رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

مجازات جیب بری

9:49 - 25 تير 1401
کد خبر: ۴۳۵۹۰۸۸
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
اصلی‌ترین و مهم‌ترین موضوع در هر جامعه مسئله نظم و امنیت است که بسیار به رعایت آن در قانون تاکید شده است.

خبرگزاری میزان – اصلی‌ترین و مهم‌ترین موضوع در هر جامعه مسئله نظم و امنیت است که بسیار به رعایت آن در قانون تاکید شده است و برای کسانی که به هر نحوی اقدام به بر هم زدن این نظم کنند مجازات تعیین شده است یکی از شایع‌ترین این موارد سرقت است که به اشکال گوناگون می‌تواند موجب بی نظمی در جامعه شود مثل سرقت از مناطق حادثه دیده، کیف قاپی یا جیب بری. قانون گذار برای کسانی که بدون در نظر گرفتن حقوق انسانی اقدام به دستبرد به جیب دیگری کرده و از آن‌ها مالی را می‌ربایند مجازات تعیین کرده است تا مرتکبان بدانند که انجام این عمل ناخوشایند با برخورد قانون رو به رو خواهد بود.

مجازات جیب بری

جیب بری از جمله جرایم با جنبه عمومی است که حتی بدون شکایت شاکی نیز رسیدگی می‌شود و در صورت گذشت شاکی نیز مجازات آن متوقف نخواهد شد. مجازات جیب بری در ماده ۶۵۷ قانون مجازات اسلامی آمده است و گفته شده است که: " هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی – جیب‌بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. " این مجازت برای زمانی در نظر گرفته شده است که جیب بری بدون آزار و اذیت و تهدید صورت بگیرد، ولی در صورتی که جرم جیب بری همراه با آزار و اذیت باشد، مجازات اعمال شده برای آن بر اساس بنده ماده ۶۵۱ قانون مجازات تعیین خواهد شد و از قرار پنج تا بیست سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق خواهد بود.

علاوه بر آنچه برای مجازات جیب بری گفته شد، در صورتی که ارتکاب این جرم منجر به ورود صدمه مادی و معنوی دیگری به بزه دیده شود، مرتکب موظف به جبران آن است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *