چرا در مقابل باد کولر سردرد می‌گیریم؟

11:14 - 26 خرداد 1396
کد خبر: ۳۱۹۵۷۳
اگر جزو افرادی هستید که مقابل باد سرد وسایل سرمایشی مثل کولر آبی، کولرگازی یا پنکه دچار سردرد می‌شوید به احتمال زیاد مبتلا به سینوزیت یا التهاب مخاط بینی هستید و باید بیماری زمینه‌ای را شناسایی و درمان کنید.
چرا در مقابل باد کولر سردرد می‌گیریم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ،  برخی از افراد می‌گویند جلوی پنکه یا کولر نمی‌توانند طاقت بیاورند و سردرد می‌گیرند. اگر شما در مقابل کولر آبی دچار آبریزش از چشم و بینی و سرخی چشم می‌شوید یعنی یا به باد سرد و مرطوب آلرژی دارید یا به عوامل حساسیت زایی که با روشن شدن کولر آبی در هوا پخش می‌شود، حساسیت دارید. این مسئله راهی ندارد جز اینکه هرگز جلوی باد کولر نخوابید و کولر خود را تمیز نگه دارید و پوشال‌های آن را به موقع تعویض کنید.

 آیا سرما و رطوبت باعث ایجاد بیماری‌های روماتیسمی می‌شود؟

باورهای مختلفی بین مردم وجود دارد مبنی بر اینکه سرما و رطوبت باعث ایجاد بیماری‌های روماتیسمی می‌شود، درحالی که این باور‌ها نادرست هستند.
 
هرچند سرما احساس درد را به دلیل گرفتگی عضلات در بعضی از بیماری‌های روماتیسمی مانند اسکلرودر می‌افزایش می‌دهد، اما هرگز علت ابتلای افراد به روماتیسم یا حتی تشدید آن نیست.
 
بیماران مبتلا به اسکلرودرمی به سرما حساس هستند و وقتی در معرض سرما قرار می‌گیرند، عروق اندام‌های تحتانی یا دست و پاهایشان منقبض می‌شود و دچار پدیده‌ای به نام رینود می‌شوند. در پدیده‌ی رینود به دلیل انقباض عروق، خون رسانی به انگشتان دست‌ها و پا‌ها مختل می‌شود و رو به سفیدی می‌رود. اگر این حالت ادامه پیدا کند به علت کمبود طولانی مدت اکسیژن در بافت، اندام‌ها به تدریج کبود و در مواردی حتی زخم می‌شوند، اما با گرم شدن انتها‌ها رنگ آن‌ها دوباره به حالت اول برمی گردد.
 
افرادی که به اسکلرودرمی و پدیده رینود مبتلا هستند باید هنگام مواجهه با سرما حتی قرار گرفتن در معرض باد کولر اندام‌های تحتانی خود را به خوبی بپوشانند. البته منظور از پوشش، جوراب شیشه‌ای و شلوار نیست بلکه پوششی گرم مثل دستکش و لحاف است تا دچار درد و ناراحتی نشوید.

 آیا می‌توان در اتاق نوزادان کولر یا پنکه روشن کرد؟

یکی از موضوعات مهمی که در تابستان به آن باید توجه ویژه داشت، نخواباندن نوزادان و شیرخواران زیر باد مستقیم کولر است. افت دمای بدن در نوزادان می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
 
نوزاد را باید دور از باد مستقیم و در اتاقی که دمای آن بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتی گراد تنظیم شده خواباند.
 
باد مستقیم کولر می‌تواند علائمی شبیه سرماخوردگی در کودکان ایجاد کند و زمینه ساز احساس خستگی، سردرد و کسالت، گرفتگی‌های عضلانی و خشکی پوست در کودک باشد.
 
به این نکته توجه داشته باشید که اگر کودک را به حمام می‌برید حتما کولر را خاموش کنید و بعد از بیرون آمدن از حمام او را در معرض باد مستقیم قرار ندهید.
 
بازتاب‌ها و رفتارهای نوزاد در برابر سرما یک هشدار برای ماست. اگر کودکتان دچار آسم و حساسیت یا اختلالات تنفسی است، بیشتر به تمیزی کولر توجه داشته باشید.
 
کولر آبی محل مناسبی برای رشد باکتری و قارچ هاست و لازم است هر سال پوشال آن تعویض شود.

ایمنی کودک در مقابل پنکه و کولر

نکته: در پشت بام هایی که در آن کبوتر یا حیوانات خانگی نگه می‌دارند این مسئله تشدید می‌شود.

اگر از کولر گازی استفاده می‌کنید شاید به مشکل خاصی برنخورید، اما در مورد پنکه نکات ایمنی را فراموش نکنید و هرگز در اتاقی که پنکه روشن است، کودک خردسال خود را تن‌ها نگذارید. پره‌های پنکه روشن می‌تواند به شدت به سر انگشتان فرزندتان آسیب برساند.

 
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
 
 
 
 
منبع: راستینه



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *