تکمیل زمان‌بندی طرح مقابله با گردو غبار شهرستان سرخس تا یک ماه آینده

15:50 - 23 آذر 1402
کد خبر: ۴۷۴۹۴۱۱
تکمیل زمان‌بندی طرح مقابله با گردو غبار شهرستان سرخس تا یک ماه آینده
معاون رئیس جمهور از تکمیل برش عملیاتی، زمان‌بندی طرح و اعتبار طرح مقابله با گردوغبار شهرستان سرخس تا یک ماه آینده خبر داد.

خبرگزاری میزان- به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در هفدهمین جلسه ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار اظهار داشت: در این برش عملیاتی مقرر شد که ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی داخل کشور با تعیین مالکیت اراضی و تقسیم کار بعد از بررسی‌های کارشناسانه و ارایه طرح جامع علمی که در دست تهیه است، انجام و جنبه‌های فنی و اعتباری آن مشخص شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن این طرح آماده اجرا شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که از قبل افزایش گردوغبار در این منطقه برای مردم ایجاد شده است، افزود: ریاست محترم جمهور در سفر استانی خود دستور ویژه برای پیگیری و اجرای طرح‌های پیشگیرانه و همچنین مقابله علمی و فوری با این پدیده در منطقه سرخس داده بودند که در این راستا تمامی دستگاه‌ها برای بهبود شرایط در این منطقه پای کار هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: گردوغبار در این منطقه منشاء خارجی قابل توجه نیز دارد که کارشناسان ستاد در حال تعیین درصد میزان گردوغبار‌ها با منشاء داخلی و خارجی هستند و ما برای این مساله از روش‌های دیپلماتیک نیز استفاده خواهیم کرد تا در ادامه مذاکرات با مقامات کشور همسایه ترکمنستان به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.

سلاجقه گفت: پیش بینی ستاد ملی این است که این پروژه به بودجه‌ای بالغ بر یک و نیم همت نیاز داشته باشد که ما به علت ضروری بودن مطالعه و آغاز بخشی از عملیات اجرایی سعی داریم با کمک دستگاه‌ها بودجه‌ای نزدیک به ۷۰ میلیارد ریال را در مراحل ابتدایی برای آن تخصیص دهیم.

وی با اشاره به اینکه همکاری دستگاه‌هایی همچون منابع طبیعی، برنامه بودجه، وزارت نفت و نیرو برای دست یابی به یک طرح مشترک مثبت بوده است، تاکید کرد: جلسه بعدی ستاد ملی برای بررسی جوانب میدانی کار در شهرستان سرخس برگزار خواهد شد و امیدواریم تا آن زمان برنامه مطالعاتی و اختصاص بودجه نیز مشخص و عملیات اجرا یی شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ستاد ملی در مورد طرح‌های مصوب تنها وظیفه سیاستگذاری و نظارت را بر عهده دارد و نوع عملیات اجرایی را به دستگاه‌های اجرایی واگذار می‌کند تا طرح‌ها مطابق نظرات کارشناسی دستگاه تخصصی و در راستای سیاست‌ها و راهبرد‌های ستاد پیش رود.

گفتنی است؛ درادامه جلسه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های میدانی اجرای مصوبات ستاد، گزارش عملکرد یکساله خود را ارائه داد که نقاط قوت و ضعف مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل اعضا قرار گرفت.

در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های مختلف به ارایه گزارش در مورد دستور کار جلسه پرداختند و با توجه به افزایش تاثیرات تغییرات اقلیمی، روند موفقیت طرح‌ها و پروژه‌های مقابله با گردو غبار و طوفان‌های شن را منوط به اختصاص بودجه‌های بیشتر دانستند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *