بیانات رهبر معظم انقلاب درباره راه های رونق تولید داخلی و مبارزه با قاچاق

16:04 - 02 مرداد 1395
کد خبر: ۲۰۰۹۸۰
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، سرمقاله شماره جدید نشریه خط حزب الله را درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص راه های رونق تولید داخلی و مبارزه با قاچاق منتشر کرد.
بیانات رهبر معظم انقلاب درباره راه های رونق تولید داخلی و مبارزه با قاچاقبه گزارش گروه سیاسی ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، در سرمقاله چهل و دومین شماره نشریه خط حزب الله آمده است: 

یک سوم از سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» سپری شد. شاید برخی با این ابهام مواجه باشند که سیاست های اقتصاد مقاوتی می تواند صرفاً در درازمدت و یا در بهترین شرایط در میان مدت بر اقتصاد بیمار ایران اثربخش باشد، اما در پاسخ باید گفت، درست است که «برنامه ها، برنامه های بلندمدتی است، لکن نتایج آن خیلی زود به دست خواهد آمد ... یعنی شروع ثمرات این کار و احساس عمومیِ مردم برای شیرینی نتایج این کار ان شاءالله دیر و دور از دسترس نیست.» ( 20/12/1392 )

رهبر معظم انقلاب در روز اول فروردین ماه امسال در حرم رضوی مطالبات اقتصادی ده گانه ای ذیل سیاست های اقتصاد مقاومتی، بیان و تأکید کردند به شرط اجرای به موقع و مجدانه، «مسئولین محترم دولتی آخر سال 95 ... می توانند به مردم گزارش بدهند، مردم هم ببینند و حس کنند. وقتی مردم حس کردند، آن وقت اعتماد و اطمینان پیدا می کنند.» ( 1/1/ 1395 )

یکی از آن موارد ده گانه این است که «با قاچاق مبارزه ی جدّی بشود؛ اینها دارد به اقتصاد کشور لطمه می زند و ضررش را مردم می برند.›› (1/1/1395)

باید اذعان کرد که از این «بلای بزرگ»، آسیب های قابل ملاحظه ای به اقتصاد کشور وارد شده است. «قاچاق از واردات دولتی و گمرکی بسیار بدتر است: اوّلاً سلامت جنس معلوم نیست؛ ثانیاً درآمدی از آن عاید دولت نمی شود؛ ثالثاً همان اِشکال واردات را دارد که کساد کردن بازار تولید داخلی است.»
(8/2/1395)

به همین دلیل، «خنجری است که به پشت نظام وارد می شود. یک عدّه ای برای خاطر منافع شخصی خودشان، منافع کشور را با قاچاق لگدمال می کنند›› (16/3/1395) 

با وجود اینکه قاچاق «سمّ تولید داخلی» است اما تا امروز، «در مبارزه ی با قاچاق خیلی جدّی عمل نکرده ایم.» (8/2/1395) 

فارغ از دلایل به وجودآمدن این وضعیت، چه باید کرد تا بتوان در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» کام مردم را به جهت آغاز یک حرکت بزرگ اصلاحی در اقتصاد کشور شیرین کرد؟ «البتّه ... این مقابله آسان نیست؛ برای خاطر اینکه آن کسانی که درآمدهای میلیاردی از قاچاق دارند، به این آسانی ها دست برنمی دارند.›› ( 16/3/ 1395) 

به همین دلیل در «مساله ی قاچاق ... با شوخی شوخی و آهسته کاری و مانند اینها هم کاری پیش نمی رود؛ باید یک کار جهادی قاطعِ انقلابی کرد.» ( 25/3/ 1395 )

بر این اساس، برخی راه کارهای اصلاح وضعیت مقابله با قاچاق عبارت است از:

توجه به نهادهای مبارزه با قاچاق: «دستگاه مقابله ی با قاچاق را باید خیلی جدّی گرفت؛ قوی ترین آدم هایمان را باید بگذاریم برای این کار، و می شود؛ عقیده ی بنده این است که می شود؛ یا جلویش گرفته خواهد شد یا اگر به کلّی هم جلوگیری نشود، بخش مهمّی از آن کاهش خواهد یافت. این یک مساله ی بسیار اساسی است.» ( 8/2/1395) 

اصلاح الگوی مصرف: «الگوی مصرف ما هنوز اصلاح نشده؛ ما بد مصرف می کنیم. همین مساله ی جنس خارجی ... از همین قبیل است. این قاچاقهای ده ها و صدها میلیاردیِ وسایل لوکس، از همین قبیل است ... این را باید از کودکی به این جوان و نوجوان یاد داد.»(13/2/ 1395) 

پیگیری همه جانبه: «قاچاق را از لب مرز و از پیش از مرز تا داخل مغازه دنبال کنید. این، یک قلم بسیار مهم است؛ یک کار بسیار مهم است. و آن کسانی که این کار را بکنند، آنها هم دارند مجاهدت می کنند.» ( 4/2/1394) 

پشتیبانی مجلس از دولت: «دولت های مختلف از سال ها پیش همین طور مرتّب آمده اند رفته اند؛ خب، این کار یک کاری است که باید تحقّق پیدا کند و این هم ممکن است؛ نگویند نمی شود، کاملاً می شود؛ جلوی قاچاق را به طور قاطع بگیرند.» 
(4/2/ 1394 )

امّا در این بین باید توجه داشت که «پشتوانه ی این برخورد دولتی، مجلس است.» ( 16/3/1395) 

اولویت مقابله با دانه درشت ها: «مراد من از قاچاق، فلان کوله بَرِ ضعیفِ بلوچستانی نیست که می رود آن طرف یک چیزی را برمی دارد روی کول خودش می آورد این طرف ... من قاچاق های سازمان یافته ی بزرگ را می گویم؛ ده ها کانتینر یا صدها کانتینر اجناس گوناگون قاچاق وارد کشور بشود؟ خب، باید برویم برخورد کنیم با اینها؛ ما دولتیم، ما قدرت داریم، ما می توانیم؛ به طور جدّی با اینها برخورد کنیم. چند مرتبه که برخورد جدّی بشود، یا جلویش گرفته خواهد شد یا لااقل بسیار کاهش خواهد یافت.»
(8/2 / 1395 )

نشریه خط حزب الله در چهل و دومین شماره خود نیز در گزارشی با عنوان 'مدیون حاج قاسم ها' به شرح پاسخ این سؤال پرداخته است که 'چرا ایران در یک منطقه پرآشوب از نعمت امنیت برخوردار است؟

نسخه PDF نشریه در سه نسخه ی تابلوی اعلانات، A4 جهت مطالعه و A3 برای چاپ و تکثیر بر روی پایگاه KHAMENEI.IR قرار گرفته است و عموم امت حزب الله می توانند آن را چاپ و در محافل انقلابی، نمازهای جمعه، هیئت های مذهبی و پایگاه های بسیج توزیع کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *