شریعتمداری: مسیر حل چالش بیکاری از توسعه مهارتهای فنی حرفهای میگذرد
- طبق گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آیین امضای سه تفاهمنامه همکاری میان وزارتخانههای «راه و شهرسازی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» روز شنبه، چهارم مردادماه با حضور وزیران و جمعی از معاونان دو وزارتخانه در سه حوزه بازآفرینی شهری، جادهای و بنادر و دریانوردی برگزار شد.
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخشی از این مراسم، آموزش فنی و حرفهای را نیاز امروز جامعه ایران دانست و با بیان اینکه مسیر حل مشکل بیکاری از توسعه مهارتهای فنی حرفهای میگذرد، افزود: سهم دانشآموختگان دانشگاهی از مجموع بیکاران کشور سهم بالایی است؛ این در حالی است که افراد دارای مهارت از فرصت شغلی بیشتری برخوردار هستند و این نشان میدهد راه عبور از وضعیت موجود، مهارت افزایی است.
وی مهارتآموزی و مهارتافزایی را از جمله موضوعاتی دانست که باید نسبتبه آن اهتمام ویژهای صورت گیرد و تاکید کرد: این کار با همکاری تمام قوا و تنظیم قوانین و مقررات مربوطه در همه دستگاههای اجرایی کشور امکانپذیر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه «شورایعالی آموزش تربیت فنی و حرفهای و مهارتی کشور» به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل شده است، آن را نهاد اصلی سیاست گذاری در هماهنگکردن امور فنی حرفهای در کشور خواند و بیان کرد: اگر در گذشته وزارت آموزش و پروش و مرکز آموزشهای عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هرکدام در زمینه فعالیت خود در هنرستانها، دبیرستانهای کار و دانش، دانشگاههای فنی و حرفهای، آموزشهای فنی و حرفهای ارائه میکردند، امروز مرکزی برای هماهنگسازی این فعالیتها در دولت تشکیل شده که در نوع خود، قدم بزرگی است.
وی عنوان کرد: برای نخستین بار با پینوشت و دستور صریح رییس جمهور به سازمان اداری و استخدامی، هم تراز کردن آموزشهای فنی و حرفهای در کنار مدارک تحصیلی آموزشهای دانشگاهی مورد توجه قرار گرفت و باعث شد، نظام مشاغل دولتی در این زمینه مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.
شریعتمداری خاطر نشان کرد: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم باید طبقهبندی مشاغل بر اساس قانون کار و متناسب با این رویکرد تغییر کند؛ اگر از لحاظ مادی و معنوی برای افراد دارای مهارت حرمت کافی درجامعه قائل نشویم، همچنان مدرک نسبت به دانش و مهارت فنی و حرفهای پیشی خواهد گرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهرهوری نیروی کار را از مهمترین عوامل رشد تولید و اقتصاد کشور دانست و با تاکید بر اینکه مهارت، یکی از مسائل مهم در بهرهوری نیروی کار است، ادامه داد: هر چه مهارت آموزی بیشتر باشد، بهرهوری نیروی کار نیز بیشتر است و آثار طبیعی خود را در رشد اقتصادی بر جای خواهد گذاشت.
شریعتمداری با بیان اینکه ما از منظرتغییرات در آینده بازار کار به موضوع آموزشهای فنی و حرفهای توجه کرد ایم، گفت: اگر بازار کار به سمت اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و ... حرکت کند، باید در آموزشهای فنی و حرفهای نیز به این موضوع توجه کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود بر ضرورت واگذاری آموزشهای فنی و حرفهای به مردم تاکید کرد و گفت: مردمی سازی فعالیتهای آموزش مهارت با حمایت دولت و تامین امکانات لازم برای ارتقاء سطح این مراکز باید دنبال شود. همچنین باید نظارت را در صدور تائیدیههای لازم برای فعالیتهای فنی و مهارتی تقویت کرد و همه این موارد، رویکردی است که بهعنوان تجدید حیات آموزشهای فنی و حرفهای کشور از آن نام میبریم.
وی حوزههای صنایع دریایی و دریانوردی، بازآفرینی شهری و شبکههای حمل و نقل را فصل مشترک بین دو وزارتخانه دانست و با اشاره به اینکه، آموزشهای فنی و حرفهای میتواند، زمینه رشد این حوزهها را فراهم کند، ابراز امیدواری کرد، با همکاری دو وزارتخانه، قدمهای مثبتی در این زمینه برداشته شود.
شریعتمداری اصلاح نیروهای آموزشی و نظامی را از دیگر لوازم تحقق اهداف بهمنظور افزایش فعالیتهای فنی و حرفهای در حوزه دریایی دانست و افزود: حوزههای سنتی کشاورزی، کشتهای گلخانهای و شیلات مورد توجه ما قرار دارد و آموزش فنی و حرفهای نقشی اساسی در این بخشها ایفا میکند.
وی با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه صنایع دریایی، تحقق این هدف را در گرو رشد مهارتهای فنی و حرفهای در دریا دانست و ابراز امیدواری کرد: بتوانیم منافع مشترک را در راستای تحقق این هدف قائل دنبال کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان، نیاز امروز کشور را مدیریت جهادی و حرکت خارق العاده مدیران و بدنه دولت برای تحقق اهداف مفاد تفاهمنامهها عنوان کرد.