سفر ترامپ به منطقه؛ دنبال کردن دیپلماسی یا تجارت شخصی

دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت، سفر منطقهای خود را با دیدار از عربستان آغاز کرد.
وی در این کشور دیدارهایی با مقامهای عربستانی و کشورهای عربی داشت و همچنین در نشست شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا نیز شرکت کرد.
رئیسجمهور آمریکا سفر منطقهای خود را با دیدار از کشورهای قطر و امارات ادامه داد و با مقامهای ارشد این کشور دیدار و رایزنی کرد.
اهداف سفر ترامپ به ۳ کشور عربی خلیج فارس
در اولین روز بازگشت او به کاخ سفید، خبرنگاران از دونالد ترامپ پرسیدند که کدام کشور مقصد نخستین سفر خارجی وی خواهد بود؟
در حالی که رؤسایجمهور آمریکا اغلب از کانادا، مکزیک یا انگلیس بهعنوان اولین مقصد خارجی خود بازدید میکنند، ترامپ با سفر به عربستان این سنت را تغییر داد.
ساعاتی پس از مراسم تحلیف دوم، ترامپ امکان سفر بازگشت به عربستان را در نظر گرفت و بهعنوان قیمت این سفر گفت: من این کار را با عربستان آخرین بار انجام دادم، زیرا آنها با خرید ۴۵۰ میلیارد دلار از محصولات ما موافقت کردند.
چند روز بعد، در ماه ژانویه (بهمن ماه گذشته)، محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان با پیشنهاد سودآورتر پاسخ داد؛ وی ۶۰۰ میلیارد دلار در اقتصاد آمریکا طی ۴ سال آینده سرمایهگذاری خواهد کرد.
به گزارش گاردین، ترامپ بهصراحت گفته بود که اولین سفر دولتی او به بالاترین قیمت پیشنهادی برای فروش گذاشته خواهد شد؛ در حالی که او ادعا کرده است که بیشترین علاقه را به دستیابی به توافق اقتصادی دارد که به نفع آمریکاییها باشد، از این سفر برای تقویت روابط خود با کشورها و ایجاد تجارت برای خانواده خود استفاده میکند.
ترامپ همانطور که در سال ۲۰۱۷ انجام داد، تصمیم گرفت عربستان را به اولین ایستگاه سفر دولتی خود به خاورمیانه تبدیل کند؛ وی ماه گذشته برای مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس یک سفر خارجی کوتاه به واتیکان انجام داد، اما این یک سفر دولتی طراحیشده از طرف رئیسجمهور آمریکا نبود.
واضح است که چرا کشورهای عربی خلیج فارس، با ثروت هنگفت از صادرات نفت و گاز و صندوقهای ثروت دولتی که مشتاق سرمایهگذاری هستند، جذابتر از همسایگان و متحدان سنتی آمریکا مانند انگلیس یا کانادا هستند.
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری، نقش دولت خود را در تضمین قراردادهای اقتصادی با عربستان، از جمله بسته ۱۱۰ میلیارد دلاری فروش تسلیحات که در سفر ۸ سال پیش خود با هیاهوی فراوان اعلام کرد، افزایش داد.
اما بسیاری از این توافقها آزمایشی بودند و بخشی از تجهیزات نظامی که سعودیها قصد خرید آن را داشتند، پیشتر از طرف دولت باراک اوباما مذاکره شده بود.
سرمایهگذاری سازمان ترامپ در کشورهای عربی خلیج فارس
در حالی که ارزش واقعی سرمایهگذاریهای عربستان و سایر کشورهای عربی خلیج فارس در اقتصاد آمریکا مبهم است، معاملات آنها با تجارت خانوادگی ترامپ و شرکای خارجی آن بسیار ملموستر است.
در عربستان، سازمان ترامپ برای دو پروژه املاک و مستغلات، از جمله برج ترامپ در ریاض و برج مسکونی ۵۳۰ میلیون دلاری دیگر در شهر ساحلی جده، قراردادهای تجاری امضا کرده است.
در قطر، سازمان ترامپ ماه گذشته یک استراحتگاه گلف جدید و توسعه املاک و مستغلات را اعلام کرد؛ این پروژه، باشگاه و ویلاهای بینالمللی گلف ترامپ نام دارد و در حدود ۴۰ کیلومتری دوحه، پایتخت قطر است.
این یکی دیگر از قراردادهای برندسازی برای کسبوکار خانواده ترامپ است، که در آن هیچ سرمایهای وارد نمیکند، اما پس از راهاندازی استراحتگاه گلف، میلیونها دلار هزینه برندسازی و مدیریت به دست خواهد آورد.
در امارات، سازمان ترامپ در حال حاضر باشگاه بینالمللی گلف ترامپ در دبی را اداره میکند که در سال ۲۰۱۷ در اولین دوره ریاستجمهوری وی افتتاح شد.
این پروژه بخشی از مشارکت طولانیمدت ترامپ و یک میلیاردر اماراتی مستقر در دبی است.
انتهای پیام/