پیشگیری از سکته مغزی از گهواره تا مادری

به گزارش وبدا، مژده قبائی، متخصص بیماریهای مغز و اعصاب و استروک، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی و دانشیار گروه داخلی اعصاب در بخش داخلی اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره)، با تاکید بر نقش کلیدی بانوان در سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی، گفت: با توجه به تمرکز ویژه هفته سلامت امسال بر زنان، توصیه من به عنوان یک پزشک و یک زن این است که از سنین پایین، بهویژه در مورد دختران، به تغذیه مناسب و فعالیتهای بدنی هدفمند توجه ویژهای شود. چراکه سلامت استخوانها، عضلات و سیستم عصبی، از همان دوران کودکی پایهریزی میشود.
قبائی افزود: سکته مغزی فقط مختص سالمندان نیست؛ بلکه فرآیندی است که از سنین پایین آغاز میشود. تقویت توان عضلانی از طریق ورزش، تغذیه سالم و سبک زندگی فعال، نقش موثری در پیشگیری از آن دارد.
خطرات بارداری و پیشگیری ناآگاهانه
قبائی در ادامه، در خصوص مصرف ناآگاهانه برخی قرصهای پیشگیری از بارداری هشدار داد و گفت: بانوان باید در انتخاب روشهای جلوگیری از بارداری دقت کنند.
به گفته قبائی، از تهدیدهای جدی بارداری به علت تغییرات هورمونی، لخته وریدیهای مغزی، دیابت بارداری و افزایش فشار خون است.
وی تاکید کرد: کنترل نکردن دیابت بارداری و افزایش فشار خون میتواند منجر به سکته مغزی و حتی خونریزیهای مغزی شود. این مشکلات ممکن است حتی در زنانی بروز کند که پیش از بارداری سابقه دیابت یا فشار خون نداشتند، اما پس از بارداری، شاید مجبور به مصرف دارو مادامالعمر بشوند.
ورزش و کنترل فشار خون؛ کلید پیشگیری از مسمومیت بارداری (پرهاکلامپسی)
عضو هیئت علمی و دانشیار گروه داخلی اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره)، با اشاره به ضرورت ورزشهای مناسب در دوران بارداری، بیان کرد: داشتن توده عضلانی مناسب و کنترل وزن در بارداری بسیار حیاتی است. افزایش وزن غیرمعقول همراه با ورم اندامها ممکن است نشانهای از مسمومیت بارداری باشد که نیازمند اندازه گیری فشارخون و مراجعه به پزشک است که در صورت کنترل نشدن، جان مادرو نوزاد را به خطر میاندازد.
قبائی افزود: مسمومیت بارداری میتواند باعث زایمان زودرس و تولد نوزادان نارس شود که از نظر مغزی و ریوی دچار مشکلات جدی میشوند. نوزادانی که ممکن است برای مدت طولانی نیاز به مراقبتهای ویژه در NICU داشته باشند.
وی با تأکید بر ضرورت پیگیری مراقبتهای پس از زایمان، عنوان کرد: خطر سکته مغزی تا ۶ هفته (۴۰ روز) پس از زایمان همچنان وجود دارد. بنابراین، کنترل فشار خون و قند خون در این دوره نیز باید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/