همکاری فعلی قوه قضاییه با مدیریت شهری تهران در تاریخ بی‌نظیر است/ هزار و ۵۰۰ آسیب‌دیده در ۲ سال اخیر از سطح منطقه یک جمع‌آوری شدند

16:42 - 09 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۱۵۰۳
همکاری فعلی قوه قضاییه با مدیریت شهری تهران در تاریخ بی‌نظیر است/ هزار و ۵۰۰ آسیب‌دیده در ۲ سال اخیر از سطح منطقه یک جمع‌آوری شدند
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با اشاره به همکاری بی‌نظیر دستگاه قضا با مدیریت شهری گفت: دادستانی استان تهران و دادستانی کل کشور با تمام قدرت در کنار شهرداری تهران و شهرداران مناطق ایستاده است.

خبرگزاری میزان - صبح امروز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ نشست عملیاتی قرارگاه آسیب‌های اجتماعی شهر تهران برگزار شد و مسئولان قضایی، انتظامی و شهری از سطح منطقه یک پایتخت بازدید کردند.

در ابتدای این نشست عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران اظهار کرد: اصل ۱۲۷ که از اختیارات دولت بود به شهردار تهران سپرده شد، در دولت جدید نیز این مهم ادامه داشت و حکم همچنان پابرجا است و اختیارات رئیس‌جمهور و هیئت وزیران در موضوعاتی اعم از اعتیاد، متکدیان، کودکان کار، حاشیه‌نشینی و مفاسد اخلاقی به شهردار تهران تنفیض شده است.

رحمانی ادامه داد: پیرو حکم، جلسات قرارگاه اجتماعی که در مرکز رصد و پایش آسیب‌های اجتماعی استان تهران برگزار می‌شود را با هماهنگی مجموعه دستگاه قضایی در مناطق نیز برگزار می‌کنیم که بتوانیم ساختار و تصمیماتی که در مرکز رخ می‌دهد را به صورت هماهنگ‌تر پیش ببریم و با همکاری دستگاه‌ها بتوانیم مشکلات اصلی را رفع کنیم.

زباله‌گردی بستر زشتی‌های دیگر است

در ادامه این مراسم عسگر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری اظهار داشت: گر چه با تلاش شهرداری کار‌های ارزشمندی انجام شده است. منتهی نسبت به آنچه که باید رخ دهد، فاصله داریم و برای پوشش این فاصله باید به یک‌دیگر کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه در تاریخ کشور سابقه ندارد دستگاه قضایی مثل این دوره در کنار مدیریت خدمات‌شهری شهرداری‌ها باشد و تمام ظرفیت‌خود را در اختیار آنها گذاشته باشد تا کار‌ها پیش رود بیان داشت: دادستانی استان تهران و دادستانی کل کشور با تمام قدرت در کنار شهرداری تهران و شهرداران مناطق ایستاده است.

جلالیان تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که ما در وزارت دادگستری در کنار آسیب‌های اجتماعی بسیار نگران آن هستیم، پدیده شوم زباله‌گردی است. این پدیده شوم بستر بسیاری از زشتی‌های دیگر است و به راحتی در قاب دوربین شکار می‌شود و مورد سواستفاده مجامع معارض در حقوق بین‌الملل قرار گرفته و قرار می‌گیرد.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در ادامه با اشاره به اینکه تهران پایتخت کشور است که با نام محلاتی، چون ولنجک، سعدآباد، دارآباد و.. شناخته می‌شود و تمام این محلات شناسنامه تهران هستند گفت: کوچک‌ترین بروز و ظهور آسیب‌های اجتماعی در منطقه یک باعث ایجاد مشکل می‌شود. باید بیش از این تلاش کنید تا کار به صورت کامل انجام شود.

وی با بیان این توصیه که حضور دادستان و دستگاه‌های قضایی را در کنار خود غنیمت بشمارید ادامه داد: مردم به صورت عام نمی‌دانند که شهرداری سازمان‌های مختلفی دارد و خوب و بد منطقه را به چشم شهردار می‌بینند.

تفکیک زباله از مبدا بسیاری از مشکلات را کاهش می‌دهد

جلالیان با اشاره به اینکه سامانه نوماند کار با ارزشی است که رخ داده است، اظهار کرد: اگر مقداری تلاش کنید و نیرو‌های سازمان را در منطقه یک فعال کنید، می‌توانید تفکیک از مبدا را انجام و در تهران الگو شوید. تفکیک از مبدا بسیاری از مشکلات را کاهش می‌دهد. تفکیک از مبدا را همزمان شروع کنید و مخازن را از معابر جمع کنید.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در خاتمه افزود: معتقد هستم که تمام آسیب‌های اجتماعی، نقض حقوق شهروندی است. خصوصا پدیده شوم زباله‌گردی که در کنار ده‌ها و صد‌ها آسیب ظهور پیدا می‌کند و بستر آسیب‌های دیگر است، صراحتا نقض حقوق بشر و کرامت انسانی و... است؛ لذا نسبت به این موارد باید هرچه در توان داریم بگذاریم تا رفع شود.

 اطراف پل صدر به یک نقطه آسیب‌ اجتماعی تبدیل شده است

در ادامه این نشست سیدمهدی صباغ شهردار منطقه یک تهران با اشاره به اینکه پل صدر پروژه فاخری است که شاید کمتر در کشور دیده شده باشد، بیان داشت: املاک باقی‌مانده در اطراف پل و اختلاف ارتفاعاتی که در کنار پل ایجاد شد، خود تبدیل به یک نقطه آسیب‌های اجتماعی شده است. از ابتدای ورود با رصدی که انجام شد و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که باید به موضوع ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۱ ورود کنیم.

شهردار منطقه یک با تاکید به اینکه تلاش‌های بسیاری در حوزه آسیب‌های اجتماعی در منطقه انجام شده است ادامه داد: از ابتدای سال ۵۱۰ فرد آسیب‌دیده را از سطح منطقه جمع‌آوری کردیم و در این دو سال بالغ بر هزار و ۵۰۰ فرد آسیب‌دیده جمع‌آوری شدند.

صباغ زاده تاکید کرد: تیم منطقه با تعامل دادستانی، دادگستری و تمام دست‌اندرکاران انتظامی و مجموعه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی همکار و همراه هستند تا اتفاقات خوبی را رقم بزنند.

شهردار منطقه یک گفت: قوانین خوبی درباره آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، همواره تلاش داشتیم طرح‌ها را بخوبی اجرا کنیم ولی در استمرار آنها مشکل‌ وجود دارد. باید تلاش کنیم آسیب‌های اجتماعی را رصد کنیم و آن را در صدر کارهای خود قرار‌ دهیم.

وی درباره ساماندهی دست‌فروشان منطقه یک گفت: در یک‌سال و نیم اخیر دستفروشان را ساماندهی کردیم و کسبه از این امر رضایت داشتند. با این وجود در چند ماه گذشته به دلیل عدم حمایت ارگان‌های همکار دستفروشان مجددا به کف خیابان ها بازگشتند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *