هزینه کرد ۹۰ درصد بودجه آموزش و پرورش برای پرداخت حقوق
خبرگزاری میزان - طبق اعلام صدا و سیما، شیوا قاسمی پور با اشاره به عملکرد بودجه وزارت آموزش و پرورش، عنوان کرد: بررسی عملکرد بودجه وزارت آموزش و پرورش که توسط مرکز پژوهشهای مجلس انجام شده نشان میدهد برخی از تبصرههایی که بعضاً به سختی نیز تصویب میشود، فاقد عملکرد هستند و برخی از ردیفهای بودجهای نیز کمترین میزان تخصیص را دارند.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تا پایان آبان ماه از کل اعتبارات هزینهای عمومی وزارت آموزش وپرورش که ۱۹۶هزار میلیارد تومان بوده، ۶۷/۵ درصد یعنی معادل ۱۳۱هزار میلیارد تومان تخصیص یافته که از این مبلغ ۹۰/۱۱ درصد صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده است.
وی، مهمترین چالش در حوزه بودجه آموزش و پرورش را عدم تخصیص کامل یا تخصیص دیر هنگام اعتبارات دانست و تأکید کرد: وزارت آموزش و پرورش وزارتخانه فقیری نیست و میتواند با استناد به داراییهای موجود خود نیز درآمدزایی داشته باشد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با اشاره به مجوزهای لازم صادر شده برای مولدزایی از اموال مازاد دستگاههای دولتی، این طرح، بهترین راهکار برای درآمدزایی در وزارت آموزش و پرورش است و میتواند به نیازهای این وزارتخانه در بخشهای مختلف پاسخ دهد.
قاسمی پور افزود: با این حال مجلس یازدهم با تصویب و نظارت بر اجرای قانون رتبه بندی معلمان کاری کرد که بودجه وزارت آموزش و پرورش ارتقای چشمگیری نسبت به سالیان گذشته داشته باشد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه تأکید کرد: البته لازم است در کنار هزینههای جاری مانند پرداخت حقوق و مزایا، اعتباراتی برای تجهیز و نوسازی مدارس، افزایش سرانه آموزشی و توسعه آموزش مجازی در نظر گرفت تا وزارت آموزش و پرورش از این شرایط که هر ساله با مشکل مدارس فرسوده و غیراستاندارد مواجه است، خارج شود.
وی تصریح کرد: در زمینه توسعه آموزش مجازی نیز با توجه به تعطیلیهای مکرر مدارس به دلایل گوناگون از جمله آلودگی هوا، بیماریهای همه گیر و سایر مسائل، لازم است آموزش و پرورش در این زمینه گام بردارد تا بسترهای لازم در حوزه آموزش فراهم شود.
هرگاه بودجه آموزش و پرورش را افزایش دادیم، دولت ما را متهم به ایجاد ناترازی و افزایش سقف بودجه کرده است
قاسمی پور تصریح کرد: البته نوع ارائه بودجه به مجلس نشان میدهد که آموزش و پرورش از اولویت دولتها نبوده و نیست و اگر مجلس نیز بودجه را تغییر دهد، دولت فوراً نسبت به افزایش سقف بودجه و ناترازی ایجاد شده در بودجه در رسانهها گلایه میکند و مارا متهم به افزایش سقف و ایجاد ناترازی در بودجه میکند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: در هر صورت اجرای دقیق و درست طرح مولد سازی میتواند کمک شایانی به وزارت آموزش و پرورش کند تا از داراییهای خود بیشترین بهره را ببرد.
انتهای پیام/