١۵ پرونده در خصوص ساختمان‌های ناایمن در استان کرمان تشکیل شد

9:55 - 30 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۴۶۲۲
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
١۵ پرونده در خصوص ساختمان‌های ناایمن در استان کرمان تشکیل شد
قاضی ویژه رسیدگی کننده به پرونده‌های مرتبط با ساختمان‌های نا ایمن و سازه‌های غیر مقاوم و مخاطره آمیز در استان کرمان از تشکیل ١۵ پرونده در راستای صیانت از حقوق عامه در خصوص ساختمان‌های نا ایمن در شهر کرمان خبر داد.

خبرگزاری میزان - سینا بنی اسد ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا و هفتاد و دو تن از یاران با وفای ایشان بیان کرد: پس از حادثه تأسف بار متروپل و متعاقباً ورود دستگاه قضایی و دستورالعملی که از سوی دادستان محترم کل کشور صادر شد.

وی افزود: دادسرای مرکز استان از باب مدعی العمومی و حقوق عامه به موضوع بررسی ساختمان‌های ناایمن ورود و بلافاصله کارگروه ویژه و مرتبط با آن متشکل از سازمان نظام مهندسی، شهرداری کرمان، سازمان آتش نشانی و نهاد‌های مرتبط مثل بنیاد مسکن و اداره کل راه و شهرسازی تشکیل شد.

قاضی ویژه رسیدگی کننده به پرونده‌های مرتبط با ساختمان‌های نا ایمن و سازه‌های غیر مقاوم و مخاطره آمیز تصریح کرد: این موارد توسط شهرداری و سازمان نظام مهندسی بررسی و مصادیق ساختمان‌های ناایمن به دادستانی گزارش می‌گردد و این شعبه به عنوان شعبه ویژه به موضوعات ورود پیدا می‌کند. 

وی با تأکید بر اینکه ایمن سازی ساختمان‌ها به طور ویژه در دستور کار دادستانی مرکز استان قرار دارد، گفت: اگر ساختمانی در حال ساخت و ساز باشد عملیات ساختمانی و توقیف ساخت و ساز را صادر می‌کنیم و در صورتی که ساختمان ساخته شده و در حال بهره برداری باشد، اما ناایمن تشخیص داده شود حسب مورد قسمت‌های ناایمن و یا حتی کل ساختمان پلمب می‌شود تا نظر کارشناسی صادر و به فراخور آن تصمیمات بعدی اتخاذ می‌شود.

بنی اسد با اشاره به دستورالعمل ابلاغی از سوی وزیر کشور خطاب به استانداران در خصوص بررسی پرونده تخلفات ساختمان‌های در حال ساخت، بیان کرد: در خصوص وظیفه رسیدگی به لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی، ایمنی و اصول فنی که موضوعات را به عهده کمیسیون‌های ماده ٩٩ و ١٠٠ شهرداری قرار داده‌اند، تأکید شده در بررسی پرونده تخلفات ساختمان‌های ناایمن از پرداخت جریمه برای جبران خسارت جلوگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری کارگروه‌های ویژه‌ای در معاونت عمرانی استانداری جهت تعیین مصادیق ساختمان‌های ناایمن گفت: مصادیق زیاد و حادی در خصوص این ساختمان‌ها به دستگاه قضایی گزارش نشده و ١۵ پرونده تشکیل شده بلافاصله ورود و ایمن سازی صورت گرفته است به گونه‌ای که از عملیات ساخت و ساز برخی ساختمان‌ها ممانعت به عمل آمده و ساختمان‌هایی هم پلمپ شدند.

قاضی ویژه رسیدگی کننده به پرونده‌های مرتبط با ساختمان‌های نا ایمن و سازه‌های غیر مقاوم و مخاطره آمیز ایمن سازی ساختمان‌ها را به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل در پیشگیری از بروز خسارت در هر حادثه‌ای دانست و از شهروندان تقاضا کرد در صورتی که در محله‌های خود مصادیقی که حس می‌کنند می‌تواند جزء ساختمان‌های ناایمن باشد و یا فرد مالک ساختمان با تخلف از قوانین در حال ساخت و ساز است را به شهرداری کرمان، سازمان نظام مهندسی و یا دادستانی کرمان گزارش دهند تا با ورود به موقع از وقوع حوادث تلخی همچون ساختمان متروپل جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *