تراژدی در مسیر مهاجرتی اروپا؛ مرگ ۱۲ نفر در سواحل تونس

16:18 - 09 مهر 1403
کد خبر: ۴۷۹۵۹۳۴
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
تراژدی در مسیر مهاجرتی اروپا؛ مرگ ۱۲ نفر در سواحل تونس
غرق شدن قایق‌های مهاجران در مسیر‌های آبی به سمت اروپا نتیجه سیاست‌های ضدمهاجرتی است که کشور‌های این قاره در پیش گرفته‌اند.

خبرگزاری میزان – گزارش‌های مربوط به غرق شدن مهاجران در مسیر‌های مخاطره‌آمیز سفر به اروپا یکی پس از دیگری منتشر می‌شوند و از مرگ‌های قابل پیشگیری خبر می‌دهند که در حال افزایش هستند؛ در عین حال، کشور‌های اروپایی برای سخت کردن سیاست‌های ضدمهاجرتی خود در رقابت هستند.

به گزارش رویترز، درپی غرق شدن یک قایق حامل مهاجران در سواحل تونس دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۱۰ نفر مفقود شدند.

مقام‌های تونسی می‌گویند که سه نفر از قربانیان نوزاد بوده‌اند.

یک گروه حقوق بشری محلی اعلام کرد که از بیش از ۵۰ سرنشین این قایق فقط ۲ نفر مراکشی بودند و بقیه اهل مراکش هستند.

تونس با بحران مهاجرت بی‌سابقه‌ای مواجه است؛ این کشور به‌تازگی نقطه عزیمت اصلی مهاجرت به اروپا نه فقط برای شهروندان تونسی و لیبیایی بلکه برای همه آفریقایی‌ها تبدیل شده است.

به‌تازگی رسانه‌ها به نقل از یک مقام تونسی گزارش کردند که گارد ساحلی این کشور اجساد ۱۳ مهاجر آفریقایی را در سواحل شهر‌های سالکته و چبا پیدا کرده است؛ این درحالی است که دست‌کم ۳۰ جسد هم در یک قایق که در ۷۰ کیلومتری سواحل داکار، پایتخت سنگال در حرکت بود، یافت شد.

براساس گزارش‌ها، هر ساله هزاران نفر در یکی از خطرناک‌ترین مسیر‌های دریایی برای مهاجران در جهان جان خود را از دست می‌دهند؛ تحقیقات برای ارزیابی دقیق وقایع منجر به مرگ این مهاجران آغاز شده است؛ باتوجه به تجزیه اجساد، جزئیات بیشتری در زمان کشف مشخص نشد.

مقام‌ها اکنون در حال بررسی مبدا و زمان آغاز حرکت قایق و همچنین هویت افراد جان‌باخته هستند.

افراد بیشتری به امید رسیدن به جزایر قناری اسپانیا سفر‌های دریایی خطرناک را از طریق اقیانوس اطلس انجام می‌دهند، و به همین دلیل تعداد چنین فجایعی در دریا در سواحل غرب آفریقا رو به افزایش است.

سنگال به یکی از اصلی‌ترین نقاط خروج مهاجران در غرب آفریقا تبدیل شده که امیدوارند به خاک اروپا برسند؛ سفر از سنگال به اروپا بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سراسر اقیانوس اطلس ادامه دارد؛ قایق‌هایی که مهاجران استفاده می‌کنند اغلب مناسب نبوده و برای امواج و باد‌های شدیدی که در منطقه حاکم است، مجهز نیستند.

سالانه هزاران مرگ‌ومیر و ناپدید شدن در این مسیر ثبت می‌شود و تعداد نامعلومی از موارد هرگز کشف یا ثبت نشده است.

سختگیرانه‌تر شدن سیاست‌های مهاجرتی اروپا باعث شد تا مهاجرانی که سودای زندگی در کشور‌های قاره سبز را در سر دارند، پا در مسیر‌های مرگ‌بارتری بگذارند؛ مسیر‌های یادشده زندگی مهاجران در دستان قاچاقچیان انسانی قرار می‌دهد که بخشی از زنجیره صنعت سودده، اما غیرانسانی قاچاق انسان هستند؛ قدم گذاشتن پناهجویان و مهاجران در این مسیر‌ها آن‌ها را در معرض میزان بالاتری از خطر مرگ و ناپدید شدن قرار می‌دهد.

سیاست‌های ضدمهاجرتی خونین کشور‌های اروپایی همچنان قربانی می‌گیرند و در این میان آب‌های مدیترانه به محل قتل‌عام مهاجران و پناهجویان تبدیل شده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *