تشدید دامنه اختلاف رژیم صهیونیستی با متحدان دیرینه اروپایی

طی ماههای اخیر و با ادامه جنگ غزه، اختلافها میان رژیم صهیونیستی و متحدان اروپایی آن تشدید شده است.
پیش از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی طرحی را برای جلوگیری از ورود هرگونه کمک به غزه تصویب کند، گیدئون ساعر، وزیر خارجه این رژیم، به او گفته بود که چنین اقدامی واکنشهای بینالمللی را به دنبال خواهد داشت، متحدان رژیم صهیونیستی را دور میکند و منجر به تغییر کامل محاصره میشود و در نهایت هیچ نتیجهای نخواهد داشت.
یک مقام ارشد صهیونیست در این باره گفت: اکنون دقیقا همین اتفاق افتاد.
به گزارش نیویورکپست، دهها کشوری که پیش از این از رژیم صهیونیستی حمایت میکردند، اکنون از نتانیاهو انتقاد کرده و او را به تحریم تهدید میکنند، از جمله انگلیس، فرانسه، کانادا و اسپانیا.
نتانیاهو هفته گذشته مدعی شد که در برابر فشارهای بینالمللی تسلیم شده است؛ زمانی که دستور از سرگیری ورود کمکهای بشردوستانه اساسی را به غزه را صادر کرد.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که متحدانش به او هشدار دادند در بحبوحه تصاویر گسترده از فلسطینیهای گرسنه، قادر به حمایت از رژیم صهیونیستی نخواهند بود.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، مارک کارنی، نخستوزیر کانادا و کایر استارمر، نخستوزیر انگلیس، رژیم صهیونیستی را تهدید به تحریم کردند.
سران غربی در بیانیهای مشترک اعلام کردند: اگر اسرائیل تهاجم نظامی مجدد خود را متوقف نکند و محدودیتهای خود را بر کمکهای بشردوستانه لغو نکند، ما اقدامهای مشخصتری در پاسخ انجام خواهیم داد.
اسپانیا میزبان نشستی برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی
اسپانیا اکنون میزبان مذاکراتی با حضور سران ۲۰ کشور اروپایی و عربی است و خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه این کشور خواستار تلاشی متحد برای تحریم رژیم صهیونیستی و توقف جنگ شده است.
آلبارس گفت: ما باید تحریمها را در نظر بگیریم، باید همه کارها را انجام دهیم، همه چیز را برای توقف این جنگ در نظر بگیریم.
او یکی از ۱۷ وزیر خارجه اتحادیه اروپا بود که از طرحی که آخرین بار از طرف هلند، یکی از متحدان کلیدی رژیم صهیونیستی در منطقه، برای بازنگری در پیمان همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی ارائه شده بود، حمایت کرد.
اگر این طرح به جریان بیفتد، آخرین ضربه به کابینه رژیم صهیونیستی خواهد بود، چرا که انگلیس هفته گذشته به دلیل جنگ غزه تصمیم به تعلیق مذاکرات تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی گرفت.
اما با وجود کاهش حمایت در اروپا و کانادا، نتانیاهو از حمایت عمومی پایدار آمریکا و دونالد ترامپ برخوردار است.
- بیشتر بخوانید:
- اختلاف دادستان کل رژیم صهیونیستی با نتانیاهو درباره انتصاب رئیس شاباک
- سایه تهدید امنیتی بر سر نهادهای رژیم صهیونیستی در سراسر جهان
با این حال، به گزارش اکسیوس، ترامپ و دستیاران ارشد او در جلسات خصوصی نگرانی خود را از تلاشهای جنگی و کمبود کمکهای ورودی به غزه ابراز کردهاند.
نتانیاهو مدعی است که هیچ چیز مانع از تصرف کامل غزه از طرف رژیم صهیونیستی و حذف حماس نخواهد شد.
افزوده شدن اروپا به صداهای جهانی علیه رژیم صهیونیستی
کشورهای عضو اتحادیه اروپا که رژیم صهیونیستی مدتها بهعنوان متحدان نزدیک خود روی آنها حساب میکرد، صدای خود را به فشارهای فزاینده جهانی اضافه کردهاند.
نشست مادرید بهعنوان مقدمهای برای کنفرانس سطح بالای سازمان ملل در مورد راهحل دو دولتی عمل میکند که فرانسه و عربستان در ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) در نیویورک میزبان آن خواهند بود.
انتهای پیام/