سرعت ۴ مگابیت بر ثانیه با ارائه نسل چهارم ارتباطات ثابت

17:30 - 10 بهمن 1395
کد خبر: ۲۷۳۴۳۷
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
وزیر ارتباطات با اشاره به لغو انحصارهایی که دست شرکت‌ها را برای گسترش و پیشرفت متن‌های اینترنتی می‌بست، از تصمیم وزارتخانه برای لغو انحصار سخن گفت و بهره‌برداری از مرکز داده و شبکه TD-LTE را در راستای این سطح انحصار دانست.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،محمود واعظی با بیان اینکه باید با دیدن رقیب خوشحال بود و این تجربه‌ای که در تمام دنیا باعث رشد بنگاه‌ها می‌شود افزود: اگر کشورها و بنگاه‌ها رشد کردند و شکوفایی اقتصادی در بازار بین‌المللی به دست آوردند، به این خاطر است که رقابت را پذیرفتند و با آن برخورد غیرسالم نکردند. بنابراین اگر می‌خواهیم در حوزه‌های مختلف از جمله ICT رشد کنیم، باید در این زمینه رقابت کنیم.
 
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی، رگولاتوری و ایجاد شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: ما می‌توانیم در بستر شبکه ملی اطلاعات بازار را بزرگ کنیم. اگر در ابتدای دولت بازار ۱۸ هزار میلیارد تومان بود، امروز ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. البته با توجه به اینکه ما یک درصد جمعیت جهان را داریم، بازار ماهی باید یک درصد برسد که در حال حاضر تنها ۰.۳ درصد است. بنابراین باید برای افزایش آن تلاش کنیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با تاکید بر اقبال مردم به پیشرفت فناوری بیان کرد: همان‌طور که در سرشماری امسال مشاهده کردیم برخلاف تصور ما که انتظار داشتیم از شهرهای بزرگ، شهرهای کوچک و مناطق روستایی و دور افتاده به ترتیب ۳۵، ۲۵ و کمتر از ۱۵ درصد در سرشماری الکترونیکی شرکت کنند، مشاهده کردیم که این آمار در شهرهای کوچک به بالای ۵۰ درصد و در روستاهای کشور که دارای اینترنت بودند نیز به بالای ۶۰ درصد رسید و این موضوع نشان می‌دهد اگر ما خدمات متنوع با کیفیت و سرعت خوب در بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه دهیم، مردم استقبال خواهند کرد.
 
افزایش بازار ICT تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان
 
واعظی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری کردیم تا پایان برنامه ششم توسعه بازار ۴۰ هزار میلیارد تومانی امروز به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد، اظهار کرد: همچنین دولت الکترونیکی یک بازار بزرگ برای بخش خصوصی است. وزارتخانه و دولت باید زیرساخت‌های لازم را ایجاد کند و تنها در بخش‌هایی که به دلایل امنیتی یا حکومتی باید در اختیار دولت باشد یا به دلیل طولانی بودن زمان برای بخش خصوصی از نظر اقتصادی امکان‌پذیر نیست سرمایه‌گذاری کند.
 
وی با بیان اینکه  توجه به درک بالای بخش خصوصی از تحولات جهان و منافع خود بخش خصوصی باید در توسعه‌هایی که می‌دهد آزاد باشد، افزود: این تصمیم یک تحول است. ما با انحصارهایی که دست شرکت‌ها را می‌بست مخالف بودیم، بنابراین آنها را آزاد کردیم و در حال حاضر موبایل نسل سه و چهار در اختیار همه قرار دارد و بیش از ۷۵۰ شهر کشور از اینترنت نسل سه و بیش از ۳۰۰ شهر از اینترنت نسل چهار بهره می‌برند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با  اشاره به برنامه‌ریزی‌ها و بودجه مخابرات بیان کرد: شرکت مخابرات باید بر اساس بودجه‌ای که دارد هدف‌گذاری کند. اگر بودجه دارد خود سرمایه‌گذاری کرده و اگر بودجه ندارد با FCPهایی که علاقه‌مند هستند همکاری کرده و کار مشترک انجام دهد.
 
تجهیز 11 شهر دیگر به فناوری TD-LTE تا پایان سال
 
او اظهار کرد: طبق زمان‌بندی‌ها امروز چهار شهر به  فناوری  TD-LTE مجهز شدند و تا پایان سال نیز تعداد شهرهای مجهز به این فناوری به 11 شهر  خواهد رسید. همچنین در حال حاضر 1.5 میلیون کاربر نسل چهارم داریم که طبق برنامه‌ریزی‌ها این عدد تا پایان سال 99 به 5 میلیون افزایش پیدا خواهد کرد.
 
وی همچنین مرکز داده را از دیگر موضوعات مهم دانست و گفت: بحث دیتاسنتر در بخش خصوصی کمرنگ است. ما ابلاغ کردیم از دیتاسنتر تنها برای دیتاها حیاتی کشور که لازم است اطلاعاتش در کشور بماند یا برای شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان یا الکترونیکی کردن اطلاعات دولت استفاده کنیم. بقیه دیتاسنترها باید در اختیار بخش خصوصی باشد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به فعالیت‌های ابری اظهار کرد: اگر تمامی فعالیت‌ها ما ابری شود، تحول جدید ایجاد خواهد شد که البته در این موضوع هم عقب هستیم. ما باید سریع‌تر خدمات خود را وارد فضای ابری کنیم که برای این کار به دیتاسنتر نیاز داریم و باید در این بخش نیز سرمایه‌گذاری شود.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *