کلاهبرداری در پوشش خرید خشکبار از طریق دیوار و شیپور

کلاهبرداران سایبری از هر فرصتی برای به دام انداختن قربانیان خود استفاده میکنند. یکی از این روشها کلاهبرداری با ترفند ارسال رسیدهای واریزی جعلی است.
باتوجه به اینکه طی سالها اخیر واریز وجه از طریق اپلیکیشنهای بانکی و همراه بانکها انجام میشود و برای تایید پرداخت، رسید آن به فروشنده ارائه میشود، کلاهبرداران از این موقعیت نیز سواستفاده کرده و با ارسال فیشهای واریزی جعلی، بدون واریز وجهی خرید کالا را انجام میدهند و از این طریق اقدام به بردن مال مردم میکنند.
از آنجا که این رسیدهای جعلی شباهت زیادی به رسیدهای کارت به کارت واقعی دارند؛ قربانیان تصور میکنند که واریز وجه واقعا انجام شده، در حالی که هیچ انتقال وجهی برای گیرنده کارت انجام نشده است.
در همین رابطه پلیس فتای استان مازندران از شناسایی و دستگیری اعضای باند کلاهبرداری حرفهای خبر داد که با استفاده از رسیدهای جعلی بانکی، اقدام به خرید مقادیر زیادی خشکبار از شهروندان در فضای مجازی کرده بودند.
در تشریح این خبر آمده است، در پی شکایت تعدادی از شهروندان مبنی بر اینکه در بستر نرمافزارهای خرید و فروش اینترنتی مانند دیوار و شیپور، آگهی فروش خشکبار درج کردهاند، فردی با آنان تماس گرفته و خود را بهعنوان ویزیتور خشکبار معرفی کرده است.
فرد کلاهبردار با جلب اعتماد فروشندگان، اقدام به خرید بیش از دو تن بادامزمینی و دهها جعبه انجیر خشک به ارزش تقریبی ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کرده و با ارسال رسید بانکی جعلی، اجناس با یک دستگاه خودرو به مقصد یکی از شهرهای استان منتقل و در یکی از خیابانها تخلیه شده است. فروشندگان پس از گذشت چند ساعت و با مشاهده عدم واریز وجه، متوجه موضوع کلاهبرداری شدهاند.
کارآگاهان پلیس فتا بابلسر با انجام اقدامات تخصصی و بررسیهای فنی، متهمان را شناسایی کردند و مشخص شد که آنها در حال بارگیری مجدد اجناس در یکی از شهرستانهای اطراف هستند. با هماهنگی قضایی، متهمان در حین بارگیری در محل شناسایی و در یک عملیات غافلگیرکننده دستگیر شدند.
در ادامه، با انجام بازجوییهای فنی، متهمان به بزه انتسابی اقرار و اعتراف کردند که با استفاده از نرمافزار «رسیدساز»، اقدام به جعل رسیدهای بانکی کرده و با درج آگهیهای صوری در سایتهای دیوار و شیپور، از شهروندان سراسر کشور کلاهبرداری میکردند. متهمان پس از تکمیل تحقیقات، با قرار وثیقه روانه زندان شدند.
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند ارائه رسید جعلی
باتوجه به افزایش کلاهبرداری در فضای مجازی پلیس فتا به شهروندان هشدار داد: از اعتماد بیجا به مشتریان فضای مجازی پرهیز کرده و پیش از تحویل هرگونه کالا، از وصول قطعی وجه از طریق درگاههای رسمی بانکی اطمینان حاصل کنند. رسیدهای ارسالشده در شبکههای اجتماعی میتواند جعلی باشد و صرفاً نشاندهنده انتقال واقعی پول نیست.
سایت پلیس فتا به آدرس الکترونیکی www.fata.gov.ir آماده دریافت گزارشهای مردمی بوده و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.
انتهای پیام/