انتخابات ميانمار و بحران مسلمانان

13:32 - 16 آبان 1394
کد خبر: ۹۵۶۷۱
ميانمار به عنوان کشوري در جنوب شرق آسيا اين روزها شاهد برگزاري انتخابات پارلماني است، تا زمينه‌ساز تشکيل ساختار حاکم بر اين کشور باشد.
انتخابات ميانمار و بحران مسلمانانهر چند که ميانمار در صحنه جهاني جايگاه مطرحي ندارد و نمي‌توان به عنوان يک کشور بزرگ و تأثيرگذار در صحنه بين‌الملل از آن ياد کرد، اما يک نکته بسيار مهم در اين کشور موجب اهميت و لزوم پردازش به تحولات آن شده است.

ميانمار کشوري است که مسلمانان بي‌شماري تحت نام روهينگام در آن حضور دارند. منطقه راخين محور اصلي تجمع مسلمانان اين کشور است. جمعيتي بالغ بر چند صدهزار مسلمان که بر اساس قوانين بين‌المللي برخورداري از همه امکانات و حقوق شهروندي حق آنان است.

به رغم تاکيدات نهادهاي حقوق بشري و قوانين بين‌المللي نه تنها مسلمانان اين کشور از چنين حقوقي برخوردار نیستند، بلکه اسناد و گزارش‌ها از نسل‌کشي و کشتار سازماندهي شده آنان توسط دولت مرکزي حکايت دارد. آمارها نشان مي‌دهد ده‌ها هزار نفر از مسلمانان اين کشور قتل‌عام و يا آواره شده‌اند چنانکه عفو بين‌الملل بارها درباره نسل‌کشي مسلمانان ميانمار هشدار داده است.

 محروميت‌هاي گسترده‌اي براي مسلمانان وجود دارد و آنان از ابتدايي‌ترين امکانات و حقوق اوليه انسان محروم هستند. نکته بسيار مهم در انتخابات اخير ميانمار بی توجهی به حقوق مسلمانان است به گونه‌اي که آنان از حق حضور در انتخابات محروم بوده و حتي به بهانه امنيت انتخابات به سرکوب آنان پرداخته مي‌شود. جالب توجه آنکه بسياري از افرادي که کانديداي انتخابات شده‌اند سرکوب و اخراج مسلمانان را شعار انتخاباتي خود قرار داده‌اند. افرادي مانند سان‌سوچي‌ كه خود را حامی و مدافع حقوق بشر در ميانمار معرفي مي‌کنند نيز همين رويه را داشته و سخني در دفاع از مسلمانا ن به زبان نياورده‌اند.

 آنچه در روند انتخابات ميانمار بسيار قابل توجه است نوع واکنش و رفتار کشورهاي غربي است کشورهاي مدعي حقوق بشر که به هر بهانه‌اي در امور دیگر کشورها دخالت مي‌کنند در برابر حذف حقوق مسلمانان در انتخابات ميانمار يا سکوت کرده و يا با کلماتی مانند لزوم رعايت آزادي در انتخابات بر حمايت از سرکوب‌گري ضداسلامي ميانمار سرپوش مي‌گذارند.

نوع رفتار کشورهاي غربي در قبال انتخابات ميانمار و ناديده گرفتن حقوق مسلمانان اين کشور سندي ديگر بر نگاه ضداسلامي کشورهاي غربي و نيز رفتارهاي کاسبکارانه آنان در قبال حقوق بشر است، چنانکه در قبال ميانمار که سرکوب مسلمانان را صورت مي‌دهد راه سکوت در پيش گرفته در حالي که با ادعاي حمايت از حقوق بشر به دخالت در امور کشورهایي مانند سوريه مي‌پردازند که حکومتي برآمده از رأي مردم دارد و تنها جرمش تسليم‌نشدن در برابر سلطه‌گري غرب است.

قاسم غفوری -





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *