پروندههای حقوق بشری چالشی برای ترامپ پیش از تحلیف

دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا بهتازگی درمورد محکومیت جناییاش در پرونده پرداخت حقالسکوت از هرگونه مجازات در امان ماند.
قاضی ایالت نیویورک رای به معافیت نامشروط ترامپ از مجازات داد. این حکم به معنی تبرئه یا بیگناهی ترامپ نیست، اما در مواردی صادر میشود که با توجه به شرایط محکوم، مجازات او نامناسب خواهد بود.
با این حال، ترامپ بهشدت از این حکم انتقاد کرد. او درباره حکم خود گفت: این دادگاه برای نیویورک یک رسوایی بوده و نیویورک مشکلهای زیادی دارد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا مجبور نیست بهدلیل محکومیت خود در نیویورک، به زندان برود، جریمه بپردازد یا خدمات اجتماعی انجام دهد.
اما اگر محکومیت جعل سوابق تجاری لغو نشود، این موضوع در سوابق جنایی ترامپ باقی خواهد ماند که بر برخی از حقوق او تاثیر میگذارد.
بهعنوان نمونه و براساس قوانین فدرال آمریکا، افرادی که در پروندههای جنایی محکوم میشوند، مجاز به داشتن سلاح گرم نیستند. همچنین براساس قوانین، هر فردی که در نیویورک در پروندهای جنایی محکوم میشود، باید یک نمونه دیانای DNA خود را برای بانک اطلاعات جرایم این ایالت ارائه کند.
اما ترامپ تنها درگیر این پرونده نیست و رئیسجمهور منتخب آمریکا پروندههای جنایی و حقوق بشری زیادی را در کارنامه خود دارد.
در ادامه به برخی از این پروندهها و اقدامهای ضد حقوق بشری ترامپ پرداخته شده است.
پرونده پرداخت حقالسکوت
دونالد ترامپ در ماه می (اردیبهشت/خرداد) در نیویورک بهدلیل ۳۴ فقره جرم جعل سوابق تجاری محکوم شد.
هیئت منصفه او را در تمام موارد در ارتباط با پرداخت حقالسکوت به یک بازیگر فیلمهای مستهجن مقصر دانسته بود.
پرونده ناآرامیهای ۶ ژانویه
جک اسمیت، بازپرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا سال گذشته علیه ترامپ، بهدلیل تلاشهای او برای تغییر نتایج انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ اتهامهای جنایی ارائه کرد.
درپی اظهارات تحریکآمیز ترامپ درباره نتایج انتخابات، حامیان او در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ۱۳۹۹) در مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و در ادامه به این ساختمان یورش بردند.
درپی این ناآرامیها چند نفر جان خود را از دست دادند و آمریکا وارد بحران امنیتی شد.
رسوایی جنسی رئیسجمهور منتخب آمریکا
ایجین کارول یک زن نویسنده بود که در سال ۱۹۹۵ ازسوی ترامپ مورد تعرض قرار گرفت.
البته این تنها اتهام ترامپ در موضوع سوءرفتار جنسی نبوده است. دونالد ترامپ در سالهای گذشته با انواع اتهامها روبرو شده و بخش بزرگی از این اتهامها، درمورد تعرض جنسی رئیسجمهور سابق آمریکا هستند.
سیاستهای ضدمهاجرتی
ترامپ چه در زمان حاضر و چه در دوره نخست ریاستجمهوریاش بهدلیل اتخاذ سیاستهای ضدمهاجرتی و درنظر نگرفتن سرنوشت مهاجران، انتقادهای حقوق بشری گستردهای را برانگیخته بود.
ترامپ در زمان مبارزههای انتخاباتی خود برای سال ۲۰۲۴ و پس از پیروزی در انتخابات، عنوان کرده بود که میلیونها مهاجر را از آمریکا اخراج خواهد کرد.
- بیشتر بخوانید:
- بررسی رویکرد دولتهای آمریکا درباره خشونت افسران پلیس
- اخراج مهاجران از آمریکا؛ ترامپ متوسل به ارتش میشود
او همچنین در انتصابهای مقامهای کابینه خود، این موضوع را مورد توجه ویژه قرار داده و معرفی گزینههای مرزی کلیدی این موضوع را برجسته میکند.
سیاستهای ضدفلسطینی ترامپ و حمایت از اشغالگری
رئیسجمهور منتخب آمریکا بهتازگی در سخنرانی خود موضع تندی در قبال غزه اتخاذ کرده و بر آزادی شهرکنشینان بازداشتشده ازسوی مقاومت در غزه تمرکز کرد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا مدعی شد: اگر تا زمانی که من به قدرت میرسم، (شهرکنشینان زندانی) بازنگردند، جهنم رخ خواهد داد و این برای حماس خوب نخواهد بود و رک و پوست کنده، برای هیچ کس خوب نخواهد بود.
ترامپ این تهدیدهای ادعایی را درحالی مطرح کرد که غزه اکنون نیز درپی حملههای مداوم رژیم صهیونیستی و کمکهای تسلیحاتی بیپایان واشنگتن نابودی و ویرانی را تجربه میکند.
رئیسجمهور منتخب آمریکا بارها نیز بر ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی و کمک به این رژیم تاکید کرده است.
رویکرد ترامپ در قبال سازمانهای حقوق بشری
یکی از نگرانیهای اصلی در سازمان ملل این است که آیا آمریکا تصمیم میگیرد بودجه کمتری به این سازمان جهانی اختصاص دهد و از آژانسها و توافقنامههای چند ملیتی کلیدی، ازجمله سازمان بهداشت جهانی و توافقنامه آبوهوای پاریس خارج شود یا خیر.
ترامپ در دوره نخست خود با پیشنهاد کاهش حدود یکسوم از بودجه دیپلماسی و کمکهای آمریکا که شامل کاهش شدید بودجه برای سازمانهای بینالمللی و صلحبانان سازمان ملل بود، به قدرت رسید. اما کنگره که بودجه دولت فدرال آمریکا را تعیین میکند، در مقابل پیشنهاد ترامپ مقاومت کرد.
دونالد ترامپ در دوره نخست ریاستجمهوری خود از اینکه آمریکا بخشی از هزینههای سازمان ملل را برعهده دارد شکایت کرد و خواستار اصلاح در این زمینه شد.
انتهای پیام/