جنگ ریزتراشه؛ جبهه جدید تنش میان آمریکا و چین

دولت دونالد ترامپ در حال برنامهریزی برای تشدید محدودیتها علیه چین در زمینه ریزتراشهها و نیمههادیها است.
بلومبرگ گزارش داد که ترامپ تلاشهای دولت جو بایدن را برای محدود کردن قدرت فناوری پکن ادامه داده و گسترش میدهد.
مقامهای آمریکا بهتازگی با همتایان ژاپنی و هلندی خود در مورد محدود کردن توکیو الکترون ملاقات کردند.
همچنین برخی از مقامهای دولت ترامپ قصد دارند کمیت و انواع اِنویدیا (NVDA.O) را در زمینه صادرات محدودتر کنند.
سخنگوی اِنویدیا و وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن (METI) از اظهار نظر در این زمینه خودداری کردند.
دولت آمریکا در حال طراحی نسخههای سختتر از محدودیتهای نیمهرسانای آمریکا است و به متحدان کلیدی فشار میآورد تا محدودیتهای خود را بر صنعت ریزتراشه چین تشدید کنند.
به گفته منابع آگاه، در دیدار مقامهای آمریکا و ژاپن علاوه بر گفتوگوهای اولیه در واشنگتن درباره تحریم شرکتهای چینی خاص صورت میگیرد.
بلومبرگ پیش از این گزارش داده که برخی از مقامهای دولت ترامپ همچنین قصد دارند نوع تراشههای شرکت انویدیا را که میتوان بدون مجوز به چین صادر کرد، محدودتر کنند.
مقامهای آمریکایی در حال گفتوگوهای اولیه در مورد محدودیتهای موجود بر روی مقدار تراشههای هوش مصنوعی هستند که میتواند بدون مجوز به سراسر جهان صادر شود.
ممکن است ماهها طول بکشد تا مذاکرات، قوانین جدید آمریکا را ایجاد کند، زیرا ترامپ تصمیمهای کارکنان را در آژانسهای کلیدی فدرال میگیرد؛ همچنین باید دید که آیا متحدان از ریاست جدید در واشنگتن استقبال بیشتری خواهند کرد یا خیر.
- بیشتر بخوانید:
- چین از آمریکا بهدلیل وضع تعرفه شکایت کرد
- چین تدابیر تلافیجویانه علیه آمریکا اعمال کرد
آمریکا دور جدیدی از سرکوب خود را در چند سال گذشته علیه صنعت نیمههادی چین آغاز کرده است و صادرات را به ۱۴۰ شرکت از جمله گروه فناوری ناورا، سازنده تجهیزات تراشه محدود کرده است.
در سال ۲۰۲۲، آمریکا مجموعهای از کنترلها را بر فروش و ساخت تراشههای گرانقیمت خاص منتشر کرد که بزرگترین تغییر در سیاست فناوری این کشور نسبت به چین از دهه ۱۹۹۰ به حساب میآمد.
جبهه جدیدی در جنگ تراشهها باز شده است؛ کریس میلر، استاد دانشگاه تافتس و نویسنده کتاب جنگ تراشهها میگوید: در دهه گذشته، دولت چین هر ساله میلیاردها دلار به صنعت نیمهرساناهای خود سرازیر کرده است.
برخی از تراشهسازان آمریکایی از ترس اینکه رقابت چین چنین سرمایهگذاری را بیمعنا کند، برای سرمایهگذاری در ظرفیت جدید خود مردد هستند.
انتهای پیام/