کاهش ۱۰ برابری بستری و فوت واکسینه شده‌ها

15:47 - 20 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۵۵۴۲
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاهد کاهش ۱۰ برابری بستری و فوتی در افراد واکسن زده به نسبت افراد واکسینه نشده هستیم.

- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمال حیدری در نشست خبری استودیو سلامت وزارت بهداشت، گفت: سن امید به زندگی ابتدای انقلاب ۵۵ سال بود که با توسعه شبکه مراقبت‌های اولیه بهداشتی و ارائه خدمات گسترده سلامتی به مردم اکنون این سن به ۷۵ سال رسیده است.

وی افزود: دسترسی به خدمات بهداشتی، همکاری‌های بین بخشی و مشارکت‌های مردمی ارکان توسعه بهداشتی هستند که خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا حدود زیادی محقق شده اند.

حیدری ادامه داد: البته پوشش خدمات بهداشتی در روستا‌ها بهتر و بیشتر از شهر‌ها بوده است، چون در شهر‌ها به ویژه شهر‌های بزرگ بعضی از مردم ترجیح می‌دهند مستقیم به متخصص مراجعه کنند.

معاون بهداشت با اشاره به اینکه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ارائه خدمات در شهر‌ها و روستا‌ها هدفمند و هوشمند خواهد شد، گفت: خوشبختانه خانه‌های بهداشت، پایگاه‌ها و مراکز خدمات بهداشتی و درمانی به برکت انقلاب اسلامی بسیار گسترش یافته و این امر در دسترسی مردم به خدمات و بسط عدالت در سلامت کمک شایانی کرده است.

میزان استقبال از سامانه «ایران من» راضی کننده نبود

حیدری بیان داشت: سامانه «ایران من» یک اقدام ارزشمند از طرف وزارت کشور به عنوان قرارگاه عملیاتی کرونا بود. ولی با وجود زحمات زیادی که برای آن کشیده شد، متاسفانه از طرف سایر دستگاه‌ها آنچنان که باید و شاید از آن استقبال نشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره رفتار عجیب سویه امیکرون گفت: این سویه به نسبت سویه‌های قبلی که ضریب بیماری زایی زیادی داشتند، شدت بیماری زایی زیادتری دارد. به نحوی که طی یک هفته میزان درگیری بیماری دو برابر شده است.

وی اظهار داشت: البته خوشبختانه کشور ما در نیمکره شمالی قرار دارد و همین باعث می‌شود نسبت به سایر کشور‌ها با تاخیر درگیر سویه‌های کرونا شویم که این مساله فرصت برنامه ریزی را افزایش می‌دهد.
معاون بهداشت گفت: استراتژی اول ما در این سویه پوشش وسیع‌تر واکسیناسیون بود، هرچند مراجعات برای دریافت دز سوم به کندی پیش رفت، ولی پس از بسته شدن ۲۹۰ مرکز تجمیعی واکسن که مورد استقبال مردم نبود ۲۲۰۰ مرکز جامع سلامت را آماده واکسیناسیون کردیم.

واکسیناسیون گروه سنی زیر ۱۲ سال

حیدری از مردم خواست برای دریافت دز سوم واکسن به این مراکز مراجعه کنند و افزود: ما از ابتدا مجوز تزریق واکسن به گروه سنی زیر ۱۲ سال را دریافت کرده بودیم، ولی طبق برنامه ریزی کمیته‌های تخصصی مقرر شد ابتدا گروه سنی ۱۰ تا ۱۲ سال واکسن بزنند.

وی ادامه داد: به دستور وزیر و مصوبه ستاد تخصصی کرونا از دیروز گروه سنی ۵ تا ۱۰ سال هم برای دریافت واکسن فراخوان شده اند. زیرا در سویه امیکرون متاسفانه درگیری کودکان بسیار بیشتر از سویه‌های دیگر است.

وی درباره پیک درگیری سویه امیکرون در کشور ابراز داشت: با توجه به سرعت بالای سرایت این سویه احتمالا تا پایان هفته دیگر بیماری در کشور اوج می‌گیرد، هرچند برخی متخصصان اوج درگیری را دو هفته آینده ذکر کرده اند، پس از آن پیک بیماری روند کاهشی خواهد داشت.

افزایش سه برابری آمار بستری‌های امیکرون

معاون بهداشت اعلام کرد: هم اکنون آمار بستری بیماران امیکرون نسبت به روز‌ها قبل سه برابر افزایش یافته و این روند به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

حیدری با اشاره به این که آمادگی مراکز بهداشتی، درمانی از زمان سویه دلتا بیشتر شده است، ولی نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم، گفت: با توجه به خفیف بودن سویه امیکرون، توصیه می‌کنیم مردم حتی الامکان تا زمانی که بیماری شان تشدید نشده به مراکز ما مراجعه نکنند و در صورت ابتلا در خانه خود را قرنطینه کنند، ولی اگر بیماری تشدید شد فرصت را برای مراجعه به مراکز ما از دست ندهند.

تاثیر ماسک زدن در کاهش بستری‌ها

وی بیان کرد: اگر ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم ماسک بزنند قلّه درگیری بیماری ۳۰ تا ۳۵ درصد پایین می‌آید. یعنی اگر میزان بستری‌ها یک میلیون نفر باشد با ماسک زدن ۹۰ درصدی مردم، بستری‌ها ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار نفر کاهش می‌یابد.

معاون بهداشت با بیان اینکه «در دسترس‌ترین واکسن، بهترین واکسن است» همچنان شعار ماست، گفت: خوشبختانه هم اکنون انواع واکسن‌ها را در اختیار داریم؛ بنابراین افراد منتظر واکسن خاصی نباشند و حتما برای دریافت دز‌های عقب افتاده و دز سوم واکسن خود به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.

علت تزریق سینوفارم و پاستوکواک

 حیدری درباره این که چرا برای برخی گروه‌های سنی همچون کودکان و زنان باردار واکسن‌های سینوفارم و پاستوکواک تزریق می‌شود، گفت: مجوز هر نوع واکنسی برای گروه‌های سنی را سازمان غذا و دارو صادر می‌کند. این مجوز بر اساس مستندات علمی و مطابق ابلاغ کمیته علمی است. ضمن اینکه توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی و تجربه سایر کشور‌ها هم در انتخاب نوع واکسن‌ها دخیل هستند.

افزایش ده برابری بستری و فوت در واکسن نزده‌ها

وی افزود: تزریق واکسن بسیار اهمیت دارد به طوری که شاهد کاهش ۱۰ برابری بستری و فوتی در افراد واکسن زده به نسبت افرادی هستیم که واکسن نزده اند؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم در زدن واکسن اهمال نکنند.

معاون بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص غربالگری ژنتیکی نوزادان گفت: به کمیته‌های علمی برای استانداردسازی آزمایشات سه ماه فرصت داده شد و سپس پیش نویس تهیه شده به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعلام نظر و ابلاغ و عملیاتی شدن ارسال شده است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره فیلم پخش شده در فضای مجازی درباره واکسن زدن خانم‌ها به آقایان، گفت: معاونت بهداشت دستورالعمل انطباق را به تمام مراکز واکسیناسیون ارسال کرده است که بر اساس آن رعایت انطباق هنگام واکسیناسیون الزامی است. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *