هوشمندسازی کلید صرفه‌جویی ۳۵ درصدی مصرف آب کشاورزی

12:13 - 19 شهريور 1397
کد خبر: ۴۵۱۱۸۰
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تمام ظرفیت خود را برای عملیاتی کردن سند برنامه اقدام مشترک دو وزارتخانه نیرو و ارتباطات به میدان خواهیم آورد.

به‌گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، محمدجواد جهرمی امروز در آیین آغاز به کار کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین اطلاعات در صنعت آب و برق با تاکید بر اینکه منابع سنتی در اقتصاد دنیا در حال تثبیت و افول هستند، عنوان کرد: با وجود چنین شرایطی اقتصاد دنیا به دلیل بهره وری در حال رشد است و این بهره وری امروزه با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه امروزه فضای فشار‌های اقتصادی بین المللی و مسائل زیست محیطی صنعت آب و برق را تحت تأثیر قرار داده است، عنوان کرد: هر زمان که کشور دچار کمبود بارندگی، افزایش دما، خشکسالی و... شده طبیعتاً این صنعت را نیز تحت تأثیر قرار داده است، بنابراین بخش آب و برق جزو صنایعی است که به‌ صورت همه جانبه تحت تأثیر فشار‌های مختلف قرار می‌گیرد، ولی این فشار‌ها می‌تواند ظرفیت‌های مختلفی را در کشور ایجاد کند و با انگیزه بالا بتوانیم در مسیر بهبود بهره‌وری حرکت کنیم.

جهرمی خاطرنشان کرد: نقش اصلی در زمینه ارتقا و تحول بهره‌وری بخش آب و برق توسط وزارت نیرو محقق خواهد شد و وزارت ارتباطات نیز برای اجرایی شدن این مهم در کنار صنعت آب و برق خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به فعالان صنعت آب و برق، گفت: ظرفیت این مجموعه در حوزه مقرراتی و نیز ظرفیت‌های بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات به شکل کامل و تمام در اختیار شماست. براین اساس تمام ظرفیت خود را به میدان خواهیم آورد تا سند برنامه اقدام مشترک دو وزارتخانه به خوبی عملیاتی شود.

جهرمی تصریح کرد: مطمئناً دستاورد هم افزایی مهندسان کشور در زمینه آب و برق و فناوری اطلاعات برای مردم شیرین و برای کشور افتخار آفرین خواهدبود.

وی با تاکید بر امروزه صنعت برق از مشکل نقدینگی رنج می‌برد، گفت: با استفاده از شبکه آب و برق بایستی منابع جدیدی ایجاد شود که با کمک استفاده از فناوری اطلاعات می‌توانیم درآمد‌های بیشتری برای این صنعت ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه هوشمندسازی تاثیرشگرفی بر شیوه‌های آبیاری بخش کشاورزی دارد، عنوان کرد: با وجود اینکه در دنیا معمولاً بخش کشاورزی به عنوان آخرین حوزه‌های است که از حوزه هوشمندسازی متأثر می‌شود، ولی فشار‌های وارده به کشور ما بر اثر خشکسالی‌های رخ داده شرایط ما را با سایر کشور‌ها متفاوت کرده است و باید روند رو به رشدی در زمینه صرفه جویی استفاده از منابع آبی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده است که هوشمندسازی منجر به صرفه‌جویی ۳۵ درصدی مصرف آب بخش کشاورزی می‌شود بنابراین درصددیم این مهم با همکاری وزارتخانه‌های ارتباطات و کشاورزی به شکل جدی دنبال شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *