ورود بیش از ۹۹ درصد ساکنان قره‌باغ به ارمنستان

12:11 - 15 مهر 1402
کد خبر: ۴۷۳۷۹۷۱
ورود بیش از ۹۹ درصد ساکنان قره‌باغ به ارمنستان
گزارش‌ها حاکی از آن است که بیش از ۹۹ درصد از ۱۰۰ هزار و ۶۳۲ نفری که قره‌باغ را ترک کرده بودند و وارد ارمنستان شده‌اند.

خبرگزاری میزان - دولت ارمنستان گفت که بیش از ۹۹ درصد از ارمنستانی‌های ساکن قره‌باغ کوهستانی از منطقه فرار کرده و وارد این کشور شده‌اند. به گفته ایروان، این افراد مورد ثبت نام قرار گرفته‌اند.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری ارمنستان اعلام کرد که در مجموع ۹۹.۲ درصد از ۱۰۰ هزار و ۶۳۲ نفری که از قره‌باغ فرار کرده و به ارمنستان آمده‌اند در این کشور ثبت نام شده‌اند. یک یا دو روز دیگر فرآیند ثبت نام این افراد به طول خواهد انجامید. 

قره‌باغ کوهستانی قلمرویی است که جامعه بین‌الملل به‌عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد. در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه)، یک روز پس از عملیات نظامی ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، آتش‌بس اعلام شد و به دنبال آن، تعداد زیادی از ارمنستانی‌های ساکن قره‌باغ منطقه را ترک کردند.

شرکت پاشینیان در نشست کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع 

«یوری اوشاکوف»، مشاور رئیس‌جمهور روسیه، گفت: «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان ممکن است در نشست کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع که قرار است در ۱۳ اکتبر (۲۱ مهرماه) در «بیشکک» قرقیزستان برگزار شود، از طریق لینک ویدیویی شرکت کند.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین پیش‌تر اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه قصد دارد در ماه اکتبر به قرقیزستان سفر کند و به‌ویژه با «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهور بلاروس در آنجا دیدار کند.

سفر مقام ارشد اتحادیه اروپا به ارمنستان

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا روز جمعه به ارمنستان سفر کرد تا درباره جزئیات کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا به بیش از ۱۰۰ هزار ساکن قره‌باغ که به این کشور گریخته‌اند، گفت‌وگو کند.

«یانز لنارچیچ»، کمیسر مدیریت بحران اتحادیه اروپا پس از دیدار با مقامات ارمنستان و برخی از پناهندگان گفت: من به ارمنستان آمدم تا همبستگی کامل اتحادیه اروپا را به ارمنستان، مردم ارمنستان و به‌ویژه مردم آواره از قره‌باغ نشان دهم. 

پاسخ پوتین به اتهام‌زنی‌های ایروان

ولادیمیر پوتین طی سخنانی در جریان برپایی یک همایش بین‌المللی در ولادی وستوک از موضع کشورش در قبال قرهباغ دفاع کرد.

پوتین گفت که بازپس‌گیری کنترل منطقه قره‌باغ از سوی جمهوری آذربایجان اجتناب ناپذیر بوده است.

وی گفت: تنها مسئله بازگرداندن نظم قانونی در این منطقه از سوی جمهوری آذربایجان مطرح بود که این امر نیاز به زمان داشت.

پوتین اضافه کرد: شارل میشل، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان بر نشست سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان در پاییز ۲۰۲۲ نظارت کردند. در آنجا بیانیه‌ای امضا شد که ارمنستان قره‌باغ را به‌عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخت.

مذکرات احتمالی میان سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان

«شارل میشل»، رئیس شورای اروپا در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه از مذکرات احتمالی میان سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در بروکسل تا پیش از اتمام ماه اکتبر خبر داد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *