نمایی از جنگ خیابانی در آمریکا؛ آمادهباش تفنگداران، بازداشت گسترده و حکومت نظامی

۵ روز از آغاز اعتراضهای گسترده به سیاستهای ضدمهاجرتی آمریکا و سرکوب مهاجران در شهر لسآنجلس ایالت کالیفرنیا میگذرد؛ این اعتراضها اکنون به دیگر شهرهای آمریکا گسترش یافته و صحنههای مختلفی از جنگ خیابانی را رقم زده است.
موج اعتراضی در لسآنجلس جمعه گذشته پس از آن آغاز شد که ماموران اداره مهاجرت و گمرک مرزی آمریکا با یورش به مناطق و مکانهای مختلف در این شهر حدود ۱۰ مهاجر را دستگیر کردند.
این یورشها به برگزای اعتراضهایی منجر شد که با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد؛ پس از آن که پلیس از گاز اشکآور علیه افراد حاضر در تجمع اعتراضی مقابل بازداشتگاه فدرال استفاده کرد، ناآرامیها شکل دیگری یافت.
براساس آمارها، شمار معترضان بازداشتشده در لسآنجلس در روزهای اخیر افزایش یافته و تا ظهر سهشنبه به وقت محلی به دستکم ۳۷۸ نفر رسید.
وضعیت جنگی در لسآنجلس
تشدید اعتراضها در لسآنجلس چهره این شهر را تغییر داده و آن را به یک منطقه جنگی تبدیل کرده است.
براساس جدیدترین گزارشها، پلیس لسآنجلس پس از اعلام مقررات منع رفتوآمد در مرکز شهر، اجرای بازداشتهای گسترده را کلید زد.
در عین حال غارت فروشگاهها به چالش امنیتی مهم در این شهر تبدیل شده است؛ براساس گزارشها تاکنون ۲۳ کسبوکار در لسآنجلس غارت شدند.
براساس اعلام کارن باس، شهردار لسآنجلس، مقررات منع رفتوآمد اضطراری از ساعت ۲۰ شب آغاز شده و تا ۶ صبح ادامه دارد و احتمالا تا چند روز اجرا خواهد شد.
بالگردهای گشت نیز در شهر لسآنجلس به کار گرفته شدند تا مقررات منع رفت و آمد را اجرایی کنند.
سرریز جنگ خیابانی به شهرهای مختلف آمریکا
آمریکا در پنجمین روز مواجهه با اعتراضهای سراسری شاهد سرریز این ناآرامیها و شورشهای خیابانی به دیگر شهرها ازجمله آتلانتا، شیکاگو، سیاتل، دنور، پورتلند، دالاس، سانفرانسیسکو، ساکرامنتو، هوستون، سن آنتونیو، آستین و نیویورک بود.
برخی از این اعتراضها شدیدتر و گستردهتر از اعتراضهای روزهای پیش بودند.
اعتراضهای بیشتری برای چهارشنبه در مکانهایی مانند سیاتل، سنت لوئیس و ایندیاناپولیس برنامهریزی شده است.
براساس برنامه ریزیهای انجامشده، روز شنبه، همزمان با مراسم تولد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هزار و ۸۰۰ تظاهرات در سراسر آمریکا برگزار میشود.
این در حالی است که موج بازداشت معترضان همچنان ادامه دارد؛ پلیس نیویورک عصر سهشنبه ۴۵ معترض را بازداشت کرد.
مقامهای آمریکایی اعلام کردند که صدها نفر از روز جمعه در دستکم ۵ شهر دستگیر شدهاند، ازجمله بیش از ۳۳۰ نفر در لسآنجلس، بیش از ۲۴۰ نفر در سانفرانسیسکو و دهها نفر در آستین ایالت تگزاس.
خشونت گسترده پلیس آمریکا
اعتراضها و شورشهای خیابانی در آمریکا در حالی ادامه دارند که خشونت پلیس و نیروهای ضدشورش علیه معترضان در حال تشدید است.
گاز اشکآور، باتون و اسپری فلفل به گستردگی علیه معترضان استفاده میشود و پلیس معترضان، رهگذران و اهالی رسانه را هدف گلولههای پلاستیکی قرار میدهد.
حمله هدفمند پلیس آمریکا به خبرنگاران
تاکنون گزارشهای مختلفی از حملههای نظاممند پلیس آمریکا به خبرنگاران و اهالی رسانهای که در حال پوشش اعتراضها بودند، منتشر شده است.
براساس گزارشها، تاکنون دستکم ۳۰ نفر از اهالی رسانه هنگام پوشش اعتراضها به سرکوب مهاجرت در لسآنجلس زخمی شده یا مورد خشونت قرار گرفتند.
همین موضوع سبب شد گمانهزنیها درباره عامدانه بودن حمله پلیس آمریکا به اهالی رسانه تقویت شود.
اهالی رسانه طی روزهای اخیر در هنگام پوشش اعتراضها در آمریکا هدف اصابت گلولههای پلاستیکی یا اسپری فلفل قرار گرفتند؛ ازجمله آنها خبرنگار تلویزیون استرالیا بود که هنگام گزارش زنده از این اعتراضها هدف قرار گرفت.
پلیس لسآنجلس همچنین توبی کنهام، عکاس خبرنگار نیویورکپست با گلوله لاستیکی از ناحیه پیشانی هدف قرار دادند.
کنهام اعلام کرد که هنگام تیراندازی، جلیقهای به تن داشته که او را بهعنوان عضوی از رسانهها معرفی میکرده است.
سیانان نیز از بازداشت کوتاه مدت گروه رسانهای خود در لسآنجلس خبر داد.
خبرنگار گروه خبری کالیفرنیای جنوبی، ۲ خبرنگار آزاد و عکاس خبری انگلیسی هم از دیگر اهالی رسانه بودند که هدف قرار گرفتند.
گروه خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد که از زمان شروع تظاهرات، دستکم ۲۷ حمله ازسوی پلیس به خبرنگاران رخ داده است.
کارشناسان میگویند خصومت آشکار پلیس آمریکا نسبت به روزنامهنگاران یا بیتوجهی به نقش و امنیت آنها، بهویژه در جریان تظاهرات پس از مرگ جورج فلوید در سال ۲۰۲۰ آشکار شد.
راهحلهای جنجالی و بیحاصل
در حالی که اعتراضها در حال گسترش به شهرهای مختلف آمریکا هستند و بر شدت خشونتها و میزان برخوردهای پلیس افزوده میشود، راهحلهای مقامهای ایالتی و فدرال آمریکا برای حلوفصل بحران بینتیجه مانده و بالعکس بر اختلافنظرها میان مقامهای آمریکایی افزودهاند.
دولت آمریکا حدود ۷۰۰ تفنگدار نیروی دریایی را به حالت آمادهباش در آورده است تا در محافظت از اموال فدرال فعال باشند؛ براساس اعلام مقامهای آمریکایی، آنها در خارج از لسآنجلس در حالت آمادهباش قرار گرفته و در حال دیدن آموزشهای بیشتر هستند..
همچنین ترامپ همچنین حدود ۵ هزار نیروی گارد ملی را به لسآنجلس اعزام کرد.
گِرگ ابوت، فرماندار ایالت تگزاس اعلام کرد که اعضای گارد ملی این ایالت را در مکانهای مختلف مستقر میکند تا با اعتراضهای برنامهریزیشده مقابله کنند.
با تشدید اعتراضها در سراسر آمریکا در سهشنبه شب، یک مقام آمریکایی گفت که بحثهای فعالی در داخل دولت، ازجمله در پنتاگون، در مورد استقرار گارد ملی یا نیروهای وظیفه فعال به دیگر شهرهای کشور فراتر از لسآنجلس در جریان است.
براساس گزارش واشنگتنپست، هزینه سرکوب اعتراضهای لسآنجلس توسط نیروهای امنیتی آمریکا تقریبا به ۱۳۴ میلیون دلار طی ۶۰ روز میرسد.
یک نگرانی جدی
در حالی که اعتراضها در آمریکا در حال گسترش است، کارشناسان درباره تکرار اعتراضهای یکساله سراسری آمریکا درپی قتل جورج فلوید، هشدار میدهند.
شهرهای مختلف آمریکا درپی قتل فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا، شاهد اعتراضهای سراسری بودند که یک سال به طول انجامید.
جنبش «جان سیاهان مهم است» نیز درپی اعتراضهای یادشده از مرزهای آمریکا فراتر رفته و به دیگر کشورهای دارای سابقه نژادپرستی و خشونت پلیس رسید.
انتهای پیام/