک مصرفی در نان را اصلاح کنیم، توانستهایم 50 درصد مشکلات را حل کنیم.
سیاری در پایان بر استفاده نکردن از نمکهای فلهای، تصفیه نشده و نمک دریا تاکید کرد و افزود: نمک دریا درصد ید بسیاری پایینی دارد و نمکهای فلهای و تصفیه نشده برای بدن مشکلزا هستند.