اجرای طرح تحول حمل و نقل جزء برنامه‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی

16:10 - 27 آذر 1400
کد خبر: ۷۸۲۶۸۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
وزیر راه و شهرسازی گفت: اجرای طرح تحول حمل و نقل جزو برنامه‌های اصلی ماست چرا که در بخش جاده‌ای و هنوز شهر‌ها و کریدور‌های اصلی برای اتصال به مسیر‌های ترانزیتی ناقص است و باید بخش ترانزیت ظرفیت‌های خود را افزایش دهیم.

- رستم قاسمی در برنامه روز ملی حمل و نقل با اشاره به استفاده از دانش‌های روز دنیا و دانش‌های نوین در سازمان راهداری گفت: سازمان راهداری با استفاده از دانش‌های نوین توانست به تمام نقاط کشور کالای خود را ارسال کند و پیشرفت بزرگی برای کشور است.

وی بیان کرد: در بسیاری از کشور‌ها که شرایط ژئوپلتیکی ایران را ندارند بیش از ۲۵ درصد از GDP را از طریق حمل ونقل به دست می‌آوردند، بنابراین این آمار‌ها نشان می‌دهد که بخش حمل و نقل برای درآمد یک کشور بسیار مهم و تعیین کننده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر بخش دریا و جاده‌ای برای اقتصاد یک کشور بسیار مهم است و باید در این حوزه اقدامات مهمی را در دستور کار خود قرار دهیم.

قاسمی با بیان اینکه کشور در بخش حمل ونقل با عقب ماندگی بسیار زیادی روبرو است گفت: نوسازی ناوگان در کشور باید همواره در دستور کار قرار بگیردو این نوسازی نیاز جدی کشور است.

وی ادامه داد: برای سرعت بخشیدن به قطار‌ها و ایجاد یک توسعه حمل ونقل ارزان وایمن و همچنین برای بخش هوایی کشور هم برنامه‌های را در دستور کار خود قرار داده ایم.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در بخش جاده‌ای هم باید نوسازی کامیون‌ها را برنامه ریزی کنیم، چرا که ۴۰۰ هزار کامیون در جاده‌های کشور تردد می‌کنند که نوسازی آن‌ها نیاز جدی ماست.

قاسمی گفت: اجرای طرح تحول حمل و نقل جزو برنامه‌های اصلی ماست چرا که در بخش جاده‌ای و هنوز شهر‌ها و کریدور‌های اصلی برای اتصال به مسیر‌های ترانزیتی ناقص است و باید بخش ترانزیت ظرفیت‌های خود را افزایش دهیم، در بخش راه‌های روستایی هم باید از این ظرفیت استفاده کنیم و در حال حاضر ۳۰ هزار راه روستایی باقی مانده که نیاز به انعقاد قرار داد‌های جدید است.

همچنین داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این مراسم گفت: نیرو‌های راهداری و همچنین کامیون داران در روز‌های سخت به ویژه در ایام کرونا در کنار مردم بودند و اقدام به تخلیه کالا‌های اساسی در بنادر جنوبی کشور کردند و اجازه ندادند در این روز‌های سخت کالا در بنادر کشور باقی بماند.

وی با اشاره به بارش سنگین باران و برف در شهر‌های غربی کشور گفت: در حال حاضر تمامی دوربین‌های که در مسیر‌های مختلف نصب شده نشان دهنده بارش سنگین برف است بنابراین به مردم توصیه می‌شود پیش از ورود به جاده حتماً با شماره ۱۴۱ از وضعیت جاده‌ها آگاه شوند.

امانی اظهار کرد: نیرو‌های راهداری به صورت ۲۴ ساعت در راهدارخانه مستقر هستند و این در حالی است که ما در سال‌های گذشته همواره با تنگنا‌های شدید مالی مواجه بوده ایم، اما در این شرایط سازمان راهداری اقدامات بسیاری خوبی را انجام داده اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در حال حاضر ۵۰۲ میلیون تن کالا جابه جایی بار داشته ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نیم درصدی داشته است و در بخش جابه جایی مسافر هم حدود ۱۰۰ میلیون مسافر جابه جا شده است.

امانی بیان کرد: سازمان راهداری در شرایط حاضر با استفاده از دانش بومی تاکنون توانسته اقدامات مهمی در حوزه حمل و نقل انجام دهد و تمامی تولیدات خود در این بخش را به صورت داده محوری انجام داده است.

رئیس سازمان راهداری با بیان اینکه در بحث ترانزیت کشور ما توانسته ایم از این ظرفیت‌های همسایگان کشور استفاده کنیم گفت: در حال حاضر از ابتدای سال این دیپلماسی فعال‌تر شده و در ماه‌های گذشته هم چندین هیئت از کشور‌های مختلف پاکستان، تاجیکستان و ارمنستان حضور داشته اند.

وی گفت: میزان ترانزیت ایران امسال نسبت به سال ۹۸ که کرونا نبوده است رشد ۱۰ درصدی داشته و هم اکنون به ۶ میلیون تن رسیده و در این شرایط اقتصاد حمل و نقل با تمامی مشکلات فعال و پویا است.

امانی بیان کرد: در بخش راهداری از منابع هدفمند و برنامه بلند مدت ۱۰ ساله استفاده کرده ایم با توجه به آنکه ۹۹ درصد از میزان سرمایه گذاری در این حوزه توسط بخش خصوصی انجام می‌شود باید این سرمایه گذاری استمرار داشته باشد و درآمد بخش حمل و نقل هم در مسیر توسعه فناوری، برنامه ریزی‌های لازم را انجام داده ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *