ابعاد حقوق بشری جنگ غزه؛ ۶ ماه مرگ و ویرانی

10:49 - 20 فروردين 1403
کد خبر: ۴۷۶۷۱۵۳
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
ابعاد حقوق بشری جنگ غزه؛ ۶ ماه مرگ و ویرانی
رژیم صهیونیستی طی ۶ ماه حملات مداوم به نوار غزه ده‌ها هزار نفر را به خاک و خون کشیده و زیرساخت‌های حیاتی این باریکه را از بین برده است.

خبرگزاری میزان - زمانی که رژیم صهیونیستی پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۲) علیه غزه اعلام جنگ کرد، از حمایت گسترده غربی‌ها برخوردار شد.

افریکا نیوز در مقاله‌ای درباره ورود به هفتمین ماه جنگ غزه نوشت که حال رژیم صهیونیستی با گذشت ۶ ماه خود را در مکان بسیار متفاوتی می‌بیند؛ این رژیم در غزه گرفتار شده، دچار اختلافات داخلی شده، در سطح بین‌المللی منزوی شده و به‌طور فزاینده‌ای تنش‌ها با آمریکا، متحد اصلی‌اش تشدید شده است.

حملات ۶ ماهه رژیم صهیونیستی غزه را به یک بحران انسانی سوق داده و بیش از ۸۰ درصد از جمعیت آن را آواره کرده و بیش از یک میلیون نفر را در آستانه قحطی قرار داده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر دو هدف را برای جنگ این رژیم علیه غزه تعیین کرد؛ نابودی مقاومت و بازگرداندن شهرک‌نشینان زندانی در غزه. با وجود وعده‌های مکرر او برای دستیابی به «پیروزی کامل»، اهداف او دست نیافتنی است.

نتانیاهو بار‌ها اعلام کرده که ارتش رژیم صهیونیستی به شهر جنوبی رفح حمله خواهد کرد، اما این عملیات نظامی به دلیل پناه گرفتن صد‌ها هزار فلسطینی آواره در این شهر، با مخالفت گسترده بین‌المللی مواجه است.

وضعیت کنونی در غزه و کشتار و ویرانی‌ها باعث خشم بین‌المللی نسبت به رژیم صهیونیستی شده است.

بیش از ۳۳ هزار فلسطینی در جنگ رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند که حدود دو سوم آن‌ها زن و کودک هستند.

مقامات سازمان‌های حقوق بشری می‌گویند که تقریبا یک سوم جمعیت غزه با گرسنگی فاجعه‌بار دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ابراز همبستگی اولیه از سوی متحدان رژیم صهیونیستی جای خود را به درخواست برای توقف جنگ داده است. 

در همین حال، دادگاه جهانی سازمان ملل با بررسی اتهامات نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی، به این رژیم دستور داده است تا برای محافظت از غیرنظامیان غزه اقدامات بیشتری انجام دهد. 

اوضاع رژیم صهیونیستی پس از جان باختن هفت امدادگر در پی حمله هوایی رژیم صهیونیستی بدتر شده است. 

ریلیف وب هم در گزارشی نوشت که ۶ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد؛ ۶ ماه است که از آغاز خشونت‌های روزافزون در غزه، جایی که وضعیت ناامیدکننده و بدتر شده است، می‌گذرد.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر از جمعیت هلال احمر فلسطین (PRCS) طی ماه‌ها خشونت و گرسنگی فاجعه‌بار و فزاینده حمایت کرده است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر از ماه اکتبر عضو شبکه خود را در جنگ غزه از دست داده است. این مرگ‌ها ویرانگر و غیرقابل قبول است. کارکنان سازمان‌های بشردوستانه باید همواره مورد حفاظت قرار بگیرند.

تاسیسات نیز ویران شده است. هر ۲ بیمارستان تحت کنترل جمعیت هلال احمر فلسطین، یعنی بیمارستان‌های قدس در شهر غزه و الامل در خان‌یونس، در پی بمباران‌ها مجبور به تعطیلی شدند که به قیمت جان بیماران و محرومیت از مراقبت از هزاران نفر دیگر تمام شد.

ریلیف وب در ادامه نوشت: وضعیت غزه وخیم بوده و بشریت کاملا رها شده است.

قحطی نزدیک بوده و مراقبت‌های بهداشتی تقریبا در این باریکه وجود ندارد.

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر درباره وضعیت در غزه گفت: وضعیت انسانی کنونی برای غیرنظامیان غزه فراتر از فاجعه است. زندگی میلیون‌ها نفر در خطر گرسنگی است؛ باید از جریان فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه برای رسیدن به نیازمندان اطمینان حاصل شود. 

او تاکید کرد: این کار باید امروز انجام شود و نه فردا.

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر همچنین گفت: شش ماه یک نقطه عطف وحشتناک است. وضعیت باید تغییر کند.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *