نخستین همایش بینالمللی منع سلاحهای شیمیایی در تهران برگزار میشود

نشست هماندیشی تشکلهای جانبازان شیمیایی با موضوع بررسی مسائل و مشکلات و مطالبات این جانبازان با حضور سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید امور ایثارگران ظهر امروز ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ برگزار شد.
اوحدی با اشاره به مظلومیت و اثرگذاری این قشر در عرصههای ملی و بینالمللی، از برگزاری نخستین همایش بینالمللی (جانبازان شیمیایی و منع سلاحهای کشتار جمعی) در تهران خبر داد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، با تأکید بر ضرورت رفع مشکلات جانبازان شیمیایی، اظهار داشت: امروز باید از این جلسه با درک مشترکی نسبت به محدودیتهای جسمی این عزیزان و بهکارگیری ظرفیتهای معنوی آنان در راستای تقویت اهداف انقلاب اسلامی خارج شویم.
وی افزود: در طول تاریخ، برخی وقایع از چنان اثرگذاری بالایی برخوردارند که فراتر از سایر اتفاقات برجسته میشوند. بهعنوان نمونه، واقعه عاشورا و مظلومیت حضرت علیاصغر (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) بهگونهای در تاریخ ماندگار شدند که تأثیرات آن تا امروز باقی مانده است.
اوحدی با اشاره به فجایع جنگ تحمیلی، گفت: جنایاتی که رژیم بعث در سردشت مرتکب شد، از جمله استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه زنان، کودکان، و مردم بیگناه، در تاریخ ثبت شده و اثرگذاری آن به مراتب بیشتر از بسیاری از وقایع جنگ است.
وی ادامه داد: جانبازان شیمیایی، مظلومترین قشر ایثارگراناند؛ زیرا علیرغم رشادت در جبهه، با ناجوانمردانهترین سلاح ممکن یعنی سلاح شیمیایی مورد حمله قرار گرفتند. این عزیزان امروز سند زندهای از جنایات جنگی هستند که هنوز در برابر چشم جهانیان قرار دارد.
رئیس بنیاد شهید با اشاره به استفاده ضعیف از ظرفیتهای حقوقی و رسانهای کشور در بازتاب مظلومیت این عزیزان، گفت: کشورها و سازمانهای حقوق بشری از کوچکترین مسائل پروندهسازی میکنند، اما ما از این سندهای زنده استفاده درخوری نکردهایم. میتوان با هنر، سینما، شعر و رسانه، روایت مظلومیت این قشر را به دنیا منتقل کرد.
اوحدی با اعلام خبر برگزاری نخستین همایش بینالمللی «جانبازان شیمیایی و منع سلاحهای کشتار جمعی» در تهران، تصریح کرد: زمان زیادی تا شهریورماه و برگزاری نهمین اجلاس بینالمللی مقابله با سلاحهای شیمیایی باقی نمانده و باید با تمام توان برای اجرای این برنامه مهم اقدام کنیم.
وی افزود: این همایش میتواند تریبونی برای نمایش جنایات جنگی علیه ملت ایران باشد. تجربه موفق برگزاری همایشهای قبلی در دوران جنگ، از جمله در جمعیت هلال احمر، نشان داد که امکان صدور بیانیههای مهم بینالمللی از سوی ایران وجود دارد.
اوحدی با تأکید بر ایجاد کمیتهای مشترک برای هماهنگی همایش، از همه نهادهای مسئول از جمله وزارت امور خارجه، وزارت صمت، بانک مرکزی و سایر دستگاهها خواست تا در مسیر تحقق این برنامه ملی مشارکت کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سردشت نماد مظلومیت و عظمت است و اگر قرار است عظمت جانبازان شیمیایی و شهدای این جنایت جنگی بهدرستی به دنیا معرفی شود، باید اصالت این واقعه به عنوان بخشی از حافظه ملی، با تمام توان پاس داشته شود.
انتهای پیام/